reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejka
Aneczko jak ci sie udalo dostac tak szybko Child Benefit dostarczylas im cos wiecej niz wymagaja .My zlozylismy i czekam ale ile zobaczymy.A przysylaja do domu wiadomosc o przyznaniu Child Benefit.
Czy mozesz zdradzic ile kosztuja domki w Cork my mieszkamy w Midleton i za nasz malutki domek placimy 950.

reklama
dziendoberek - melduje sie z polski :-)
sama nie moge w to uwierzyc (myslalam ze nikt mnie do tego nie zmusi) - ale ta wyspa ma w sobie cos... jesli wszystko sie ulozy wracam 5 X...
a tu w pl prawie wszystko oki - kupilam autko znalazlam fajna prace jola chodzi do przedszkola i jest zadowolona (TYLKO ZNOWU ALERGIA SIE ODEZWALA - a na wyspie tego nie bylo - I ZNOWU STERYDY)... i za tatusiem tak strasznie tesknimy... ale jeszcze mesiac i zlatuje do nas na urlopik (zasluzony wielce!!)
Ehh - pozdrowionka :tak:

czesc dziewczynki nadal jestem w polsce ale za 2 tyg lecimy juz do irlandii i znowu zacznie sie nuuuuuuuuuuuuuuuda a jecszcze z tego co wiem to pogoda tam masakryczna ale wreszcie bede juz z mezem bo tesknimy z kacperkie masakrycznie mocno.w sobote wybieramy sie na wesele siostry wiec przygotowania wielka para a przy okazji kazdy wariuje przy tym ale co tam balanga bedzie jak trzeba.:-)pozdrawiam was wszyskie mamuski i caluski dla waszych szkrabikow:-):-):-):-):-):-):-):happy::happy::happy:

:-Dsiemanko kochane

witam z was juz z wyspy ..jestem juz od soboty i zobaczcie jaka sliczna pogode wam przywiozlam z polski:-D:-D normalnie jestem w szoku ze przyleciala tu za mna:-)

dziewczyny czy moze ktoras z was potrzebuje łóżeczko moja kolezanka za tydzien opuszcza irlandię na stale i chce sprzedac drewniane łóżeczko z materacem i baldachimem za 50 euro dajcie znac jesli któras bedzie zainteresowana

witam salome80 też jestem z galway a gdzie dokładnie mieszkasz? ja mieszkam na shantalla chociaż pracuję to może kiedyś znajdziemy czs na mała kawke i dzieciaczki sie pobawia:-D

Hej dziewczyny wlasnie sie troche przerazilam czy wy jak skladaliscie dokumenty o Child Benefit przedstawialiscie pelne akty urodzenia dzieci i czy je tlumaczyliscie ja teraz weszlam na forum przeczytalam ze nie dosc trzeba miec pelne akty to jeszcze tlumaczone.My wyslalismy te normalne skrucone i bez tlumaczen wys tez pisemko z Polski ze nie pobieramy zasilkow ale nic nie tluczamczylam .Teraz sie boje ze cos nie tak wyslalismy.A moze zadzownic i zapytac sie nie wiem wyslalismy papiery ok 1,5 mies temu.Porzadzicie co robic

reklama
Ja złożylam normalne skrócone akty urodzenia, chociaż miałam przy sobie te pełne "unijne", ale ich nie chcieli. Nic nie tłumaczyłam. Pozatym jak coś będzie nie tak to sami się do Ciebie odezwą. Mi np. brakowało zaświadczenia od GP, że dzieci są w Irlandii, przysłali pisemko, ja odesłałam i po tygodniu miałam pieniążki na koncie (w sumie od złożenia czekałam 5 miesięcy).

Do góry