reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ewelcia-przecież fakt,że się jeszcze kulamy chyba złą informacją nie jest?:sorry:A tak szczerze mówiąc to telefon mi się urywa od różnych ludzi z zapytaniem-czy to już?Coś mi się wydaje,że jak będą tak codziennie sprawdzać to na karty(albo abonament)nizle się wypłacą;-):-D
:eek:
Lubiczanko pewnie ze nie jest!!!!
U mnie tak nie wydzwaniali bo ja cichcem urodzilam 2tyg przed terminem:-D:-D:-Dtylko kolezanka non-stop dzwonila w niedziele jak ja juz lezalam na porodowce i wdychalam gaz......m w koncu wylaczyl moj tele.
Wywrozyla mi w srode ze do niedzieli urodze i wydzaniala z pytaniem czy dobrze wrozy:-D:-D:-D:-D.

Moj maly wczesniej kimal 2h:szok: to do niego nie podobne i teraz tez kima.
Bylam na dworku z nim pol godziny polazilam po podworku a teraz spi w wozku w kuchni przy otwartych drzwiach.........a ja zamiast brac sie za jaks robote to na necie siedze:-p:-p

reklama
witam dzien do d... ale Oli sie wyszalam w Busy Bees bylysmy z Martuśka:)
teraz obiadek pranie , zapalimy w kominku i relaksik serialowy hahah
milego wieczorku:)

Ja z Tralee, kud=rde wy wszystkie z Galway:szok: Ale dzieki
Ja niee ja z Ennis,kawalek do Galway mam ,ale czasem sie tam wybieram jak mi sie Limerick nudzi :-D
Jola- ja uzywalam tylko i wylacznie Oilatum i serdecznie polecam. Zadnych prblemow ze skora, babrania sie z oliwkami czy kremami...nie ma potrzeby. Wlewasz do wanienki oilatum i gotowe!;-)
Ja rowniez,napoczatku jeszcze uzywalam Bambino heh ale jak odkrylam oilatum to do tejpory uzywam :tak:Nawet teraz jak bylm u lekarza , bo max mial wysypke na lokciach, kazal natluszczac Kremem oilatum.dwa dni i pieknie zeszla:tak:

Witam.

Jak kicia,masz jakieś wiesci o niej w nowym domku?
Didi urosept jest ziołowym lekiem? Nie znam się,ale jeśli tak to może w Evergreen w Tesco znajdziesz jego odpowiednik?
Współczuję bólu.
Gastone Trzymam kciuki.
Ja sobie niestety wkręcałam w pierwszym miesiącu starań ciążę,ale już w drugim była fasolka.:tak:
Ja pierwwszym razem tak sobie wkrecalam e okresmi sie spoznil 4 tygodnie :-D:-D:-D a nigdy od kiedy dostalm okres nie zdazyl mi sie nawet jeden dzien spoznienia.Nawet pomimo stresow,zmeczenia, chorob okres mialam jak w zegarku.Testy negatywne,a tu @ nie ma.Poszlam do lekarza, lekarz mowi-nastepnym razem a ja zaraz wiezorem okres dostalam:-D To jest dopiero wkrecanie:-D Dlatego mam mieszane uczucia teraz bo strasznie chce, ale ciagle sobie wmawiam na wszelki wypadek ze chyba nic z tego:-D

A my dzisiaj poszalelismy w Galway.
Szkoda tylko, ze pogoda do bani, bo przez ten deszcz Shop Str. nie zaliczylam:eek:
Ada nam sie pospala w drodze powrotnej, wiec dzisiaj kapiel przed 21. a dopiero pozniej zasluzony odpoczynek i ogladanie wszystkich nowych nabytkow...:tak:

Witam.
Dziękuję za trzymanie kciuków za Milcię.Z niejadka zrobił się głodomor :confused2:
Już jest dobrze.Tylko pranie z namaczaniem ją czeka,ale to może jutro.

Mamo_ady Ada w przedszkolu?
Jak kicia,masz jakieś wiesci o niej w nowym domku?
Ada w poniedzialki w domku, bo A. ma wolne i spedzamy ten dzien zawsze razem. Ale juz jutro do przedszkola marsz:-)

I pamietaj, ze psy sie pierze ale sie nie wyzyma:-D:-D

Moj M na poczatku nie chcial slyszec o obecnosci przy porodzie, a teraz jak juz Alex daje czadu i moze go tez poczuc, nie wyobraza sobie tego inaczej :-D A ja sama nie wiem czy chce czy nie. Mojej mamy siostra ze mna bedzie, no M pewnie tez, bo jak tak bardzo chce, to nie moge mu tego zrobic :-D Chociaz w ostatniej fazie to go wygonie :-D
Ide sprzatac :shocked2:
U nas bylo akurat tak, ze moj A. nie chcial nawet slyszec o tym, ze mogloby go nie byc przy narodzinach dziecka.
W sumie, to ja tez chcialam, bo nie wyobrazam sobie byc samemu w takich chwilach-ekstremalny bol i ekstremalne szczescie, radosc. Chcialam sie cieszyc z nim.
No i byl ze mna:tak: Dzielnie pomagal i pocieszal a przede wszystkim BYL!!!

MamoAdy jak rozmawialam z kolezanka o dziecko...ze chce miec i zaczynamy sie starac.... to ta stwierdzila ze a po co??? bedziesz musiala w domu siedziec,pieluchy zmieniac,karmic,nigdzie nie wyjdziesz...etc...... a wcale mnie maly nie ogranicza,fakt wszedzie go ciagam ze soba ale mnie to nie przeszkadza.
Najsmieszniejsze jest to ze ona teraz sie stara o dzidzie od 4m a nie moze zaskoczyc.....
A moja zyczliwa kolezanka nie ma, nie chce i nie bedzie miala dzieci:eek:
Dzieci ograniczaja malzenstwa. Nie mozna jezdzic na wycieczki, chodzic po pubach, zawsze myslec na pierwszym miejscu o dziecku. Nie mowiac juz o tym, ze caly czas cos chca- w sumie nie wiadomo, o co im chodzi- i ogolnie to straszna sprawa... Szok:szok::szok::szok:
A dla mnie Dziecko, to najpiekniejsze, co nas w zyciu spotkalo i nie wyobrazam sobie zycia bez Ady:tak:!!! I nie czuje, ze jestem w jakikolwiek sposob ograniczona...

MamoAdy-nie chodziło mi o stresowanie się wizytą gdziekolwiek z Córcią,ale o humor(bo pisałas,że ostatnio też Cię wszystko bez powodu drażni):happy:
A no tak. Przepraszam, zle Cie zrozumialam:-)
Czasem mnie cos faktycznie trafia bez powodu...:eek:

zegnam sie babeczki.... jutro rancem lecimy do Pl obiecuje ze sie odezwe z PL papappa
Udanego urlopu i przyjemnej podrozy.

A ja jeszcze 3 tyg i 2 dni:-):-):-)

Ja jutro na spotkanko jak najbardziej jutro mi pasuje:))))
No martini nalane słodycze w okolo i załaczam filmiki:)
Milej nocki

A ja wpadłam tylko dobranoc powiedzieć:tak:
Cały dzień nie miałam netu,a wieczorkiem jak mi włączyli to seriale musiałam obejrzeć:-DTeraz tylko nadrobiłam zaległości w czytaniu,ale nie mam już natchnienia pisać:no:
Paa...

reklama
Hey laski!

Pogoda dzis okropna, no ale wkoncu to zima. Ja jutro moglabym, ale nie wczesniej niz na 16-16:30 , mam juz cos zaplanowane, wczesniej nie dam rady. W srode mi bardziej pasuje. Ale i tak, musialaby byc to przynajmniej 3, bo Amanda zawsze mi spi o 2. Wiec chyba odpadam tym razem.Ide wypic winko :-) dobranoc

Ostatnia edycja:
Do góry