reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ello

Witam w deszczowy poranek brrr... Dziewczyny widze jeszcze aktywne, zgadaly sie czy co?:-D A ja nie moge nigdzie znalezc tych kosmetykow Nivea dla niemowlat, wszedzie tylko johnson&johnson help!!!!

Milego dzionka

reklama
Witam:-)
Tabasiu po dwóch minutach po porodzie jak położą Ci synka na brzuszku zapomnisz o bólu:-):-):-). Jak mi Anie położyli to aż się poryczałam ze szczęścia, cały ból minął i było mi wszystko jedno, co ze mną zrobią:-D:-D:-D. Pewnie, strach ma wielkie oczy. Najgorszy był dla mnie moment tuz przed pójściem na porodówkę, kiedy ból był wręcz nie do wytrzymania, ale potem w miłej atmosferze rodziłam, miałam męża przy sobie, super opiekę. Nigdy nie pożałowałam tego, że Anulka się tutaj urodziła a nie w Polsce, szczególnie jak czytam na naszym forum październikowym. Dziewczyny miały naprawdę niezłe akcje, a ja swój poród wspominam bardzo miło:-)

Moja malutka jeszcze śpi, więc mam czas na pisanie, ale juz niedługo się obudzi. Może na jakiś spacerek pójdziemy.

Gastone[/B] ja nadal trzymam kciuki :-) Poniewaz moja ciaza byla zaplanowana, tydzien przed miesiaczka czulam lekkie napiecie i bol w podbrzuszu, ciagle latalam siku i mialam nabrzmiale piersi. Polecam Ci ten bardzo czuly test, ktory wykrywa ciaze na 5 dni przed @.

Dobra, zmykam spac. Spokojnej nocki ;-)
Zrobilm wczorj ten test,ale mysle ze jeszcze jest za wczesnie.Te testy tez nie sa do konca wiarygodne,bo jesli HCG jest za niskie to ciazy nie pokaze.Wiec albo mam wlasnie jeszcze z niskie hcg albo nie jestem w ciazy:no: i mam przepukline :-D Wczoraj mnie tak starszniebrzuch bolal,dzis znow..jakbym sie przedzwigala:shocked2:

Jola a skad ty jestes? Bo ja u widzialam kosmetyki nivea w sklepie Polskim Zuza w Galway.

Zrobilm wczorj ten test,ale mysle ze jeszcze jest za wczesnie.Te testy tez nie sa do konca wiarygodne,bo jesli HCG jest za niskie to ciazy nie pokaze.Wiec albo mam wlasnie jeszcze z niskie hcg albo nie jestem w ciazy:no: i mam przepukline :-D Wczoraj mnie tak starszniebrzuch bolal,dzis znow..jakbym sie przedzwigala:shocked2:

Jola a skad ty jestes? Bo ja u widzialam kosmetyki nivea w sklepie Polskim Zuza w Galway.

Ja z Tralee, kud=rde wy wszystkie z Galway:szok: Ale dzieki

Jola- ja uzywalam tylko i wylacznie Oilatum i serdecznie polecam. Zadnych prblemow ze skora, babrania sie z oliwkami czy kremami...nie ma potrzeby. Wlewasz do wanienki oilatum i gotowe!;-)

A tak wogole to Ciao dziewczynki!
Widze, ze mamusiom w dwupakach juz malo zostalo....uuu....babies are coming!:-)

Z rzadka ostatnio zagladam. Jakos weny mi zabraklo chyba. Nic ciekawego sie nie dzieje. Ali aktywny wiec mi zabiera duzo czasu. Przewraca sie juz ladnie z pleckow na boczek wiec musze uwazac zeby sie nie skulal:-)
W nocy przestal spac. jestem zalamana. Usypianie przedwczoraj trwalo 3 godziny!!!!!!! A i tak obudzil sie po 2 godzinach i juz byl koniec. Musialam go wziac do lozka.
Wczoraj to samo.
Nie wiem co sie dzieje. Jestem podlamana bo nie kumam czaczy...;-) Nie wiem czy cos go boli, czy zeby ida czy coooooo????

Na dworze leje ale jedziemy do sklepu po ramki na zdjecia i moze jakies ozdobniki do domu. Zobaczyc wykladzine.
My juz po malowaniu. Bardzo mi sie podoba. I dostalam weny na modernizowanie dalsze naszego przybytku. Siedze w domu teraz caly czas wiec chce zeby bylo ladnie;-)

No i to chyba na tyle! narazie...
Cos dawno Agusiek nie wiedzialam...gdzie sie podziewasz malenka?? No i Moniadan jakos z rzadka...Frog to ja juz wieki nie widzialam!
A spotkanko jakis sie szykuje moze???:-)

Hej dziewczynki

I ja sie witam.
Pogoda ponizej oczekiwan ale najwazniejsze, ze nastroj ok:-)

Lubiczanko, ja sie wcale nie stresuje:-)
Stresowalam sie jak jeszcze Ady nie bylo i mnie kolezanka straszyla. Ale widze, ze jest inaczej, wiec zadowolona jestem. Tym bardziej, ze u znajomych, u ktorych bylismy wczoraj tez maluchy sa i chata "przystosowana". Wiec nie musze latac za Ada i jej co ciekawsze przedmioty z rak wycigac...:-D

Jolu, ja tez nigdzie nie moglam znalezc Nivea, pomimo, ze inne mamusie bez problemu znajduja. I uzywamy Johnsonna ale pociesze Cie, ze jestesmy zadowoleni:tak:

Zapomnialam napisac wczoraj, ze rowniez sie ciesze, ze z Mila Anineczki wszystko ok! Tyle nas tu kciuki trzymalo, ze inaczej byc nie moglo:-D

Dobra, ja uciekam, bo mi sie maly podboj Galway dzisiaj szykuje...:-)

Milego dnia

Dzieki kochane za mile slowa :-):-):-)
Echh ja juz taka jestem, ze sie stresuje na zapas i zamartwiam. I zawsze nastawiam sie negatywnie. Wole byc pozniej milo rozczarowana :happy:
Gastone no moze faktycznie za wczesnie, jeszcze 5 dni i zobaczysz czy bedzie fasolka :tak:
Joannn ja Malego poczulam i zobaczylam jego harce na brzuchu juz w 18tc :szok: :-D Dosyc szybko jak na pierwszy raz :happy: A teraz to dokazuje okropnie, chyba mu tam dobrze :-D
Asienko ja tez pewnie bede ryczec jak go zobacze, juz sie nie mozemy z mezem doczekac :-)
Ja dzis zrobilam sobie wolne, wybieram sie do GP po zwolnienie, bo cos mnie chorobsko rozklada. Czy orientujecie sie moze, czy bede musiala za nie zaplacic? Bo niby opieka dla ciezanych jest bezplatna, ale jak sie ma kwestia zwolnienia lekarskiego z powodu np. grypy???
Milego, choc pochmurnego dzionka zycze ;-)

hejo
My dziś zaspaliśmy, Eryk zamiast na 9 do przedszkola, poszedl na 10 :30 :-p

Spotkanko moze byc u mnie Misia, Frog, Agusiek, Kamcia i reszta co wy na to??

Tylko odrazu mówię, że nic nie piekę, bo od 3 tygodni pięke non stop, bo co chwile mamy gości i juz mam z lekka dość, takze jak wam nie przeszkadza sama kawka i jakies przekąski typu paluszki i wafelki to wpadajcie
Moze jutro lub sroda??
Bo w piątek wyjezdzamy na weekend do Sofik i musze sie przygotowac :-D:-D:-D

Witajce mamuski

u nas ok..mi od kilku dni dokucza bol w pawym boku i cos mi sie wydaje ze to nereczka ..ojj...musialo mnie niezle owiac ehh....pomecze jeszcze sie z tydzien z bolem..a moze ktoras wie czy tu sa tabletki jakies w stylu polskiego Uroseptu albo cos..

A spotkanko jakis sie szykuje moze???:-)

moznaby zrobic jakies spotkanko...jestem za...no i oby ty razem mamuski nie wymieksly juz na samym starcie..hehe bo chetnych zawsze wiele a jak przychodzi godzina spotkania to tylko kilka mamusiek jest

reklama
Witam laseczki
Pogoda do bani, ja wczoraj bylam u Didi na chwile i pozniej do miasta na impreze fajnie bylo ale długo nie siedzialam bo padnieta bylam wiec dotarłam do łózeczka po 1 i teraz Oli rano dal mi pospac.
Anieczka mam nadzieje ze Mila lepiej:)?
Mama ady to wpadaj do mnie na kawe jak bedziesz w Galway:)
Misia nie łam sie Olivier jak wracalismy z Polski tez był zawsze rozstrojony i wraccanie do normy troche trwalo, cierpliwosci!!:)
Spotkac sie mozemy kiedykolwiek ja mam dzis i jutro wolne i w tyg po 3 no problem?? Kto chetny?:)
milego dnia

Do góry