reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

No to tak jakby w płucach, chociaż ja na początku myślałam, że to zatkany nos, bo ciężko mu było oddychać. Ale w nocy zauważyłam, że właśnie tak charczy czasami i tak do końca nie wiem skąd to się wydobywa. Ale mam nadzieję, że lekarz jakiś rozsądny będzie i jak zbada to chyba sam powinien zaskoczyć o co chodzi.

reklama
ja bede nudna bo znowu mam pytanie o meble
moj maly ma lozko z ikei zwykle drewniane ze szczebelkami. Malemu sie czasem cos sni ostatnio, jak sie obudzi z krzykiem to jesli natychmiast do niego nie przyjde (a ja w nocy mam opozniony zaplon) to on sie rzuca na oslep aby z tego lozka wyjsc po ciemku i to sie zaczyna robic niebezpieczne bo badaboum na ziemie glowa w dol
w lozku niby mozna zdjac jedna scianke ale jak go polozylam do lozka bez tej scianki to wylecial - chyba ikea nie do konca przemyslala ten model lozka a ja jak kupowalam to nie przewidzialam, ze dziecko kiedys bedzie chodzic?
Pytanie mam takie- czy lepiej szukac juz lozka junior czy istnieja jakies inne rozwiazania barierki czy cos ktore pozwola dziecku bezpiecznie wyjsc ale spac bez spadania na podloge? Z gory dzieki...
W jakim wieku Wasze dzieci przeprowadzily sie do wiekszych lozek?

dzieki Zoe
kurcze nie wiedzialam ze tak szybko bede musiala pozegnac sie z lozkiem bébé...
ja jeszcze sie bébé nie nacieszylam a juz z bébé robi sie mlodzieniec bouuh

Co do lozek to moja mnie strasznie meczy z takim polpietrowym...jak dla mnie niet!!!!! Juz was chyba kiedys pytalam o zdanie na ten temat....

areksa: napis zjak na wizycie ::
zoe : a dlaczego polpietrowse niet ? ja chcvialam zeby miejsca zaoszczedzic, za jakis czas...bo mam pokoiki chlopcow malutkie a zabawek i reszty jak wtoysie ... :/

anucha : moj maly spi jeszczew lozku bebe, 4 murs. pozniej wyjme mu dokaldnie te 1 scianke ikeowska o ktorej piszesz. ja

cd. :
ja staram sie jak najdluzej 'trzymac' dzieciw lozeczku bébé. O Tyl ejets to u mnie wykonywalne ze moje nie sa przygody rzadni iani sportowi i nie szukaja jak okrakiem z takiego lozeczka bébé wyjsc! wiec starszak spal w nim do 2lat i 2m-cy okolo...w 4 sciankach ... a a pozniej wykjelam jedna scianke i dlaje w nim spal do ok.3 lat, moze coiut wczesniej, dokladnie nie pamiteam. w kazdym razie plus byl taki ze bez scianki mogl sam wejsc, wyjsc, rpzyjsc do nas wrazie problemu. a z kolei ja lozka tez uzywalam jako pokutnilka za kare. wkladalam i wkladam chlopcow na kilka minut wyciszenia. kat nie dzialal nigdy wiec jets lozko, nawet to bez scianki : przekrecalam do sciany i bylo znow zabudowane z 4 stron. metoda pokutnicz au nas bardzo sprawdzona, spokoj niemal od pierwszej minuty, bo 5 min takiej nudy w lozku bez zabawek powrot fazy aniolkowej :)

natomuast starszakowi w wieku prawie 4 po przeprowadzce TU kupilismy rozkaldane Ikea, 140 i pozniej 190 i ùysle ze tak smao zrobimy z malym

reklama
Josephine bo wiesz moja to czasami spi nogami na podlodze i nie znalazlam jeszcze lozka zeby bylo dobrze schodzic w nocy polzaspana ; niestety zadko sie zdarza ze sama spi. Ale nie budzi mnie ani nie wola sama wstaje a ja potem ja znajduje obok mnie spi ladnie :D:D
Widzialam takie jedno mialo chyba 4 schodki i pelno bajerow pod spodem i wokol ale jak dla mnie to kosztowalo za duzo :eek:

Do góry