reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

anucha : dziex za wyjasnienie. w miedzyczasie juz sie wypoytalam meza o to :) i sie dowiedzialam ze takie cos jets rowniez organizowane w paryzu w dobrych dzielnicach. maz mial na studiach nawet ( juz doroslych ludzi) znajomych ktorzy w tego typu spotkaniach uczestniczyli, nie tylko oczywoiscie na tle religijnym ( stare katolickie rodizny, wysoko ustawieni zydzi) ale i zawodowym, zeby dzieci przebywaly wsrod "swoich", w dobrych kregach i taka mlodziez a nie inna znala...

reklama
heja z wieczorka.

ja obstawiam ze AREAKSA juz po .... czuje ze sie rozpakowala....

co do tej szkoly co moja kluska idzie to poziom nauczania jest bardzo duzy duza dyscyplina ale nie ma kar cielesnych i ponizania przed wszystkimi. przed gabinetem dyra na korytarzu jest stolik "karny" i jak bylam zapisac leane i oddac papiery wypelnione to patrze a przed drzwiami stoi chlopczyk taki z 8 lat i beczy.dyro wychodzi i mowi " a ty za co ukarany tu stoisz?" a on " bo gadalem na lekcji i pani sie wkurzyla" po czym dyro wyjal kartke z cwiczeniami z matmy "karnymi" i musial siedziec przy tym stoliku i je robic. takze wiem ze tam laduja "skazancy":)))
druga zelazna zasada: max 10 min spoznienia na lekcje rano a po 10 min NIET.

tak was czytam na raty.... to co areaksa mam nadzieje ze wszystko dobrze pojdzie i w koncu sie odezwiesz . Dziulka co do stresa zwiazanego z pierwszym dniem szkoly to dobrze cie rozumie. ja to pamietam pierwszy dzien najchetniej to bym tam stala do 16 i czekala...
a co u nas? na wakacjach bylo tak sobie pisalam chyba ze z jego siostrami sie nie dogaduje , dobrze to tylko przez telefon. dopoki matka byla to jeszcze ok teraz to tylko przez tydzien sluchalam jaki to tatus wspanialy a mama czyli ja to dziwnie karmi a to dlaczego ona po fr mowi oj tam juz powiedzialam ze szybko tam nie wroce.
a jak u was jest ze srodami bo wiem ze w paryzu to juz normalnie do pon do piatku. u nas dopiero od przyszlego roku.
w srode mam spotkanie w zlobku zeby zapisac bobasa. smieszne to dla mnie no ale takie realia.
:-D :-D

Tutaj bylismy pod wodospadami z ciepla woda uwielbiam.

Załączniki

• 20130826_131129.jpg
    20130826_131129.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 29
  • 20130826_130739.jpg
    20130826_130739.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 26
Chyba ostatnia jestem albo pierwsza, zależy jak patrzeć ;)

Zoe zdjęcia piękne ! To wasza rodzinka jest na pierwszym ? Jak tak to niezła laska z Ciebie, a brzuszek to się chyba pod wodą schował ;)

Dziulka - Różne ludzie mają podejście do dyscypliny - ja tam się opowiadam za - dopóki nie ma kar cielesnych i poniżania jak wspomniałaś. Od kilku dodatkowych ćwiczeń z matematyki, dziecku się krzywda nie stanie - wręcz przeciwnie. Koleżanka uczy niemieckiego w liceum i czasami jak mi opowiada jak uczniowie przychodzą na lekcje to szczęka opada a ona nic nie może zrobić tak naprawdę. Z lekcji wyrzucić nie może, jedynki za nietaktowny ubiór wstawić też nie itd. a damesy w kozaczkach na szpilce z torebką na rękę przychodzą bo w trampkach po szkole to obciach.

Areaksa nie ma co wprowadziła sporą adrenalinę na forum. Oby wszystko dobrze się ułożyło i jak najszybciej dała nam znać. Szkoda, że z nikim nie wymieniła się nr telefonu - zawsze byłybyśmy spokojniejsze :(

reklama
Do góry