reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Ełku lub okolic

dobra będę wypatrywać, ja już się zbieram bo Nikola śpiąca
a ja mam x lancera niebieskiego tylko ostatnio dużo takich jeździ po Ełku :dry:;-):-D
Na pewno nie rozpoznamy :tak:

To do zobaczenia

reklama
I są jakieś wieści z biura nieruch.:confused:

My w domu byliśmy przed 3 :nerd:
Zaszłam do biedronki a tam fajne dmuchane zabawki za 10 zl
Kupiłam dla Kacper orkę chyba orkę no ale na coś takiego to mi wygląda i dam mu w dniu urodzin Nikoli co by dla biedaka nie było przykro że tylko siostra dostaje :tak: a ze to nad jeziorem to od razu będzie mógł wypróbować :tak:

opaliłam sobie a raczej spiekłam na rak jedno ramię :dry:jak na razie nie piecze ale następnym razem czyli jutro na spacer pożyczam od Nikoli filtr 30 :-p wtedy w ogóle się nie opale

witam! weszłam dziś na to forum i patrze, że piszecie tu, więc z chęcią się przyłączę. Jestem mamą 2 córeczek w wieku prawie 3 latka i 9 mc.

Witam! :-D Czytałam trochę wcześniej i wychodzi, że jestem ciut starsza od was (28l). W okolice Ełku sprowadziłam się 4 lata temu z bardzo daleka i brakuje mi znajomych, których przy dzieciach trudno znaleźć od nowa. Rodziny z mojej strony też tu nie ma. Tylko taściowie a wiadomo jak to z teściami, nie chce się wchodzić w większe zażyłości. Tak więc z pewnością będę tu zaglądać. :-)

Do domu Izabello96 to ja wróciłam dopiero o 6 :/ siostra dojechała do mnie i zjadłśy na mieście Gabrysi słoiczek i też siedziała z nami :) Po powrocie Gabi juz plac zabaw osiedlowy wypatrzyła jej koleżanka był i 3 godziny w piaskownicy :) Ramiona też sobie spiekłam i to strasznie dzisiaj na krótki rękaw chodzę :) A Gabrielka też z resztą mimo filtru.
A do biura się nie dostałam bo było zbyt dużo schodów a nie ma wjazdu dla wózków dzisiaj z mężem podjadę.
Kurcze strasznie ciepło juz jest, na sacer chyba po południu dopiero aż najmocniejsze słońce minie.
Hejo adzia282 :) A skąd jesteś?

Ja już nie spie i czekam kiedy Kacper skończy bajki oglądać i do przeczkola idziemy
Ja dziś ide rano na działkę małą w cieniu posadzę a ja będę porzeczki zrywać na kompoty

A co op opalania to wczoraj wieczorem dopiero zauważyłam że sobie nos spaliłam i czoło więc wyglądam komicznie hehe :dry::sorry2:

Adzia ja też nie mam znajomych z dziećmi bo większość wyjechała za granice a ci co zostali to bez dzietni, a najlepiej jak się ma znajomych z dzieciakami to wtedy i rodzice mają frajdę ze spotkani i dzieci

emimonkey a twoja Gabi straszny słodzika jest i zachowania w ogóle nie przypomina roczniaka a przynajmniej na 1,5 roku :tak:

ostatnio mieszkałam w Grodzisku Mazowieckim, czyli jakieś 250 km stąd a wcześniej to w Warszawie.:no:
My wczoraj byłyśmy na plaży na Sawindzie i dziś się znowu tam wybieramy:-D. W końcu ode mnie to jakieś 15 minut piechotą. Małe obie się popluskały i woda wcale nie była bardzo zimna. :cool2:

JA to dzisiaj ubolewam bo sobie ze stopą coś zrobiłam i chodzić mi ciężko bo boli :/ To tylko o 8 wzięłam Gabi do piaskownicy, na zakupy i teraz w domciu.
mmm kompot porzeczkowy izabello pychotka :) A Twoja mała również słodziak dzieciak i bzdury mówiłaś, że wstydliwa. Wręcz przeciwnie bo bardzo odważna moim zdaniem :)
Adzia a gdzie jest jezioro? Ale tak szczerze mówiąc to chyba nie odważyłabym się pozwolić małej brodzić w wodzie. Ona ma taką delikatną skórkę i woda z jeziora by ją podmywała pod pampersem ... chyba nie bo jednak ta woda zawsze ma jakąś bakterię. Może jak kktóregoś razu przejdę się z nią nad jezioro i może się przełamę , zobaczę , ale póki co kupiłam jej basen :)

reklama
a ja nie poszłam na porzeczki z powodu banalnego bo doszłam do wniosku że w torebkę foliowa nie będę zrywać a mąż niemił żadnego wiadra dla mnie, myślałam jeszcze o słoikach litrowych ale z wózkiem i słoikami iść to tak nieciekawie się zapowiadało i siedzę w domu z czerwonym nosem brr normalnie ja nie wiem jak ja to zrobiłam tak nos opiliłam pierwszy raz mam tak spalony :-D
Kompot pyszny a jaki zdrowy szczególnie z czarnych porzeczek zawiera dużo wit C wiec na zimę jak znalazł przy przeziębieniu

A jezior jest za Ełkiem kilka kilometrów
Mapa Jezioro Sawinda Wielka, mapa Jeziora Sawinda Wielka online, interaktywna mapa Jeziora Sawinda Wielka

Ja Nikoli chyba w tym roku też do jeziora nie puszczę. Mamy u teściów basen wiec będzie pluskać się w basenie odziedziczy po bracie kilak zabawek bo dla niego już za małe i myślę że tez będzie wielka radość :tak:

emimonkey a Nikoa bardzo jest wstydliwa wczoraj może nie pokazał tego dzięki Gabrysi no bo w końcu miał równą sobie osobę i tak wstydzić się nie musiała

adzia ja ostatnio byłam nad jeziorem cichym tz Selmęt Mały w Ełku i woda koszmarnie zimna nie wiem jak mój syn się pluskała ale ja bym do niej nie weszła :dry:

Do góry