reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Ełku lub okolic

izabella w tym tygodniu ja też nie dam rady bo jutro wracamy do domu :/ no i stroje kąpielowe mamy w piszu. A fajne obrusy na urodziny są w sklepie obok rydzewskiego na orzeszkowej z resztą ten sklep też jest jego. my tam kupiliśmy cały zestaw z księżniczkami (tzn talerzyki kubeczki obrus balony )
adzia nonei dziwię się i podziwiam, ja bym chyba się nie skusiła :)

jesteśmy właśnie podczas wymiany fotelika samochodowego dla Maleńkiej
Berber Hektor 0-18 kg 7xKOLOR GRATISY W-wa od reki (1090367694) - Aukcje internetowe Allegro
co sądzicie o tej firmie? Musimy mieć wygodny fotelik bo jeździmy bardzo często a zresztą teraz jeszcze trzy razy czeka nas podróż w męża strony (ponad 600km) więc...

reklama
emimonkey - nie znam tej firmy, ale fotelik wygląda nieźle. My mamy jeden z Chicco i jest naprawdę dobry, ale bardzo drogi a drugi kupiliśmy używany Renolux i też nie narzekamy.;-)

emimonkey to ja jestem spec w fotelikach;-) bo 3 miesiące szukałam i czytałam o testach i wogóle :tak: A niestety nie stać nas na fotelik za tysiaka to zalazłam wiarę bezpieczny bo 3 -4 gwizdki dostała w testach i firma znana a co ważne najlepsza foteliki to takie co mają najmniejszy przedział wagowy bo im większy tym mniej bezpieczny a my w tamtym tygodniu kupiliśmy coś takiego
FOTELIK CHICCO KEY-1 X-PLUS 9-18 kg kolor BALLET (1077335189) - Aukcje internetowe Allegro

i tutaj bardzo fajnie jest opisane https://www.babyboom.pl/forum/tu-za...telik-samochodowy-dla-dziecka-poradnik-39093/ :tak:

Możę mylę nazwy ale ta Renolux to chyba też jest polska firma z tej samej kategorii co i fotelik który zamierzamy kupić.
My też mamy teraz chicco i właśnieteż zamierzaliśmy kupic ten co masz izabell Ale nasza mała to pulpet a jak dojdzie odzienie zimowe to się nie zmieści bo on nie jest aż tak szeroki właśnie porównywałam i ten Berber jest szerszy większa swoboda ruchów.
nie wiem już sama chicco doskonale znam ale gdyby maleńka była szczuplejsza. Na zimę już nam w chicco się nie zmieściła musieliśmy kupić nowy GRACO ale z kolei na tamten co kupiliśmy jest a nią za mały główka jej wystaje i też nie jest szeroki.

emimonkey ja jak na poczatku zaczęłam szukać fotelika to miałam zamiar tego Hektora właśnie kupić no ale później zaczęłam czytać szukać informacji i jakoś postawiliśmy na chicco
Ja kupiła w ciemno bo nawet nie mierzyliśmy w sklepie czy będzie dobrze pasował do siedzenia w samochodzie bo jak dzwoniłam do sklepu czy jest tako możliwość to babka dziwnie zaczęła gadać wiec sobie darowałam a na Allegro jest 10 dni na zwrot towaru wiec tak sobie wymyśliłam ze jak coś to go oddam jedynie co to stracę na przesyłce ale na szczęście pasuje jak ulała i dla Nikoli i do samochodu :tak:

Z dnia na dzień coraz lepiej, dzis już nóżkami bardziej przebiera w sensie ze troszkę je ugina a nie na sztywniaka

A gdzie Adzia :confused:

Pewnie po plaży odpoczywa ;-):tak:

Dziś taki udał że my tylko rano w rossmanie byłyśmy bo musiała zapasy zrobić na weekend bo nie będę miał czasu dla Nikoli gotować niby jutro ma być chłodniej

a teraz siedzę nad taką pamiątka dla gości urodzinowych mam zamiar zrobić taki album wybranymi zdjęciami z całego roku i każdy gość dostatnie na cd taką pamiątkę ale dopiero po urodzinach bo jeszcze będę musiał do grac jedną stronę z roczkowej imprezy

Ostatnia edycja:
izabell - jestem, jestem. nie byłam dziś na plaży bo za gorąco. Został nam dziś tylko plac zabaw. Zosia i Hania zastrajkowały mi dziś ze spaniem i nawzajem się nakręcały do późna byle tylko nie spać. Leżały w swoich łóżeczkach i tylko się do siebie śmiały. Zeszło mi ponad godzinę by je uspokoić.:wściekła/y:a miałam tyle zaplanowane do zrobienia jak zasną, teraz to mi się już nie chce i chyba idę spać.

izabell bardzo fajny pomysł z tą pamiątką :) my nie mieliśmy żadnych bo za małe grono ludzi (tylko najbliźsi co mają ją na codzień i dziadkowie co to komputera nie odpalą :) )
Adzia z dzieciaczkami tak to jest . Moja rodzeństwa nie ma to i grzecznie spać o 7 chodzi :)

no dzisiaj dzień wyjazdu ;( Ale jeszcze na zakupy do tesco bo są bardzo ciekawe promocje

reklama
my też nie mieliśmy takich pamiątek na urodzinach Zosi. Tyle, że ona miała je podwójne. Najpierw u nas w domu dla rodziny męża a potem u mojej mamy dle mojej rodziny i dwa razy świeczkę dmuchała. :-D

Do góry