reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Ełku lub okolic

izabella w tym tygodniu ja też nie dam rady bo jutro wracamy do domu :/ no i stroje kąpielowe mamy w piszu. A fajne obrusy na urodziny są w sklepie obok rydzewskiego na orzeszkowej z resztą ten sklep też jest jego. my tam kupiliśmy cały zestaw z księżniczkami (tzn talerzyki kubeczki obrus balony )
adzia nonei dziwię się i podziwiam, ja bym chyba się nie skusiła :)

jesteśmy właśnie podczas wymiany fotelika samochodowego dla Maleńkiej
Berber Hektor 0-18 kg 7xKOLOR GRATISY W-wa od reki (1090367694) - Aukcje internetowe Allegro
co sądzicie o tej firmie? Musimy mieć wygodny fotelik bo jeździmy bardzo często a zresztą teraz jeszcze trzy razy czeka nas podróż w męża strony (ponad 600km) więc...

reklama
emimonkey - nie znam tej firmy, ale fotelik wygląda nieźle. My mamy jeden z Chicco i jest naprawdę dobry, ale bardzo drogi a drugi kupiliśmy używany Renolux i też nie narzekamy.;-)

emimonkey to ja jestem spec w fotelikach;-) bo 3 miesiące szukałam i czytałam o testach i wogóle :tak: A niestety nie stać nas na fotelik za tysiaka to zalazłam wiarę bezpieczny bo 3 -4 gwizdki dostała w testach i firma znana a co ważne najlepsza foteliki to takie co mają najmniejszy przedział wagowy bo im większy tym mniej bezpieczny a my w tamtym tygodniu kupiliśmy coś takiego
FOTELIK CHICCO KEY-1 X-PLUS 9-18 kg kolor BALLET (1077335189) - Aukcje internetowe Allegro

i tutaj bardzo fajnie jest opisane https://www.babyboom.pl/forum/tu-za...telik-samochodowy-dla-dziecka-poradnik-39093/ :tak:

Możę mylę nazwy ale ta Renolux to chyba też jest polska firma z tej samej kategorii co i fotelik który zamierzamy kupić.
My też mamy teraz chicco i właśnieteż zamierzaliśmy kupic ten co masz izabell Ale nasza mała to pulpet a jak dojdzie odzienie zimowe to się nie zmieści bo on nie jest aż tak szeroki właśnie porównywałam i ten Berber jest szerszy większa swoboda ruchów.
nie wiem już sama chicco doskonale znam ale gdyby maleńka była szczuplejsza. Na zimę już nam w chicco się nie zmieściła musieliśmy kupić nowy GRACO ale z kolei na tamten co kupiliśmy jest a nią za mały główka jej wystaje i też nie jest szeroki.

emimonkey ja jak na poczatku zaczęłam szukać fotelika to miałam zamiar tego Hektora właśnie kupić no ale później zaczęłam czytać szukać informacji i jakoś postawiliśmy na chicco
Ja kupiła w ciemno bo nawet nie mierzyliśmy w sklepie czy będzie dobrze pasował do siedzenia w samochodzie bo jak dzwoniłam do sklepu czy jest tako możliwość to babka dziwnie zaczęła gadać wiec sobie darowałam a na Allegro jest 10 dni na zwrot towaru wiec tak sobie wymyśliłam ze jak coś to go oddam jedynie co to stracę na przesyłce ale na szczęście pasuje jak ulała i dla Nikoli i do samochodu :tak:

Z dnia na dzień coraz lepiej, dzis już nóżkami bardziej przebiera w sensie ze troszkę je ugina a nie na sztywniaka

A gdzie Adzia :confused:

Pewnie po plaży odpoczywa ;-):tak:

Dziś taki udał że my tylko rano w rossmanie byłyśmy bo musiała zapasy zrobić na weekend bo nie będę miał czasu dla Nikoli gotować niby jutro ma być chłodniej

a teraz siedzę nad taką pamiątka dla gości urodzinowych mam zamiar zrobić taki album wybranymi zdjęciami z całego roku i każdy gość dostatnie na cd taką pamiątkę ale dopiero po urodzinach bo jeszcze będę musiał do grac jedną stronę z roczkowej imprezy

Ostatnia edycja:
izabell - jestem, jestem. nie byłam dziś na plaży bo za gorąco. Został nam dziś tylko plac zabaw. Zosia i Hania zastrajkowały mi dziś ze spaniem i nawzajem się nakręcały do późna byle tylko nie spać. Leżały w swoich łóżeczkach i tylko się do siebie śmiały. Zeszło mi ponad godzinę by je uspokoić.:wściekła/y:a miałam tyle zaplanowane do zrobienia jak zasną, teraz to mi się już nie chce i chyba idę spać.

izabell bardzo fajny pomysł z tą pamiątką :) my nie mieliśmy żadnych bo za małe grono ludzi (tylko najbliźsi co mają ją na codzień i dziadkowie co to komputera nie odpalą :) )
Adzia z dzieciaczkami tak to jest . Moja rodzeństwa nie ma to i grzecznie spać o 7 chodzi :)

no dzisiaj dzień wyjazdu ;( Ale jeszcze na zakupy do tesco bo są bardzo ciekawe promocje

reklama
my też nie mieliśmy takich pamiątek na urodzinach Zosi. Tyle, że ona miała je podwójne. Najpierw u nas w domu dla rodziny męża a potem u mojej mamy dle mojej rodziny i dwa razy świeczkę dmuchała. :-D

Do góry