reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Dublina!

biola - no tak rozumiem... a pieniążki faktycznie schodzą z konta :confused: zwłaszcza na początku,jak się niczego nie ma i wszystko trzeba kupić dla dzidzi czy siebie....
ale ty masz starszaka więc może masz już jakąś wyprawkę ;-) ? (no chyba że synka rodziłaś w Polsce i tam wszystko zostawiłaś). a pracy domyślam się że będzie o wiele wiele więcej przy dwójce :zawstydzona/y:
ale wiesz co ci powiem tak szczerze? wolę tutaj mieć drugie dziecko niż jak dopiero miałabym wrócić do Polski - bo mimo wszystko uważam że pod względem finansowym tutaj jest łatwiej (pomyśl ile w Polsce kosztuje wózek, łóżeczko czy nawet pieluchy....tutaj za jedną godziną twojej pracy masz paczke Pampersów i jeszcze ci drobne zastoną na loda na te upalne dni co mamy teraz - a w Pl ile godzin musisz pracować na paczkę Pampersów??)[/QUOTE]

tak tak masz racje:-)

reklama
Cześć Dziewczyny.
Jestem mamą 3 letniej Igusi i mieszkam w Dublinie dokładnie w Sandyford.Chciałam zapytać czy przyjmiecie nowa mame do Waszego grona?Jesli będziecie miały ochote na jakis spacer to jestem otwarta na propozycje.Pozrawiam Was serdecznie.

Ostatnia edycja:
emwu - właśnie natknęłam na moje fotki z usg :-), wklejam byś miała porównanie jak wygląda scan robiony w 31tyg, fotki troszkę niewyraźne gdyż były skanowane z wydrukowanych fotek. pierwsza fotka jest w 4d, pozostałe normalny scan. nikt chyba nie ma wątpliwości co mi się urodziło ;-) :-D:-D

Olga - witaj :tak: no mój synek trochę za malutki jest na towarzystwo dla twojej córci, ale może znajdzie się jakaś inna mamusia ;-)

emwu - zapomniałam ci napisać, że mam jeszcze inne fotki 4d robione w 31tyg, jeśli chcesz to ci moge pokazać, będziesz miała porównanie jak wygląda. wiem że to był późny tydz na robienie fotek w 4d, ale w sumie te fotki był robione "przy okazji" badania kontrolnego ;-) fajna pamiątka....:-)

Załączniki

• Marcelkowy siusiak.jpg
    Marcelkowy siusiak.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 46
  • Marcelkowe jajeczka.jpg
    Marcelkowe jajeczka.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 50
  • Marcelkowy siusiaczek.jpg
    Marcelkowy siusiaczek.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnio edytowane przez moderatora:
a czy sa moze jakies mamy z dublin 3? moj synek we wrzesniu konczy 2 latka. chodzi do irlandzkiego zlobka. chcialabym jednak by mial jakis kolegow / kolezanki w podobnym wieku z polski.

cześć dziewczyny, mam pytanie dot. krzywej cukrowej czy któraś z Was tutaj robiła? ja będę miała w środę, wiem ze mam kupić 50gr glukozy i iść na badanie na czczo, dziś gp doradzila abym sobie wziela cytyryne- nie zemieni to wyniku a mnie moze duzo pomoc:tak:

Co do ciuszkow to ja narazie nic nie kupuje. Pracuje w Dundrum wiec mijam sklepy na codzien. )

hejka, ja jestem w Dundrum kilka razy w tygodniu na zakupkach1 ale fajnie! podaj coś więcej na pw, to po przyjezdzie do PL możemy się spotkać! fajnie by było!!!

teraz wpadlam na chwilę, bo jestem w Polsce jeszcze 2 tyg i nie mam dostepu do netu<od znajomych piszę>. chcialam was tylko pozdrowic i zerknąc, co u Was:) do poklikania !!!

cześć dziewczyny, mam pytanie dot. krzywej cukrowej czy któraś z Was tutaj robiła? ja będę miała w środę, wiem ze mam kupić 50gr glukozy i iść na badanie na czczo, dziś gp doradzila abym sobie wziela cytyryne- nie zemieni to wyniku a mnie moze duzo pomoc:tak:
czesc wisienko, mysle ze krzywa cukrowa to to samo co test glukozowy, w limericku robia go standardowo wszystkim ciezarnym po chyba 28tygodniu ciazy a w coombie zdziwieni mnie pytali dlaczego badano mi cukier. Nam podawano do picia 650 ml lukozade-pyszna oranzadka, trzeba bylo byc na czczo i trzy razy badali krew w odstepach godzinnych, pielegniarka powiedziala ze nawet wody nie powinno sie pic wiec ja radzilabym zostawic cytrynke jesli chcesz aby badanie bylo wierzytelne.

wiesienka - ja robiłam to badanie w Polmedzie, również musiałam kupić tą glukozę, cytrynę wzięłam ze sobą (bo czytałam że pomaga "przełknąć" ;-) glukoze, i gp też mi powiedział że nie zmienia ona wyniku badań). ale ja sobie poradziłam bez cytryny ;-):-D. a krew miałam pobierane w mniejszych niż godzina odstępach czasu, ale chorobcia zapomniałam co ile :baffled:

w sumie to nie wiem dlaczego jedni piją glukozę i czas sprawdzania krwi jest krótszy, a drudzy piją lukozadę i krew pobierana jest co godzinę... może to zależy od przychodni? sama nie wiem...:sorry2:

Witam w deszczowy poranek,

Dziewczyny czy jest tu jakaś młoda mama, która korzystała lub korzysta obecnie w ciąży z opieki położnych Domino Care???
Ja zdecydowałam się na ten system i bardzo chętnie wymieniłabym doświadczenia z innymi mamusiami:-).
Każda informacja na wagę złota!!!

reklama
Witajcie Mamusie z Dublina!

Prosba do Was o pomoc, czy orientujecie sie gdzie mozna zrobic badania na przeciwciala przed planowana ciaza: toxoplazmoza, cytomegalia + rozyczka? Pytalam w polskiej klinice ale koszt spory ponad 200 euro, moze wiec gdzies w szpitalu np. darmowo lub w irlandzkiej klinice taniej?
Bede wdzieczna za pomoc

pozdrawiam

Do góry