reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Dublina!

witam,
barmanka79 - dziś byłam na usg w szpitalu i położna zapytała czy znam pleć dziecka mowie jej ze tak, a Ona do mnie żebym nic nie mówiła sprawdzimy czy się nic nie zmieniło:szok: i powie a ja tylko potwierdzę lub zaprzeczę, POTWIERDZIŁAM BĘDZIE DZIEWCZYNKA:-), wazy 620g:-D, sprawdziła wszystkie narządy, serduszko tak fajnie bije - posłuchaliśmy sobie, powiedziała ze rozwija się prawidłowo i oby tak dalej, jeśli chodzi o TK Max - to no w centrum rzeczywiście jest tragedia, ale tam sama byłam w szoku -wszystko na wieszakach mało ciuchów porozrzucane, może dlatego ze tam jest mało ludzi, a do NEXT- wybiore sie w tym tyg. na lunchu w trakcie pracy- pracuje w centrum wiec spokojnie sobie zdarze, pozdr

reklama
No wiec ..... 90% chlopiec. A ja tak chcialm dziewczynke :( :) . To nic - przestawie sie. Najwazniejsze ze zdrowe.
A oto zdjecia. Niestety jeszcze ciut za wczesnie (16 tydz) na 3d/4d - najlepiej robic je po 24 tyg. Tak wczesnie jak moje nie sa az tak bardzo efektowne. Taki ludzik z plastelinki :).

A do Polski latam co miesiac bo budujemy tam dom. :)

wiesienka - gratuluje córeczki :tak:super że ci wszystko posprawdzali. pewnie się wcześniej pytałam, ale zapomniałam :-( gdzie ty będziesz rodzić?
ja chodziłam do Polmedu, rodziłam na Holles St, i powiem ci że jak miałam to usg w szpitalu to wszystko było widać idealnie, o wiele lepiej niż w Polmedzie (tam to się domyślać musiałam co jest co :baffled:)

emwu - gratuluje chłopczyka :-)
no rozumiem że chciałaś dziewusię - masz już synka więc przydałaby się cosik innego do parki :cool2:. powiem ci że ja też chciałam córeczkę, ale wyszło inaczej :sorry2: jednakże nadzieję miałam do samego końca :-D :-D
a na usg 4d spokojniemożesz wybrać się również w późniejszym terminie, ja miałam robione w 31tyg, całej dzidzi nie widać bo za duża już była, ale i tak się ciesze że było fajnie główkę widać :tak: a ile zapłaciłaś za usg?
ale ci zazdroszczę że budujecie domek w Polsce :sorry2: :sorry2: też bym tak chciała..... ale to tylko marzenie.... bo nawet działki pod mój wymarzony domek nie mamy :-(
a z jakiego miasta w Polsce jesteś?

ale wam dziewczynyy zazdroszcze ciazy tez bym chciala ale moj maz ech szkoda gadac moze za jakis czas cos sie zmieni.w sumie go troche rozumiem ale tak b nie chcialam zeby byla duza roznica wieku

barmanka79- będę rodzic w Coombe i to tam maja taki super sprzęt, normalnie jak byłam na pierwszym usg właśnie tam to taki stary- było widać ale nie aż tak rewelacyjnie jak wczoraj- ale to jakas specjalna klinika-lekarz u którego byłam na wizycie właśnie w Coombe dal mi tam skierowanie, ide do niego w nast. środę jak cos to poproszę o jeszcze moze sie zgodzi:-). Ja chodzę do lekarza do Emc i nie narzekam-może bez rewelacji ale jest ok,
my sie jakos specjalnie nie nastawialiśmy na chłopca czy dziewczynkę- mój m cieszy sie jak małe dziecko i od samego poczatku mowil ze dziewczynka, a ja chce aby sie zdrowe urodzilo, moze przy drugim dziecku juz ma sie preferencje, ale to jeszcze czas

Ostatnia edycja:
biola bidulko, a dlaczego mąż nie chce się zgodzić na dzidziolka drugiego? szkoda... :-(
a w ciąży mi się super chodziło :-) żadnych większych dolegliwości, tylko hormonki buzowały (ja się dziwie jak ten mąż ze mną wytrzymywał ;-):-p ale chyba to urok każdej ciężarówki :-D).zaraz po urodzeniu synka strasznie mi brzucha brakowało, nie miałam po czym sie pogłaskać :-( :-(
na razie o drugiej ciąży nie myślę.. chcę się nacieszyć moim pierworodnym :cool2: ale ja też bym nie chciała by różnica wieku między dziećmi nie była zbyt duża...

wiesienka - w Coombe będzie w grudniu rodzić moja koleżanka, ale jeszcze nie miała tego szczegółowego usg. a do kogo chodzisz do EMC? możesz polecić kogoś?
bo ja to kurde - ginekolog inna przychodnia, pediatra inna przychodnia... latam tak od plebana do pogana :baffled:

barmanka79 - do gin. chodzę do dr. Czajkowskiej- wiem ze są różne opinie na jej temat, ale mnie odpowiada, jeśli chodzi o pediatrę do jest ona również moim GP dr. Wuczynska- chociaż długo się czeka podobno na termin, ale ja wybralam ja poniewaz chce zeby potem zajela sie dzidziusiem, chodzilam do niej jeszcze jak nie bylam w ciazy i rewelacyjna doktorka, poza tym moja kumpela chodzila tez do niej w ciazy i byla zadowolona:-), moze sprobuj, uciekam do lozeczka troche odpoczac, jutro rano trzeba wstac do pracy:tak:

a no wiecie recesja inne panstwo itd.on juz mysli na przyszlosc,i do niedawna zaczelam pracowac i moj R prawie caly dzien siedzi z symem i zdaje sobie sprawe jaki to obowiazek przy jednym a co dopiero przy dwojce dzieci:-)

Wiesienka - dr Wuczynska jest GP dla tej mojej koleżanki o której wspominałam wyżej (co też w Coombe będzie rodzić), wcześniej też do niej chodziła i bardzo sobie ją chwali :tak:
ale wiesz - GP zawsze można zmienić ;-) moim gp na czas ciąży był ginekolog, po urodzeniu się synka na gp wybraliśmy dr Baranowską z EMC - więc być może kiedyś spotkamy się na korytarzu w EMC :-D :-D

biola - no tak rozumiem... a pieniążki faktycznie schodzą z konta :confused: zwłaszcza na początku,jak się niczego nie ma i wszystko trzeba kupić dla dzidzi czy siebie....
ale ty masz starszaka więc może masz już jakąś wyprawkę ;-) ? (no chyba że synka rodziłaś w Polsce i tam wszystko zostawiłaś). a pracy domyślam się że będzie o wiele wiele więcej przy dwójce :zawstydzona/y:
ale wiesz co ci powiem tak szczerze? wolę tutaj mieć drugie dziecko niż jak dopiero miałabym wrócić do Polski - bo mimo wszystko uważam że pod względem finansowym tutaj jest łatwiej (pomyśl ile w Polsce kosztuje wózek, łóżeczko czy nawet pieluchy....tutaj za jedną godziną twojej pracy masz paczke Pampersów i jeszcze ci drobne zastoną na loda na te upalne dni co mamy teraz - a w Pl ile godzin musisz pracować na paczkę Pampersów??)

reklama
manija....Jeszcze odnosnie Medicua-
przyjmuje tam Dr. Antepowicz i babka jest rewelacyjna! Chcielismy sobie zrobic scan 3D ale Mlody sie wypial pupką do nas i nie chciał sie odwrócić :-D. Pani doktor usilnie starała sie go namówic na współprace, ale Mały sie dał.
Skasowlai nas tylko jak za normalne USG, bo w 3D nie bylo co ogladac.

Polecam Dr Antepowicz, zaluje ze nie trafilam do niej wczesniej. Jest profesjonalna, mila i ma swietne podejscie nie dzieci, nawet tych jeszcze nie narodzonych. :biggrin2:

Sliczne dzieki za odpowiedz! przyda sie rada. kochane jestescie:-)

Do góry