reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

witajcie kochane :-):-):-)

dzisiaj wstałam w dobrym humorze:tak: póki co stres odszedł na bok teraz mam w końcu chwile wytchnienia :tak:

Dżoana musze sobie poradzić nie dam sie tak łatwo spławić hehe. Szkoda że zostałam z tym sama. Rodziców nie mam wogólepraktycznie żadnej rodziny i to już od 10 lat ale dotychczas dawałam rade tylko brakuje mi kogoś komu sie moge wypłakac w rękaw:-(
Najbardziej tęsknie za moim byłym ech... sam musiał wyjechać żeby znaleźć lepszą prace (pracowalismy razem w next) postanowilismy sie rozstac na jakiś czas ale myśle że wrocimy do siebie w końcu moja córcia ma tatusia tylko okoliczności nie pozwolą jej zobaczyć go zbyt szybko no nic koniec smutów zabieram sie za sprzątanie bo mi sie chałupka zapuściła odrobinke a energie musze gdzies rozładować :-):-):-)

Bardzo sie ciesze że chociaż tutaj moge znaleźć otuchę :tak: Dziękuję Wam za to bardzo :biggrin2:

Ostatnia edycja:
reklama

hej goldenka no to faktycznie nie masz lekko na szczescie niedługo będziesz miała na kogo przelać swoją całą miłość:tak:szkoda, że nie mieszkasz bliŻej byłaby możliwośc spotkania;-)
a co tam z ta naszą izusią się dzieje?nadal czekamy na zdjęcia:laugh2:
misska a jak tam w Polsce?czy tu już jestes w hiszpani?

Ostatnia edycja:
:tak:oj goldenka dobrze ze jestes przebojowa bo wiele spraw dzieki temu zatatwisz po swojej mysli:tak: Ale jezeli jest szansa zebyscie mieszkali razem z ojcem malutkiej to zrob wszystko zeby tak bylo...bo ciezko jest samej z dzieckiem bez wzgledu na to jak dzielna jestes kobieta. Moj Maciek mial taka prace ze ja siedzialam z dzieckiem sama a on byl w domu co drugi weekend:-( dawalam sobie rade bo musialam, ale nawet jak ma sie kto dzieckiem przez 10min dziennie zajac to jest to ogromna ulga, nie mowiac o tym ze po porodzie na pewno bedziesz potrzebowac pomocy. No tak czy siak mam nadzieje ze jakos Ci sie ulozy i dzidzia wynagrodzi Ci te wszystkie obecne smutki:-D:tak:
Dzoana a ja w polsce ...siedze sobie w wawie i leniu****e, dziadki zajmuja sie malym wiec mam tu jak w raju:tak: do hiszpanii lece dopiero na poczatku maja- ale juz nie moge sie doczekac...stesknilam sie za slonkiem i plaza:tak: no a po powrocie pewnie czeka mnie kolejna przeprowadzka...ehh juz mam troche dosyc:wściekła/y:

Dzisiaj same dobre wiadomości :-):-):-) income support dostane 60 funtów wiec nie ma zle no i miła pani w jobcentre wyliczyla ile dostane housing benefitu cale 125 funtow tygodniowo :tak::tak::tak: same plusy no i jeszcze maternity allowance dostane to juz wogole super. mojej córci niczego nie zabraknie. teraz jeszcze zostało mi do załatwienia sure start maternity grant i to juz chyba wszystko.

martwi mnie tylko jedno chyba powoli odchodzi mi czop co wróży zbliżającemu sie porodowi a przeciez ja mam jeszcze duzo czasu do konca maja ech ... 1 kwietnia ide do poloznej to jej musze powiedziec o tym i ze brzuch mi twardnieje i potem ustepuje. bede duzo lezec zeby mała jeszcze chciała troche posiedziec w brzuszku :happy2:

Dżoana a co do spotkania to jest mozliwość bo ja mieszkam w south kirkby i pociągiem do Doncaster mam 20 minut

Ostatnia edycja:
czesc Wam. ja dopiero tuttaj przyjechalam i jestem mama 14 miesiecznego synka moze wy wiecie czy tutaj jest jakis alergolog i najlepiej do jakiej przychodni zapisac malego bo od urodzenia ma AZS czyli atopowe zapalenie skory i alergie namleko i jestem w kropce z tego co wiem to jest ich pare!

wiem ze znajomi jezdza z corka do sheffield na odczulanie i do lekarza tez. poza tym witam nowa kolezanke

witam nowa kolezanke :-)
super goldenko, ze masz same dobre wiadomości:tak:co do spotkania to musimy poczekać az lepiej się poczujesz i poprawi sie nam pogoda;-)

reklama
Goldenka super wiesci:tak::-D
Samulka witaj:tak: Co do przychodni to zapisz do najblizszej ,bo i tak w zadnej nie ma specjalistow tylko GP. Co do AZS to wspolczuje , bo ja przez 3-4 miesiace latalam co 2 tyg do lekarzy a oni tylko rozne masci a w koncu sterydy mi przepisali dla dziecka:wściekła/y: W polsce okazalo sie ze maly uczulony na bialko mleka krowiego i ma srednie AZS ...wrocilam do anglii i mowie im ze dziecko uczulone- to przepisali mi mleko sojowe bo tak sie u nich robii:wściekła/y: No wiec poprosilam i co jakis czas przychodzila do mnie paczka z Bebilonem Pepti- teraz maly ma skore sliczna. I nie moge im darowac ze przez ich ignorancje maluszek meczyl sie przez 4 miesiace z wysypka:wściekła/y::-(

Do góry