reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

renuska- a ja o tobie myslalam caly dzien ze mam ci odpisac i zapomnialam:zawstydzona/y:
wczoraj tak te kluchy zachwalilas ze powiem ci za pierwszym razem mi sie rozgotowaly.pomyslalam sobei ze ty mi tak zyczylas:-D hahahah za malo maki ziemniaczanej dodalam:sorry2: co do przepisu na kluski to ja zawsze robie na oko, ale sysytem ten sam jak na kopytka tyle ze zamaiast zwyklej maki dodaje sie ziemniaczana- ale to wiesz:zawstydzona/y: u mnie ciasto jest dobre gdy zrobi mi sie fajna kulka nieprzyklejajaca sie do reki. ja mam wyczucie:-D ktore sie wczoraj nie sprawdzilo:-p
a te pierogi z soczewica to zrobie, ale chyba kupie soczewice w puszcze-jak myslisz, nada sie?:-p mam ochote na soczewice z kapusta i grzybkiem:-) ale pozniej bedzie gazz:-D:-D:-D:-D:-D

u mie tak wieje, ze zaraz okno wyrwie:baffled:

reklama
Cześć babeczki!

U nas nic ciekawego się nie dzieje i nie bardzo jest o czym pisać. Wczoraj byliśmy na kulkach i odwiedziliśmy moją siostrę. Dziś pracuje na popołudniu. Filipek poszedł do szkoły. Myślałam, że będzie miał długi weekend ale jednak ma zajęcia:dry:

Żaneta- ja te 190 funtów bardzo szybko dostałam. Chyba nawet miesiąć nie minął od wysłania. 8 kg to nie tak dużo. Normą jest tak ok. 12 kg dla takiej szczupłej osoby jak Ty:tak:
AgnieszkaUk- zdrówka
Ragazza- dobrze, że z małą już lepiej. Co do radzenia sobie to wiem co czujesz. Też nie raz miałam mega dołka bo była straszna pogoda a ja musiałam iść z Filipem do szkoły (20 min. w jedną stronę) a oczywiście Adama nie miałam z kim zostawić. Najgorzej było jak spadło dużo śniegu i ciężko prowadziło mi się wózek a autobusy oczywiście nie kursowały. Pamiętam jak szłam i przeklinałam pod nosem na angielską pogode;-)Co do pracy to na pewno szybko znajdziesz coś nowego
Ampar- Szymon to ma teksty:-D Pociechę masz z niego:tak:
Doris- Filip bardzo lubi chodzić na basen. Mówi, że już umie pływać żabką i strzałką. Jak przyjedzie J to chcemy go jeszcze zapisać na karate bo bardzo chce chodzić a na razie nie mam jak go prowadzić

Zmykam już. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki:-)
Ja wstalam dzis wyspana ,bo mala przespala wreszcie cala noc-yuuupppiii:happy2::happy2::happy2:.Pobudka byla o 7.30:-)
Ale za to mnie krzyz boli i podbrzusze-to pewnie ta okropielna ,wietrzna pogoda ma wplyw na moje kosci:wściekła/y::tak:
My wczoraj z moim A o 22 rozmrazalizmy lodowke:szok::-Dtzn .zamrazarnik.Ja nie moglam sie od dluzszego czasu za to zabrac i tak zaroslo lodem ze :szok::szok:,a A nakupil zapas miesiwa,a ja na to -przykro mi miejsca zero:shocked2::shocked2::tak: Wiec sie chlopak zlitowal i zabral za robote:tak:;-)ja asystowalam i mylam pojemniki:-p:-D a on jakims sprytnym narzedziem "budowlanym" sprawil ze lod odtajal w mgnieniu oka i wsz zostalo zapakowane spowrotem:tak::happy2:gore sobie jesz tyl wyszoruje i mam luz na jakis czas:tak:
AGNIESZKA-tez mialam wrazenie ze okna powyrywa:szok::wściekła/y: zdrowka!:tak:
ANIA-pracujesz na 2 zmiany? Ja pamietam jak ostatniej zimy bylo Wam, dziewczynom ciezko dzieciaczki dostarczac do szkol w taki snieg wielki:tak::tak::szok:
RAGAZZA-bar.mi przykro z powodu Lenki:sorry2: Co do pracy ,to wyobrazam sobie ze krzyzuje |Ci to Twoje plany napewno,ale mysle ze znajdziesz cos odpowiedniego dla siebie ,moze nie dokladnie to samo ,ale w podobnej branzy:happy2::tak:Ja pamietam jak ja musialam zrezygnowac z dobrej pracy, na ktorej mi bar zalezalo,bo ciaza z Natusia byla zagrozona:sorry2::tak:Tez jestem tu sama ,bez rodziny,tylko z moim mezem i jest nie raz bar.bar trudno:tak:ale damy rade-oby do wiosny!!:happy2:;-)
AGAAM-ale pysznosci gotowalas..mniam..mniam:-pszkoda ze tak daleko mieszkasz,bo mialabys goscia na obiadek;-):-D:-D
No i musze zamykac kram,bo mala juz dluzsza chwile domaga sie mleka:tak::blink::szok:
PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

agnieszka -absolutnie nie pozalowalam Ci tych klusek :no:,wierz mi na slowo .Raczej denerwuje mnie to ,ze taki prosty przepis mi nie wychodzi :wściekła/y:,ale jaka kucharka takie gotowanie :-(.
graziul -a ja tej nocy dalam sobie spokoj z twarda dyktatura :wściekła/y:i przygarnelam kropka :dry:.Domin caly czas wymyslal ,ze pajaki ,ze robot .....
Cos tam bym jeszcze nipisala ,ale lenia mam :zawstydzona/y::-pwiec milego dnia !

Witam Was mamuski, troche Was podczytuje, ale jakos ciezko zaczac pisac...

ampar- ale masz kochanego synka u nas teraz tylko daj, zostaw, sama, Jezus i d*pa... :szok::zawstydzona/y:
Ania1812 -widze,ze dobrze sobie radzisz w PL i dziecaczki tez zadowolone. Nie ma to jak miec kogos do pomocy nawet na chwile. Jak idziesz do pacy to Twoja mama siedzi z Adasiem???
agnieszkaUK- dzieki za mily komentarzyk na Fb, ogladalam wczoraj stare zdjecia (szczegolnie te ze spotkan) i jakos tak mi sie smutno zrobilo, dlatego na 99% przylece w nastepnym roku zeby sie z Wami spotkac no i na zakupy do primarku :tak::-)

Dobra ide do papierow Vat-7, ZUA, DRA... dlaczego deklaracje w Polsce trzeba skladac co miesiac:confused::wściekła/y:

hejka
ja zakatarzona na maxa:-( a jeszcze juro do pracy:-( i tak weekend spedze doprawiajac sie w lodowkach, do tego moj R wyglada jak 'zywy' trup. na szczescie nikoli powoli przechodzi kaszel uffff:tak:
renuska-ja zartowalam sobie ze zle mi zyczylas z ymi kluskami:-D:-D:-D:-D:-D moja wina byla, bo chcialam je zrobic szybko, a wyszlo jak wyszlo:zawstydzona/y:
graziul- u mnie tez sie przyda odmrazanie zamrazalnika, wiec jak twoj A bedzie dyspozycyjny podeslij go do nas-taki specjalista napewno sobie poradzi z lodem w mojej zamrazarce:sorry::happy2:
ania-jejjj ja nigdy nie lubialam pracowac na popoludniowa zmiane. dla mnie to taki stracony dzien. ufff dobrze ze terazm mam tylko na rano. nie przepracuj sie- wazne, ab sie oszczedzac:-)
monika-dziekuje za odwiedziny.milo mi bylo was poznac
marta84- super bizuteria.w moim guscie. tak jak mowilam pomysl moze nad jakas specjalna dla nas-forumowiczek;-)

Czesc :-)

Ale tu cisza :-) Wszystkie mamuski pewnie busy - szaleja po sklepach. :-D

A my w domku - lubie tak czasem rodzinne w domu sie ponudzic - zakupy wczoraj zrobione, a po sklepach juz sobie obiecalam ze nie bede szalec, bo kasa sie tak rozchodzi ze masakra.:angry: Ostatnio jakos w ogole finansowo nam ciezko, bo ja tylko macierzynskie dostaje, od grudnia to nawet tego nie bedzie. Moj co prawda zle nie zarabia, ale i tak z jakims wiekszym wydatkiem trzeba sie dobrze zastanawiac. Wcale juz tu nie jest tak cudownie...... ale i tak lepiej niz w PL.

Obiadu dzis nie gotuje, bo wczoraj zrobilam pomidorowa i 120 pierogow - czesc z serem, a czesc z jagodami. :-) Mamy resztki na dzisiaj. Co do pierogow, to powiedzialam mamie, zeby mi stolnice kupila, bo mam taka silikonowa z Tupperware, ale to g...o, takie male, po calych meblach mi lata. Eeee, trzeba jednak mamy bylo sluchac i od poczatku porzadna stolnice z PL zalatwic. Znajomy nam przywiezie i bedzie git. Akurat na swiateczne pierogi.

Agnieszka UK - a gdzie pracujesz, ze w lodowkach bedziesz siedziec? Wspolczuje, mam kolezanke co w Farmersie pracuje i jak przychodzi do domu to ze dwie godziny tak jakby odtaja, az para z niej prawie leci jak do cieplego wejdzie. :szok:

Ania1812 - to ty z PL piszesz? Wrociliscie do Polski?

Graziul - a gdzie kupujecie mieso, ze twoj tyle nakupil? Normlanie w markecie, czy macie jakies swoje miejsce? Bo slyszalam, ze ludzie w jakiejs rzezni kupuja, ale gdzie to nie wiem. Ja najchetniej, to bym sobie pol swiniaka kupila, podzielila i miala na pol roku rozne kawalki. A tak to zawsze z Morrisonie kupujemy

Chcielismy wyjsc z mala na spacerek, ale taka pogoda, ze masakra. Nie przezyje tej zimy. :-:)no:

hej dziewuszki
to i ja zamelduje sie w ten sloneczny weekend:-)
moj Ł do 12 w pracy wiec mam chwilke zeby cos wyskrobac
Nelka ubrala kurtke i mowi ze chce dada ale chyba nic z tego nie bedzie przynajmniej na piechotke.
bede musiala jeszcze siostre albo brata poprosic zeby poszli ze mna na usg bo moj jak zawsze ma problem zeby zwolnic sie z pracy a mnie to do szalu doprowadza bo nie dosc ze 5dni w tyg po 12godz to jeszcze soboty tez i wszedzie musze chodzic sama:wściekła/y::wściekła/y:
ragazza ja tez czesto biore miesko od rzeznika i gdybys chciala swinke to ja z checia bym wziela z toba na pol.tanie miesko mozna tez kupic w sobote i niedziele na ryneczku w shipley,tam facet sprzedaje z takiej bialej budki.zawsze ma swierze i ceny tez ma dobre.tylko ze najlepiej isc tam do poludnia bo potem juz zostaja same resztki.

Witam piekne panie:-);-)
I znow nastala weekendowa cisza....:-D:-D:-D
Prosze zaraz po weekendzie sie ladnie wsz zameldowac:angry:;-)
Moja malutka wczoraj rano dostala rozwolnienia:-( Wolala kupke,ta 1sza zrobila jesz na kibelku a juz potem nie dawala rady nawet zdazyc zawolac:szok::-(Nie mam pojecia od czego:no: ale juz lepiej:tak: Jednak wczorajszy caly dzien sie meczyla bo ja co chwila krecilo po brzuszku i plakala:-( chcac nie chcac wrocilam do pampkow-to wczoraj-a dzis ze juz lepiej ,po nocy pampka zdjelysmy no i sie dziecko zapomnialo i narznelo kupsztalka w majteczki:szok::szok::tak:;-)wiec mamy "gowniany"weekend:-D
JUSTYSIAK-musze pochwalic Twoje kolejne dzielo:happy: Tort Barbie przepiekny i rownie smaczny,a K bar zadowolona:tak::happy:
RAGAZZA-jejku ,tyle pierozkow narobilas:szok:podziwiam za checi:tak: Chociaz ja tez kiedys kleilam,juz nawet jak Natalcia mala byla...tylko ter to jakos nie mam sil:no:A szkoda bo lubie "dogadzac"rodzince kochanej:tak: A miesko to moj A bierze od jakiegos znajomego,ale glownie tylko kurczaki i jego czesci,reszte kupujemy przewaznie w Tesco:tak:Tez slyszalam o jakiejs fajnej masarni...ale jakos potem zapominam:zawstydzona/y:
My dzis mamy samotna niedziele,tylko ja i moje dziedziaczki;-):-Dno ..i jesz Rambus do towarzystwa:tak::rofl2::rofl2:
milej niedzieli zycze wszystkim,ciao,ciao:happy:

reklama
Cześc ja sie nie odzywalam bo mnie zab kilka dni bolal a jak jeden zaczal tak pozniej pol szczeki ale nie bralam zadnych tabletek dalam rade takze mam nadzieje ze bo lnie powroci :tak::tak::tak::tak::tak:co za mroz dzisiaj P chyba bedzie skrobał samochod :-:)-:)-(
Graziul to dobrze ze juz natce przeszlomusialo cos jej zaszkodzic
ja rowniez duzo dobrych rzeczy slyszalam o rzeżni ale niestety jeszcze w niej nie bylam ostatnio(2 tygodnie temu) P kupil 12 kurczakow gdzies u znajomego i jeszcze je mam:tak::tak::tak::tak::tak:a reszte zakupow w morisonie a zamrazalnika na szczescie nie musze rozmrazac bo sam to robi:-D:-D;-);-);-)
agnieszka uk zdrowka kochana mnie rowniez meczy katar caly czas ale to normalne
zawsze go mam praktycznie
oki zmykam trzeba jakies sniadanko zjesc :tak::tak::tak:

Do góry