reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Buuuu, czemu wy wszystkie kobietki z Leeds mieszkacie tak daleko ode mnie...:-( Myślałam że w końcu będę miała z kim na basen jeżdzić...:-(

reklama
sylwia - mw80 fajnie to ujela, ze wczesne siadanie u niemowlat jest efektem "pionizacji", czyli noszenia dziecka na rekach w pozycji pionowej, ukladania na hustawkach i krzeselkach, dzidzia wczesnie odkrywa, ze swiat widziany z innej niz lezaca perspektywy jest ciekawszy, dlatego potem protestuje przy kladzeniu go na brzuszku czy pleckach, trzeba pamietac, ze siadanie dla takich maluszkow jest duzym obciazeniem dla kregoslupa i stawow, i wczesne sadzanie dziecka moze sie odbic w pozniejszym wieku roznymi dolegliwosciami, oczywiscie sa dzieci ktore sie rozwijaja szybciej i moga juz siedziec w 4 miesiacu, ale wiekszosc raczej tak dopiero kolo 6-8 miesiaca
Moj Maciek nie chce sie przewracac :-( 2 czy 3 razy mu sie udalo, ale go jakby to nie interesuje. Jak poloze go na plecach to bawi sie nogami i spiewa, a jak na brzuchu to obserwuje wszystko i wszystkich, jak sie zmeczy to kladzie glowe i spiewa :-D

A ja poranek zaczelam od wizyty u dentysty, brrrr.......

Buuuu, czemu wy wszystkie kobietki z Leeds mieszkacie tak daleko ode mnie...:-( Myślałam że w końcu będę miała z kim na basen jeżdzić...:-(
Ja bardzo chetnie bede z wami chodzic na basen,dzis pytalam HV i powiedziala ze juz mozemy,ale to dopiero jak wrocimy z Polski. Ja jestem zmotoryzowana wiec nie bedzie problemu.
Jasminko w takim razie mieszkamy niedaleko siebie:tak::tak::tak:

Ja co prawda zmotoryzowana nie jestem (a wręcz przeciwnie- mam strach przed prowadzeniem samochodu! ), ale od czego są autobusy:-) Świetnie by było jakbyście się zdecydowały!! Słyszałyście o basenie na Holt Park? Councilowski, ale specjalnie przystosowany dla dzieciaczków. Jeździłam tam z moim w weekendy, ale już mu się znudziło mnie wozić:baffled: Zresztą już mamy lekcje pływania w soboty, więc weekendy odpadają.
Lea tak kocha wodę że z chęcią chodziłabym z nią też w tygodniu (przy tym jest też mniejszy tłok). A nie mam z kim i samej się nie chce:-( Tak więc jak będziecie chciały (mówię Wam warto oswajać dzieci wcześnie z wodą), to dajcie tylko znać kiedy, a ja już lecę z Wami :-)

Dzien dobry kobitki :-D
Powiem wam ze moj syn to mnie rozpiescil dzis i wczoraj spal do 11 :szok::szok::szok: obudzil sie po 7 na butle i zasnol z mamunia w lozku :laugh2::laugh2:
Teraz juz zjadl zupke i smiga po dywanie. jesli ch:laugh2:odzi o siadanie to nadal kurcze jest niestabilne i zaczyna mnie to martwic ale wiem wiem u kazdego dziecka jest inaczej ;-) zaczyna powolutku sie podciagac do roznych rzeczy ale nozki stawia na paluszkach :) i slabo mu wychodzi ale za to pelza jak maly zaskroniec. ostatnio doszedl z salonu do mnie do kuchni :) oczywiscie pod okiem wujka ;/
Doris ja jestem az z 20 grudnia ;/ a co do wagi to Michas przez ta chorobe to mi schudl biedak nie wazylam go ale widzialam, teraz czekam troche i pojde go zwazyc. mysle ze jest dobrze bo nareszcie przestal mi ulewac, bo kurcze juz mnie to i jego meczylo co zjadl to wylecialo. i slabo przybieral na wadze. teraz je za dwuch na kolacje potrafi zjesc poltora porcji kaszy i jogurt ;/
Madziulik ja tez jestem spod Szczecina dokladnie ze Stargardu ale jakos tak sie przezwyczalam do tego latania do Pozniania jakos tak jzu nam to wszytsko zgrabnie wychodzi ze wylatujemy tu o 6:30 a o 13 jestesmy juz w domu.
a co tam kobinujecie dzis dziewczyny na obiad? bo ja znowu pustka w glowie:no:

Ja co prawda zmotoryzowana nie jestem (a wręcz przeciwnie- mam strach przed prowadzeniem samochodu! ), ale od czego są autobusy:-) Świetnie by było jakbyście się zdecydowały!! Słyszałyście o basenie na Holt Park? Councilowski, ale specjalnie przystosowany dla dzieciaczków. Jeździłam tam z moim w weekendy, ale już mu się znudziło mnie wozić:baffled: Zresztą już mamy lekcje pływania w soboty, więc weekendy odpadają.
Lea tak kocha wodę że z chęcią chodziłabym z nią też w tygodniu (przy tym jest też mniejszy tłok). A nie mam z kim i samej się nie chce:-( Tak więc jak będziecie chciały (mówię Wam warto oswajać dzieci wcześnie z wodą), to dajcie tylko znać kiedy, a ja już lecę z Wami :-)

Znam ten basen, narazie jest to jedyny basen jaki tu widziałam więc nie mam porównania ale faktycznie jest brodzik dla dzieci. Dzieci do 5 roku nie płacą za bilet.
Niestety ja narazie odpadam nie dam rady z dwójką dzieci na basenie. JAśminka jeszcze pływać nie umie a Dawid - trochę się boję on zaraz przeziębienia łapie i te jego płucka i oskrzela. Może jak Jaśminka pójdzie do szkoły to się wybiorę z Dawidkiem.
A teraz właśnie czekam aż Jaśminka zje grzankę i wyruszamy autobusem właśnie do Holt Parku tyle że do sklepu ;-)
narazie pozdrawiam

Hej
Ale Wy jestescie ekspreseowe, tyle postow, zaczne od tego dentysty,
otoz kochane wiem ze mam za free dent. w angli tylko ze nigdzie nie moge sie dostac , czekam juz od 8 miesiecy zeby mnie gdzies dopisali i d..aaaaaaaaa:wściekła/y::wściekła/y:, wiec jade do polski , mam juz kupiony bilet( tani wiec spoko) pewnie wiecej zaplace za samego dentyste.
Doris- ja Szymkowi daje Bebilon pepti - jest to mleko dla alergikow, oprocz tego wszystkie warzywka i owocki no i obiadki. Kaszkie narazie odstawilam bo ma za duzo nabialu.
A po czym pozanalam ze to alergia , po prostu mial cale nogi i dekolt w takich czerwonych suchawych plamkach , ala takie suche liszajki. Poszlismu do pediatry i diagnoza ta sama.
Nie wiem tylko czy w angli tez maja jakies mleko dla alergikow.?

A co do pelzania maluszkow , to Szymon zaczyna dopiero , ale powoli zaczyna mu to wychodzic , a co sie posmiejemy to sie posmiejemy . :-DSmiesznie bo dupka wierci jak na wybiegu:-):-D:laugh2:.superrrrrrrrrrr

papa kobitki
acha i bym zapomiala WITAM NOWA KOLEZANKIE!!!!!!!:-)

Niunka-kurcze to mnie zmartwilas tymi plamkami suchymi,bo Dawid ma to samo na nogach tylko nie sa czerwone:-(i nie wiem co mam robic!!
Moja kuzynka teraz przyjezdza i poprosilam ja zeby mi kupila NAN HA i zobaczymy,mam nadzieje ze mu przejdzie,
A co do mleka to wiem ze jest tutaj NAN HA tylko ze chyba na recepte.

Doris- wiesz slyszlam ze alergie a o trzeci niemowlak, i to alergie na mleko, sama juz nie wiem czy w takim razie te wszystki mleka sa az tak dobre skoro co chwila cos , nie wiem co on tam laduja.
No ale bede musiala os wykombinowac , bo Szymon sie zadrapie biedak. Dobrze ze nie ma na buzi zadnego diabelstwa.

Kobitki kiedy nastepne spotkanie planujecie , bo ja jestem chetna oczywiscie jak bedzie po 2 maja:-)

A u nas znowu piekna pogoda, codziennie chodzie 3 godziny z Szymkikiem na spacer i przy okazji na pakupki:-), uwielbiam tylko ze polsce wszystko drogie. Chcialam kupic malemu taka wiatroweczkie- kurteczke, ale jak zobaczylam cene 128zl, to zrezygnowlalam, kosztowala tak duzo bo niby firmowa ,,wojcik,,.

Wiecie co nie wyobrazam sobie na dzien dzisiejszy zycia w Polsce na nawet 3000tys miesiecznie. Normalnie szokkkkkkkkkkkkk:szok: wszystko takie drogie.Oczywiscie w porownaniu do zarobkow.

koncze papa i zyczymy milego dzionka.

reklama
Czesc dziewczyny

Wspolczuje Wam i waszym maluchom z ta alergia- one sie mecza a Wy sie pewnie zamartwiacie...:-(
Kasia j i Sylwia- jak przygotowania do chrztu? My chrzcilismy Jaska w Wielkanoc, w naszym wiejskim kosciele bylo tak zimno ze Maly mial zaczerwieniny nosek i policzki, jak ksiadz polewal go woda to kobiety z tylu sie krzywily ze ksiadz tak leje:-D. Jesiek nawet nie zaplakal bo koscielny jest naszym sasiadem i zagrzal wode:-D, byl bardzo grzeczny a pod koniec zasnal i przespal powrot do domu i caly obiad.

Blisko mojego domu jest basen ale ja jeszcze go nie odwiedzilam bo bylam w Polsce 5 tyg, w czerwcu znowu jedziemy a z tego co wiem to musialabym wykupic tam karnet na dluzej.

Dziewczyny z Leeds
- odnosnie spotkania to moze udaloby nam sie spotkac w polskim osrodku. W kazdy wtorek od 12 do 14.30 jest organizowana baby grup, ja wprawdzie jeszcze nie dotarlam bo mamy ta przeprowadzke, ale ksiadz mowil ze w ubieglym tyg bylo 15-20 mam z dziecmi. Jasmina moze spotkasz wreszcie mama ktora mieszka blisko Ciebie:-). Ja wybieram sie na to spotkanie 6 maja.

Do góry