reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Kasiek-ja tez juz tez myslalam zeby w jakims polskim sklepie zamowic wlasnie mleko,chcialam isc do tego sklepu kolo B&M NAZYWA SIE CHYBA Margarita tam taka sympatyczna polka sprzedaje i chcialam wlasnie z nia zagadac.
A Dawidkowi dzisiaj rano takie czerwone plamy wyskoczyly na policzkach i krostki a juz wieczorem zniknely i tylko sa takie lakierowane lekko:baffled::baffled::rofl2::crazy:
Ja tylko nie rozumiem tego-Dawid byl karmiony przez 7 miesiacy tylko i wylacznie piersia,dopiero od niedawna daje mu mleko modyfikowane i ma takie problemy po tym mleku(ja mu daje bebiko 2) jakies plamki,sucha skora....A Kuba byl od poczatku karmiony butelka i nigdy nie mialam z nim zadnych problemow skornych ,zadne lakierowane policzki,zadna sucha skora.
Caly czas uwazalam ze to karmienie piersia oddala dziecko od alergii i chorob a tutaj jest na odwrot.Nigdy nie sadzilam ze bede miala takie problemy z nim:no:
A te NAN HA tutaj jest, ale na recepte(w polsce masz wkazdym markecie)i jest malo popularne .A przeciez Nestle to jest A ngielska firma,nie???A wiem ze jest na recepte bo sie pytalam w aptece i czytalam na forum.
AHA i jeszcze znalazlam w sklepie BOCIAN z Londynu,ale po 16 funtow:szok::szok:puszka,troche drogie.Ale to jest mysla zeby zadzwonic do tego sklepu,jak wyproboje te mleko i bedzie lepiej to sobie zamowie:-):-)
KAROLINA-JA jestem codziennie wolna miedzy 9-15 tagze mozemy sie umowic jakos w poludnie,w nastepnym tygodniu na przyklad.Daj znac czy ci pasuje i kiedy

Madziulik-ja robilam chrzciny tutaj,chrzestny mieszka tutaj , tylko chrzestna przyjechala,no i rodzice tutaj wiec sie nie oplacalo jechac do Polski.Ja wlasnie tez sie wybieram z Dawidem na basen,bo starszy juz smiga niezle w basenie .Tylko jakos z czasem kiepsko,bo ja sama z nimi nie pojde a maz czesto w weekend pracuje , a w tygodniu Kuba chodzi do szkoly:rofl2::baffled:

Ide bo Kuba sie placze ze tory mu sie rozpadly:-D:-D

reklama
Czesc dziewczyny i pozdrawiam wszystkie na wstepie!

Ja dzis sie przenioslam do Gliwic. Jechalismy pociagiem. Dzieci nawet spokojne byly, takze podroz nie byla meczaca. Pogoda cudowna i na weekend taka zapowiadaja :-) My tez wybralismy chrzcieny w PL ze wzgledu na rodzinke. Latwiej nam tu przyjechac niz sciagac 16 osob (tyle sie nam tego nazbieralo na obiad). W zasadzie wszystko przygotowane, nie mam tylko butow dla Kuby do garniturka :-( i dla siebie. Ale ja zawsze mam z tym problem.

mw80 - u mnie bylo podobnie ze chrzestnymi, tylko ze u nas sami faceci, a nie mamy babeczek, ale w koncu sie jedna znalazla :-)
a co do tych spotkan i zabaw dzieciecych to jest to dobre dla maluszkow rowniez, ja chodze na "angielskie" zabawy z Kuba no i Macius oczywiscie tez idzie z nami, sa zabawki dla takich maluszkow, rozne playmaty, a poza tym Maciek jest obserwatorem, uwielbia dzieci i czasem mi sie z rak wyrywa jakby juz chcial z nimi sie bawic

A do polskiego klubu w Leeds tez chetnie bym sie wybrala na zabawy i do naszego w Bradford rowniez.

madziulik - osoba niewierzaca czy nie praktykujaca nie moze byc chrzestnym, moze byc swiadkiem chrztu, a co do osob tej samej plci to wydaje mi sie, ze musi to byc naprawde super postepowy ksiadz, bo wiadomo ze ma byc mama i ojciec chrzestny

jasmina - mysle, ze kazda z nas na poczatku miala obawy z wychodzeniem, ja tez tylko wszedzie z Bartkiem jezdzilam, minal z dobry miesiac jak odwazylam sie sama pojechac do centrum leeds, ale faktycznie wtedy bylam sama (tzn mialam jeszcze Kubusia w brzuszku); wozilam ze soba zawsze mape, gotoweczke i telefon i kupowalam calodzienny bilet, bo mialam problemy z wytlumaczeniem gdzie chce wysiasc; najgorszy ten pierwszy raz, trzymam kciuki i moze sie poznamy w najblizszy wtorek na tych zabawach?? moze dziewczyny z Bradford dolacza z maluszkami??
ja musze troche Kube poprzeciagac po takich zabawach, bo znowu mu sie wlaczylo: "nie bede sie dzielil z dziecmi!!! to moje!!!" :wściekła/y::-(

niunka - faktycznie tu w PL jest drozyzna, a przy obecnym kursie funta, pewne rzeczy wychodza taniej w UK, np kosmetyki, ubranka dziecie, ale u nas jest lepsza jakosc i wiekszy wybor

kasiek - ja ostatnio kupilam dla Maciusia szampon i taki plyn do mycia cialka w jednym Aventu w mothercare, bo tak mu sie zaczela skora luszczyc na glowie, jakby mial dostac cieminiuche i wszystko po tym zeszlo, troche w nim chemii ale przynajmniej zadzialalo

Karola - przypomnialo mi sie, ze w jakims programie widzialam, ze dzidzia po rozmowie z rodzicami oddala swoj smoczek dla jakiejs innej mlodszej dzidzi, ale nie wiem czy Gabrys to zrozumie jak sie wytlumaczy, bo tamto dziecko bylo troche starsze, a drugi sposob od znajomej to odcieli ta koncowke gumowa i powiedzieli ze sie smoczek zepsul

doris - jak chcesz moge Ci to mleko teraz przywiesc z PL

Ale sie rozpisalam :-D:-D:-D

My to teraz sie glowimy nad tym jak odzwyczaic malego od smoka. Moze ktoras z Was ma jakis sprawdzony sposob? czekam na podpowiedzi.

Ja znam jeden sposob ; Powiedz swojemu synowi ze wyslecie w kopercie listem monia do wrozki- wsadz razem z nim monia do koperty zamknij i wrzuc do skrzynki np, swojej, a wrozka na drugi dzien da mu wzamian jakis lepszy prezent... :tak::-D
a potem jak bedzie sie upominal to powiedz ze przeciez wyslaliscie do wrozki monia i dostal w zamian zbaweczke jakas :tak::tak::tak:(moze zamaiast wrozki do czarodzieja?)

dziewczyny mam pytanko nie wiecie do ktorej jest otwarty ten basen na manchester rd. bo w niedziele wiem ale nie wiem jak w inne dni bo wybralabym sie z moja jutro a nie wiem co i jak czy ktoras moglaby mi pomoc bo szukam stronki ale nie umiem znalejsc :)

hej
Wy to macie tempo pisania, ledwo minol caly dzien i pelno do czytania.

Doris - co tych alergii i mleka to ja juz mam klem-blem w glowie:-D.A jak ja zamowie w polskim sklepie bebilon pepti to czy tez mi dowioza jak jest tylko do kupienia w aptece.?????????

Karola - milo ze jestes. dzieki za podpowiedzi chuba musimy tak sprobowac. Tylko ze wiesz co on jest glodny w nocy dlatego sie budzi ,a nie z przyzwyczajenia. No tak mi sie wydaje.

Kasiek - jak tam Michas ? Ile wazy? Bo Szymek ma 10kilo:szok:.

kobitki co chrzcin to my teraz niedawno chrzcilismy malego jak mial prawie 8 miesiecy i tylko on sie darl w kosiele:-D, ale sie dalo.
dobranoc. jestem dzis padnieta - caly dzien na dworzu

MYSZVIK-masz tutaj linka
Recreation Centres and Pools
Moze ja tez bym sie w tygodniu wybrala??

Kasia-dzieki bardzo ,ale wlasnie jutro przyjezdza moja kuzynka i mi przywiezie 2 puszki na sprobowanie,zobaczymy.

NIUNKA-wiesz,chyba musisz zadzwonic do tego sklepu i sie spytac.Ale wiesz tak teraz pomyslalm ze mozesz sprobowac przez internet zamowic w jakiejs aptece.Jst pelno tych aptek online-chyba ze te mleko jest na recepte i z tym moze byc problem

KAROLINA-moj Kuba dopiero sie odzwyczail od smoczka jak mial 3 lata-ale on tylko do spania uzywal,w dzien wogole.
Wyglupialam sie z nim przed snem i tak ciagnelam za smoczka i w pewnym momencie on poprostu pekl tz.smoczek zostal w Kubusia buzi a ta koncowka w mojej rece i powiedzialam mu ze juz dla takich duzych dzieci nie ma smoczkow i zasnal zaraz.Tagze odbylo sie bez problemowo

bylam wczoraj w baby clinic:-(poszlam w sumie tylko po recepte na jakis specyfik dla malego bo oliatum sobie nie radzi z jego sucha skorka:no: i przyokazji zwazyli mi dziecko:-(buuu okazalo sie ze moj cyc malemu juz nie wystarcza:crazy:a myslalam ze damy rade jeszcze z miesiac, moze poltorej.HV zaproponowala mi zebym zaczela od baby rice.co polecacie dla 4 miesieczniaka?moge zaczac juz podawac jakies sloiczki?nie mam pojecia ile tego sie podaje maluszkowi:szok:ech...

Czesc dziewczyny!!!Kurcze ja sie robie maniaczka tego forum,spodobalo mi sie takie pisanie:-D:-D
MW80-Ja zaczynalam dawac od lyzeczki dziennie i kazdego kolejnego dawalm wiecej i co tydzien cos nowego dawalam,zeby zobaczyc jak zareaguje.Ja nie dawalam tego ryzu ze sloiczka bo on jest z mlekiem,chcialam zeby tylko moje mleko dostawalam,ale dawalam mu jabluszko,deserki,marchewke, a jak skonczyl 5 miesiecy to zrezygnowalam z jednego karmienia i robilam mu zupke.
No i troszke picia tez dawalam ze 20ml przez caly dzien na poczatek,
zaby sie przyzwuczail-chociaz poczatki byly kiepskie

Wez sobie wpisz w google rozszerzanie diety niemowlat i bedziesz miala pelno stron na ten temat.

cześć maniaczki BB
Doris - a dziewczyny ostrzegały że uzależnia :-):-):-):-D:-D:-D
Mw 80 - najpierw dawałam Dawidowi troszkę ugotowanej marchewki, a poźniej troszkę ugotowanego jabłka. Jak jak Mu zasmakowało to dawałam mu tak około 1/2 małego słoiczka. Poźniej to kupowałam mu w słoiczkach jabłka, albo słodką marchewkę z jabłkami. Dawidkowi jak jest mało to zaraz piszczy i jest załamany :rofl2:.
Wczoraj kupiliśmy Jaśmince buciki sportowe a z boku są księżniczi i jak idzie to świecą się czerwone serduszka. Słuchajcie tak się jej te buty spodobały że wmawiała mi że wygodne są a były o numer zamałe :-):-):-). Znalazłam dobry rozmiar, jechała do domu cała szczęśliwa. A dzisiaj założyła te buty i powiedziała tak: Mamo wiesz czuję się w tych butach UROCZO :rofl2::-D:-D:-D

Dawid śpi a ja zamiast zająć się domem i coś zrobić przeglądam BB.
Na obiadek dzisiaj serwujemy ziemniaki pogniecione, kurczaczek i kapusta na szybko (ciekawe czy mi wyjdzie).

pozdrawiam

reklama
Dziewczynki my tylko na chwile. jedziemy do szpitala na te badania i zobaczymy czy będziemy odwracac czy się Marysia odwróciła. Mam bóle zapowiadające od jakiegoś czasu więc wszystko się może zdarzyć. Napisze jak już będę po wszystkim...
Pozdrawiam Was i Wasze skarbeńki

Do góry