reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

no witamy nowa kolezaneczke pisz duzo i czesto och i tak sie pewnie sama wciagniesz hehe kurcze same z leeds hehe chyba sie tam przeprowadze heheh nie zartuje no to na to wychodzi ze ja smarkacz w srod was hehe .

My wlasnie wrocilysmy ze spacerku kurcze ale sie nachodzilam moja malenka teraz spi wiec mam chwilke hehe .ale co z tego jak mezusiowi trzeba obiadek grzac heh bo juz wraca uuuuu wiec zmykam podgrzewac hehe

reklama
Jak się cieszę że kolejna Leeds'czanka!!! (nie wiem jak to napisać więc idę na wyczucie hihihi) Też rodziłam w LGI. Nie tyle rodziłam co mi ją wyciągnięto hehehe Ale spoko było tzn później jak już się dowiedziałam że zanikanie tętna Lijki nie miało przyczyn zdrowotnych tylki stresowe (szybko się denerwuje po mamusi:tak:)

Dziewczyny wiecie coś na temat egzemy dziecięcej. Lea ma to gdzieś od 1,5 m-ca i lekarz karze mi czekać aż samo zniknie, ale coś mi się to nie podoba. Wydaje mi się że powinien dać coś więcej niż tylko krem nawilżający... Miałyście z tym styczność...?

Hej, dziekuje za mile przywitanie. Kasiu j moj Jasiek jest z 14 grudnia wiec naszych chlopcow dzieli tylko tydzien, gdy rodzilysmy juz zagladalam na forum ale jakos tak nie moglam sie osmielic i napisac.
Imie naszego synka jest czesciowo zainspirowane przez bohaterow Jan i Helene:-D (Zebrowski i Skorupco)z filmu "Ogniem i mieczem" a ze moj maz nie mial wczesniej typow na imiona dla dzieci wiec sie poprostu zgodzil.
Co do egzemy to Jasiek ma mala myszke na wewnetrznej stronie ramienia, na bilansie 8 tyg lekarka powiedziala ze to moze byc poczatek egzemy i zeby to obserwowac. Jednak od tego czasu plamka tylko lekko zciemniala, jest gladka- nie szorstka jak zazwyczaj takie zmiany i ja sosuje tylko balsam po kapieli Oilatum. Z tego co wiem to na takie zmiany polecaja kapiele w krochmalu choc to troche ludowy sposob.
Naprawe sliczny dzien dzisiaj, wreszcie w czlowieku troche optymizmu:-D.
Co do ostatnio poruszanego przez Was tematu obiadowego to ja czesto korzystam z "Pomyslu na..." winiar i jestesm zadowolona, maja tam roznego rodzaju dania z makaronem i ryzem, i nawet ja moge cos wybrac mimo tego ze moj maz praktycznie nie je warzyw:szok:!!!

Ho,ho ale nas sie z Leeds kobitek nazbieralo:szok:. To teraz i my bedziemy mogly sobie spotkanka robic:-D.
Poszlam z Maksikiem na spacerek i postanowilam ze poszukam innej drogi do domu.Tak krazylam ze sie zgubilam,wyladowalam gdzies w okolicach Horsforthu,chodzilam pod gorki ktore dla mnie byly Mount Everestem ale jakos dotarlam do domu. Teraz nogi mi w tylek wlaza,problemem jest nawet zejscie na dol do kuchni,a moj malzonek dzis rano polecial na dwa dni do Polski i nie ma mnie kto zastapic przy malym.... Taki ze mnie Jas Wedrowniczek:-)
Magde w jakiej dzielnicy mieszkasz???? Moze gdzies kolo mnie? Ja w Moor Grange:-)

kurcze ale mam forumowe zaleglosci:szok:i nie mam czasu zeby na spokojnie poczytac.wsztstko przez ta zmiane chatki.juz nawet nasza councilowa ruderka wyglada jak domek.hihi teraz tylko ciagle czekam na przesylki..a to meble. a to lozko,lodowki....nie uwierzycie,ale mycie jednego okna zajmuje mi 3h:szok: nie wiem jak dlugo pusta stala ta chatka,ale srodki czystosci schodza bardzo szybko.
pozdrowki dla kolejnej mamusi z leeds:tak:

kurcze ale mam forumowe zaleglosci:szok:i nie mam czasu zeby na spokojnie poczytac.wsztstko przez ta zmiane chatki.juz nawet nasza councilowa ruderka wyglada jak domek.hihi teraz tylko ciagle czekam na przesylki..a to meble. a to lozko,lodowki....nie uwierzycie,ale mycie jednego okna zajmuje mi 3h:szok: nie wiem jak dlugo pusta stala ta chatka,ale srodki czystosci schodza bardzo szybko.
pozdrowki dla kolejnej mamusi z leeds:tak:

MW80-ja tez mam coucilowska chatke i tez mi zajelo mycie okien 3 h -jednego,tez byly strasznie brudne.Ja mowilam ze ktos ich nie byl odkad wstawili,ale jak je umylam zaraz dostaly blasku :-Da nie powiem bardzo dobrze mi sie mieszka,przede wszystkim spokojna dzielnica i starsi sasiedzi :-Dnajglosniejszy w bloku to jest moj Kuba jak sie rozplacze na klatce to ho ho ho:szok:
Madziulik-my juz bylismy zapisani z 3 lata ale chcielismy dom w i jednej tylko dzielnicy i nie mielismy szans na domek,wiec wzielismy flat,na pare lat starczy a potem mamy w planie kupno, ale to dopiero za 4-5 lat.Nie wiem jak w leeds ale w bradford flat jest latwo dostac.
MAGDE-witamy na forum!!!!
A co do egzemy to ja sie z tym borykam juz od dluzszego czasu:tak:moj Dawid jak mial 4 tygodnie mial egzeme i tak jest praktycznie do tej pory,ile jak kremow nadostawalam :szok::szok:tylko caly vzas smaruje ale to pomaga ,wiec smaruj jak najwiecej nawet 5-6 razy dziennie
A ja wlasnie dzisiaj kupilam :pomysl na-piersi w sosie koperkowo ziolowym i tez pozniej zrobie a dzisiaj mam pomidorowa,ulubiona zupe mojego Kuby
Niunka-a co ty dajesz do jedzenia Szymkowi jesli ma ta alergie na mleko???
CFCGRIL-Super ze sie lepiej czujesz i trzymaj sie cieplo no i odpoczywaj duzo no i czekamy na MARYSIENKE napewno bedzie cudna:-):-)
KAROLINA-A co z toba sie dzieje,taka ladna pogoda sie robi.Moze ktoregos dnia umowimy sie do Shibden park??

Kurcze dziewczyny ale zdazylyscie sie rozpisac, pol godziny mi zajelo przeczytanie zaleglosci.
Jesli chodzi o zeby u maluszkow to cos my wiemy o tym :crazy:taka maruda z mojego synuska ze szkoda gadac. wczoraj w nocy obudzil sie o 1 i do 4 urzedowal spac mu sie odechcialo, a zbudzily go wlasnie zeby. dzis jakos udalo nam sie wyjsc na spacerek to nie musialam sie meczyc z nim w domciu. dwa zabki juz posiada na dole i mniej wiecej wiem co mnie czeka jeszcze hehe
Witamy nowa kolezanke- ale nas sie tu juz nazbieralo
Kasiu ale masz fajnie ze jestes w PL krotko bo krotko ale zawsze naladujesz baterie.
Pisalyscie o polaczeniach do Polski ja to tez mam mega wyprawe jak jedziemy najpierw do Liverpoolu samolotem do Poznania i z poznania pociagiem do Szczecina ;/
Ktoras z was pisala ze jestes ze Szczecina czy mi sie zdawalo??
Widze ze wiekszosc jzu zdazyla zdradzic swoj wiek wiec i ja sie ujawnie heh ja mam 25 i jestem tak jak Doris z grudnia wiec zawsze jestem o rok do tylu zz urodzinami.
jesli chodzi o obiad to ja dzis zaszalalm kopytka + sos z mieska i grzybow mowie wam ile ja sie nawyzywalam jak to robilam nie wiem czy wam te tu nic nie wychodzi z tych zmieniakow?? czy to tylko mi? kopytka jak woda rozwalaly mi sie ehhh ale zjadlismy jakos :) czesto tez korzystam z tych "pomyslow na..." i powiem wam suuuuper sprawa.
no dobra lece na m jak milosc - uzalezniam sie od seriali przez te nudy
oddaje komputer w rece meza ;-)
buziaki

reklama
Ja tez wlasnie ogladam M jak milosc ,ale juz sie takie nudne robi ,nie???ogladam juz z przyzwyczajenia.
KASIEK- A z ktorego grudnia jestes? bo ja z 3-go.Pochwale wam sie ze moj Kuba sie urodzil w moje urodziny!!!Fajny prezent dostalam ,nie?
A co do kopytek to wiesz co ,to jest wina maki tej angielskiej,ja teraz kupuje polska i wychodza super!!:-Di lubie robic kopytka,raz dwa i sa juz zrobione,a ja uwielbiam szybkie dania:-D:-D

Do góry