reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Dziekuje za odpowiedzi
Zastanawiam sie wlasnie tez nad tym donauspital bo mam tez do niego blisko, ogolnie pojade sie zorientowac jak to wszystko wyglada

Asiunia_D
My mieszkamy dokladnie naprzeciwko donaupark na VIC jesli masz ochote na jakis spacerek to smialo sie mozemy spotkac jak cos to pisz na moj emeil adres sindi21l@hotmail.com

Beabea narazie to placilam ze jedno USG to pierwsze ale dal mi kartke ktora mam wypelnic czy chce badanie ze kazdym razem, teraz sa 3 placone przez WGKK wiec pewnie jak cos to reszte musze placic.
A z ta cesarka to dopiero w 30tyg w Wilhelminenspital dali by mi odpowiedz ale ogolnie rozmawialam z Pania ordynator i mowila ze skoro mialam ciezi pierwszy porod i potem powiklania po nim to jest wunschkaiserschnitt no ale zawsze jest ale i zyje w niepewnosci.
W poniedzialek pojade do DS i zobacze co oni mi powiedza ciekawego.

Pozdrawiam

reklama
Hej mamuski alez mnie nie bylo ,poczytalam sobie troszke ale jestem tak do tylu z wami ,ze nawet nie odpisuje bo nie jestem w stanie tego ogarnac:szok:

Dla nowych ciezarowek i swiezych mam gratulacje:))

Dziewczyny (nie dotyczy Kathinki,Klaudusi i Naili :happy2:buziaki przy okazji) szukam kolezanki/kolegi dla mojej 10 miesiecznej niuni,macie samotne dzieciaczki w mniej wiecej tym wieku?

i jeszcze jedno napisze tutaj odkupie chetnie polskie bajeczki dla dzieci uzywane

Buziaki i milego dzionka:)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki, czesc Rosi:*

My juz po roczku :) Impreza udana, choc ten upal byl przeokropny... Kubus w zabawie wybral rozaniec, takze smieje sie ze bede miec ksiedza :):)

czesc dziewczyny! Rosi witaj z powrotem! Naila, wszystkiego najlepszego dla Kubusia z okazji urodzin!
jejku, jak ten czas leci, dopiero co pamietaj jak wasze dzieciaczki (Rosi i Naila) sie rodzily.... ech....

Rosi, ja jestem zawsze chetna na spotkania towarzyskie mam i dzieci! poznalam tu juz kilka milych dziewczyn :-) ale u mnie wchodzi w gre tylko popoludnie, czyli od 16.00, poneiwaz pracuje. No i moja Maja jest troche wieksza, bo ma juz 2 lata.... reflektujesz?
:-D
uciekam "poszelescic papierami" :-D:cool2:

Hej Poziomeczka :-)wszystko mi pasuje :-Dtylko czasowo ciezko bo Sophie o 18 chodzi spac i nie mam pojecia jak to zorganizowac,ale Ty po pracy zapewne zmeczona wiec na godzinke moglybysmy zawsze wpasc:)wyslij mi swoj numer na priva to sie zgadamy co i jak:)

ach tylko szeleszcza :-D

Dziewczyny na 99 % od listopada przeprowadzamy sie na nowe mieszkanko :) Mieszka ktos z was w 23 bezyrku?buzia

Witam serdecznie!

W końcu znalazłam chwilę, żeby do Was dołączyć :) Dowiedziałam się o tym forum od Rosi i Klaudii, które znam już osobiście :)
Mam na imię Magda, mam 29 lat, w Austrii jestem 5 lat (mieszkałam w Sankt Pölten), a od stycznia mieszkamy w Wiedniu w 12 bezirku. Powoli sie wdrażam w wiedeńskie klimaty ;) I bardzo chętnie poznam inne mamusie :)
Jestem mamą 2,5 letniego Szymona :)

Pozdrawiam Was wszystkie i liczę na częste kontakty :)

hej dziewczyny, ja co prawda nie mieszkam w Wiedniu (ale być może będę ;) ) - w każdym razie jestem często dość, ponieważ moi Teściowie tutaj są od wielu lat (16 bezirk) i my wobec tego ich odwiedzamy. Przy tej okazji chętnie się spotkam, mam dwójkę dzieciaków: 10-letniego Kubę, i 2-letnią Nelę.

CZESC DZIEWCZYNY :)
Musze sie pochwalic ze moj synek jest juz na swiecie i ma 3 tygodnie!!!
Rodzilam w Wilhelminen i na dzien dzisiejszy odradzam wszystkim ten szpital!! Moj porod i pobyt w szpitalu to byl jakis horror... na szczescie Nathanek jest sliczny, zdrowy i jak narazie bardzo grzeczny.

Mieszkam teraz w 10. bez, moze ktoras z Was chodzi gdzies w okolicy na jakies spacerki, chetnie bym sie przylaczyla :)
pozdrawiam

Ola M. witaj :)

89marta gratulacje :) Ja mieszkam w 12, wiec to sasiadujace bezirki. Tylko tyle, ze ja mam juz 2,5 letniego kawalera. Ale na spacerek zawsze chetnie sie wybierzemy :)

reklama
witaj Madziulka i Ola!

co do spotkan to ja tez jestem chetna, zapraszam na kawusie do siebie :) Ola ja mieszkam w 16bez. wiec daleko nie bedziesz miala - zapraszam. Tylko poki co prawdopodobnie we wtorek jade do polski wiec spotkanko jak cos we wrzesniu :)

Marta Gratulacje!! a co bylo nie tak w Wilhelminen?? Ja tam rodzilam i nachwalic sie nie moge, zwlaszacza poloznych ktore sa naprawde mile i pomocne.

Do góry