reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Beabea spoznione zyczenie dla Nicoli:tak:
Powodzenia dziewczyny dla waszych maluchow w przedszkolu
Sylvia wow jak to szybko zlecialo. A na zgage polecam migdaly
Pochwale sie- mloda wreszcie puscila nasze palce i robi sama pare kroczkow:tak::rofl2:

reklama
Sylvia witaj spowrotem , oj nie zazdrooszcze koncowki ciazy .....

Dziewczyny ja sie zastanawiam nad zmiana przedszkola dla Gabi od przyszlego roku bo troche daleko bedzie nam ja dowozic i odbierac a pod domem pam jakies Pfarrkindergarten , tylko pytanie co to za przedszkole bo na necie nei znalazlam jednej opinii , i druga sprawa czy beda miejsca itd..
Za tydzien mam wizyte w szkole gdzie Maxa chce wyslac a ze przedszkole przez ulice to moze uda mi sie tez dyrektorke zlapac i pogadac .
We czwartek ide umowe podpisywac i dalabym duzo zeby moja doba miala 48 godzin ;)

Witam po dlugiej przerwie. Troszku zaniedbalam nasze forum. Ja juz wreszcie po porodzie, malutki w czwartek konczy 3 tygodnie :-) Rodzilam dosc dlugo, bo 18 godzin i nie bylo latwo, ale dalam rade. Filipek-bo tak ma na imie jest grzecznym dzieckiem. Przez te wszystkie dni mialam dopiero 3 nocki zerwane. Wiec wynagradza mamie ciezki porod :-D. Teraz tez slodziak spi i mam chwilke.
Kathinka ​tez bym chciala dluzsza dobe, bo sie wyrobic ze wszystkim nie moge.

No to oficjalnie sie przeprowadzam;) dopiero sie zacznie hihii . Wszytko mam pozalatwiane , teraz tylko bieganie po urzedach zmiana adresu i maszyna moze sie krecic
Tak wczoraj bylam juz zadowolona ze z emocji pol nocy nie spalam ale mojemu mezowi sie udziela bo tylko lezy i wymysla co , jak zrobic

Hej

Kathinka to gratulacje przeprowadzki!!

Mamusia Gratuluje synka!!!!!!!!!!!
Doczekalas sie w koncu no i super grzeczny jak do tej pory:-)

A u nas caly tydzien przysposobiania cory do przedszkola,wiec kraze w te i wewte.Ogolnie nie jest zle,choc lezki malej plyna czasem i z takimi mokrymi oczkami u pani na rekach mi macha na pozegnanie raczka(jak dzis) a mi sie serducho telepie ale sie trzymam.pO ODEBRANIU JEJ DOWIADUJE SIE ZE DZIS W WIEKSZOSCI PLAKALA:oT KRYZYS BYL DZISIAJ
Dzis o 16 mamy Laternefest i tak oto zaczyna sie moja kolejna przygoda:szok:

Mb-1 gratki dla malej za pierwsze kroczki!

Witam ,odzywa sie wasza paskudna moderatorka :baffled: jakos nie moge sie wbic w neta
Jak mam juz chwile to mnie sie odechciewa ale mysle,ze w koncu wroce na swoje tory i regulkarne zagladanie.Teraz na tydzien bylismy w Klodzku urlopik mialam wiec sie byczylam u mamusi hehehehhe.
Jak sie ogarne i pogodze z laptopem to wroce na calego -obiecue
A narazie sle buziaki dlka wszystkich

Beabea, wspolczuje, wiem co to znaczy placzace dziecko zostawiac. Musisz to przejsc – przejdzie jej i napewno potem bedzie chetnie chodzic!
Sama to przechodzilam niedawno, jeszcze przeciez pamietasz co pisalam…. L
Laternenfest, ciekawa sprawa, mnie jeszcze to nie czeka, bo u Tagesmutter tego nie robia

Vici, ty corko marnotrawna… hihihi
A ja tez ostatnio nie pisze cos…

Ja w pracy zalatana i po pracy jakos mi sie nie chce zagladac do kompa. Musze zaczac chyba do was rano pisac.
No i tak leci dzien za dniem, moja Maja juz kilka slowek po niemiecku mowi, 1. Ball, 2. Apfel, 3. Kuh, 4. bitte, 5. danke - lecz w jej wykonaniu slowe te brzmia w kolenosci: 1. pall, 2. apfi, 3. kuuu, 4. piti, 5. Kake

Rozumie tez juz bardzo duzo, fajnie sie zaaklimatyzowala i jest tam szczesliwa.

Teraz spadam juz z biura, dziecko odebrac, wiec uciekam!
papatki

Beabea ten Laternfest jest fajna sprawa,zawsze to cos nowego :-) Nie ma tu pasowania na przedszkolaka za to sa inne fajne sprawy.I mozna rodzicow poznac,pogadac.U nas po wystepach(zawsze na zewnatrz) jest poczestunek i grzaniec dla rodzicow,dzieci maja cieply kompot.Ubierzcie sie cieplo bo to chwile trwa...My przezylismy 3 a w tym roku bylby 4 tyle,ze urlop nam wypadl i Victor wolal u babci byc dluzej...stwierdzil ,ze potrzebuje tylko swoja latarnie i juz.
oki zmykam ....

Hej!
Wpadam tylko powiedziec, ze u nas wszystko ok :) Kubus z dnia na dzien coraz lepszy:) gaworzy,lapie grzechotki, smieje sie juz swiadomie - takze sama radosc :)
A powiedzcie mi, czy szczepilyscie moze swoje dzieciaczki na pneumokoki?? bo ja wlasnie sie zastanawiam - nie wiem co robic...
Pozdrawiam!

reklama
Beabea na pewno bedzie lepiej. Daj sobie i corci troche czasu. A przede wszystkim staraj sie nie denerwowac. Wiem, ze sie latwo mowi, ale dzieci bardzo dobrze wyczuwaja nasz niepokoj.
Poziomeczka no to gadulka Ci rosnie:-D.
Kathinka szybkiej i lekkiej przeprowadzki:-DJa juz na etapie doboru dodatkow. W oknach wreszcie cos zawislo i od razu sie cieplej w mieszkaniu zrobilo.
My wczoraj zakonczylismy drugi stopien babyschwimmen. Laura dostala swiadectwo ze zdjeciem i ciasteczko. Nastepny stopien w nowym roku.
Naila ja szczepilam, ale dopiero od drugiej dawki i jak do tej pory miala tylko jedna, bo ciagle z katarem chodzi.
Vici no no liczymy na poprawe:tak:
Milego dnia

Do góry