reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

witajcie!
My juz po chrzcinach, wszystko udalo sie super, Kubus byl baaardzo grzeczny. Nawet jak mu ksiadz glowke polewal to nie zaplakal. Owszem pod koniec chrztu zaczal plakac, ale nakarmilam go i pozniej przez nastepne 3 godziny spal :) takze w knajpce spokojnie zjadlam, herbatke wypilam i poszlismy jeszcze do tescia cala ekipa - takze jestem bardzo zadowolona:-)

Dzis bylam u dentysty,brrr i mam leczenie kanalowe - ale nawet nie boli wiec nie jest zle. mysle, ze nastepnym razem zrobia mi juz zeba do konca, bo dzis to juz byla druga wizyta...
Nie lubie takich 'wychodnych' bo zawsze boje sie, ze bede tam za dlugo a w tym czasie Kuba zglodnieje, a ja nie odciagam mu pokarmu z piersi bo az tyle to go nie mam, a modyfikowanym nie chcialabym go dokarmic...
I tak poza tym to wszystko wporzadku :)
a Wy jak tam?
Rosi i jak tam cora?? przeszlo jej??
klaudusia no ja na silownie na pewno odpadam... moze kiedys w przszlosci :)
a ty kathinka widze zabiegana, i gartulacje bo to juz widze polmetek twojej ciazy?? czujesz juz ruchy malenstwa??
aaa przypomnialo mi sie jeszcze :p my tez juz szukamy mieszkanka pelna para - ciesze sie niezmiernie!!:-)

reklama
Naila ruchy czuje juz od 15 TC teraz to juz takie konkretne kopy ;)
Nadal staram sie uporac ze sprawami mieszkaniowymi i niestety przeciaga sie ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze do urodzin bede na nowym ;)

Potwierdzone mam ze bedzie dziewczynka , wczoraj na 3D wiec chyba musze zaczac szukac imienia ale jakos nic do mnei nei trafia ;)

wCzesc wszystkim

No i zaczyna sie jesienna chandra....
Czasu albo checi brak do pisania ,ale sledze was czasem:tak:
U nas ozdrowielismy po przeziebieniach,Kevinovi drugi raz z rzedu powychodzily szorstkie czerwonawe plamki gdzieniegdzie a wiec wizyta tym razem u dermatologa,smarujemy go i juz jest poprawa.
Dzieciaki niekiedy tak mnie wykanczaja ze tylko siasc i plakac.Leja sie ,przepychaja,kurcze wiem ze tak u rodzenstwa bywa,ale to juz??????Kevin z usmiechem na ustach jak tylko cos ma w reku to biegiem za Nikola i lup ja po glowie,poki co tlumaczenia nie daja efektu.
No i przerazaja mnie te jesienno-zimowe pogody i siedzenie w domku z taka rozbrykana dwojka.
Naila no to fajnie ze chrzciny sie udaly i maly grzeczny byl:happy:My tez w lokalu mielismy i nie napracowalam sie.
Klaudusia ja tez odpadam silownia to zupelnie nie moja bajka:-p
Rosi malenka sliczniutka.Boze moglabym patrzec bez konca na takie malenstwa....:tak:

Jak tam nasza najswiezsza mamusia?Pewnie juz w domku dawno?

A my na Wszystkich Swietych nie jedziemy do Pl,dopiero pewnie na Swieta.
Jutro moze w ramach swieta narodowego odwiedzimy Heldenplatz:laugh2:Oby nie lalo.
Pozdrawiam was

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamy.
Widze,ze przybyly swiezo upieczone mamusie. Moje gratulacje.A mnie tak rozlozyla grypa,ze placiem ponad tydzien lezalam cos okropnego, Dzieci zdrowe a to najwazniejsze, Dzis wybieram sie wlasnie do okulisty z Brunem,mam nadzieje ze bedzie ok!
Na 1 bylismy w pl, i nic ciekawego sie nie dzieje,jestem na etapie szukania przedszkola bo chce za rok dac mlodego. Dziewczyny jakie przedszkole polecacie prywatne czy panstwowe?
Kathinka ale Ci zazdroszcze nowe mieszkanie super. A jakie duze? Bo rodzinka tez sie powieksza.
Zycze milego dnia:-)

Cześć Mamuśki

Serdecznie was witam te starsze i nowe mamuśki.
Pamiętacie mnie jeszcze ?długo nie pisałam ale mam nadzieje ze bede teraz juz częściej zaglądać, od czasu do czasu was poczytałam ale na pisanie nie mogłam sie zebrać.
Ostatnie miesiące miałam maly kołowrotek, i chciałam wszystko na narodziny 2dziecka przygotować, i sie udalo:tak:, ostatni karton wczoraj rozpakowałam!!!!
Mik zostalo6 tygodni do wyznaczonego terminu porodu,zgaga mnie wykończy a maleństwo zakopie.
Gratuluje narodzin waszych maleństw.
Pozdrowionka

sylvia, witamy z powrotem! Kurcze, jak ten czas leci. Dopiero co pisalas o ciazy, potem cie nie bylo a teraz juz tylko 6 tygodni.... Zgaga.... Oj, znam ten bol...........:szok:
Znasz plec dzidziusia??

maxmama, tez witamy. Mysle, ze nie ma zanczenia jakie przedszkole. Zarowno wsrod prywatnych jak i panstwowych sa i gorsze i lepsze. Moze sprobuj poczytac w necie. A tak generalnie to chyba trzeba miec szczescie lub jakies z polecenia.

Beabea, wszystkiego najlepsze dla Nicoli z okazji urodzinek!!!!!:-D

Ja juz od srody wrocilam do pracy. Narazie jest ok ale jeszcze organizacyjnie troche chaos.
Ale czasu wolnego mniej..........

A jutro Maja nocuje pierwszy raz u dziadkow.... Juz jestem cala chora z tego powodu....
Ale sie przynajmniej nareszcie po raz pierwszy od 1,5 roku wyspie!!!!!!!!!!!!!!!:rofl2:

Hej
Poziomeczka-dzieki! Jak ty to zapamietalas?;-)
No wlasnie moja pannica juz taka duza!:szok: i tak mnie cwaniara potrafi zaskoczyc jakas celna riposta albo pytaniem...
Urodzinki w gronie rodzinnym w domku ,przy torciku i sekciku.Bardzo cieszyla sie na prezent-kuchnie,bo zastawy miala pelno z innych kompletow i tylko tego brakowalo,choc moj R. krecil nosem ze znow zagraci sie pokoj,ale radosc dziecka najwazniejsza...

Sylvia ja tez w szoku jestem ze tylko 6 tyg ci zostalo:szok:
Maxmama nie pomoge co do przedszkola,bo sama zaczynam te przygode (w naszym przypadku p.prywatne) i zobacze dopiero z czym to sie je.

No wlasnie w poniedzialek idziemy pierwszy raz i stres juz mnie dopadl,wiem ze powinnam byc radosna i nie okazywc nerwow bo dziecko to wyczuje ale co praktyka pokaze,zobaczymy.
Jutro idziemy z kolei do Monki parku (znow) na urodziny syna sasiadki.Ciesze sie ze dzieciaki sie wyszumia,bo wymiekam nieraz z nimi,tak potrafia dac w kosc.

No i mam ochote za tydzien wybrac sie na wystawe zwierzat domowych do Pratermesse.

Pozdrowionka

reklama
Witam .
Poziomeczka rozumiem Twoje obawy bo moj u moich rodzicow to ma raj na ziemi i uwielbia tam przebywac ale u tesciowej juz jakos mam stres mimo,ze mieszka we Wiedniu ale Bruno malo z babcia przebywa tylko jak chcialam isc do lekarza.I ostatnio plakal wiec staram sie jakos tak ograniczac i tez nie wim czy dobrze robie. Choc jak babci przyjdzie to jej nie opuszcza ale sam nie chce z nia zostac.No, nie wiem.
beabea to daj znac koniecznie jak poszlo w przedszkolu. Ja bylam wczoraj w jednym niestety nie ma miejsc ale dostane jeszcze odpowiedz koniec stycznia: Bruno jak zobaczyl dzieci i zabawki to juz sie rozbieraj i biedaczek chcial zostac, Tak mi zal go bylo.:no:.
Dziewczyny milego weekendu,

Do góry