reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

czesc dziewczyny

pozdrawiam was goraco z kraju!!To juz tydzien mija jak tu siedzimy sobie:biggrin2:
Pogoda w kratke.Mala coraz smielej sobie poczyna z chodzeniem,zaczyna sie puszczac mebli i robi sama rundy nie tylko w nasze ramiona ale i do innych mebelkow:tak:Oswoila sie z dziadkami a za moja mama chodzi i mowi "am" bo ta zawsze jej cos cdo buzzi wlozy:-D
jedzenie pycha,tylko kasa topnieje:wściekła/y:
za tydzien robimy jej polski roczek z prawdziwym domowym tortem!
Juz mi slinka leci:tak:
trzymajcie sie i co tam u was?

reklama
aka2280 witamy ,witamy im nas wiecej tym weselej :-)
Ja juz sama,siostra z dzieciakami juz pojechala w sobote ja odwiozlam do Wiednia na pociag.Victor plakal bo chcial z nimi jechac,przy wysiadaniu z pociagu ociagal sie ale jakos dalismy rade;-)
My znowu o dzidzi rozmawiamy i zobaczymy na czym tym razem stanie.Powiedzialam,ze jak nic sie nie znajdzie dla mnie do grudnia to bym chciala zaczac staranka.Jacek tez stwierdzil,ze chyba czas powoli nadchodzi na nastepnego babla.
Ja dalej szikam pracy ale jakos cienko mi idzie ,niby duzo ofert jest ale tylko papiery biora i nic z tego nie wychodzi.
Pozdarwaim goraco

czesc dziewczyny i witamy tez nowa austriacka forumowiczke!

sluchajcie, mam taki zapieprz w pracy, ze nie mam czasu slowa napisac! jakas masakra! juz powoli nie wyrabiam.

Co prawda bylam na krotkim urlopie od soboty do srody ale wczoraj i dzisiaj juz w pracy zapomnialam o odpoczynku....

Bylismy sobie na Bauernhofie w Steiermarku i nie robilismy NIC. Zrywalismy jablka z drzewa i karmilismy konie, spacerowalismy i jedlismy. to wszystko :-)
Bylo blogo ale juz vorbei...

Beabea, jak tam reakcja rodzinki na kolejnego szkraba!? napewno sie ciesza!
ale ci zazdroszcze pobytu w PL. Tez bym sobie pojadla pierogow, krokietow, golabkow i innych przysmakow i pobumelowala.

vici, nie zastanawiaj sie, jak do grudnia nic nie zanjdziesz to bierzcie sie za dzidziusia. Zycie rodzinne najwazniejsze!

Ja juz mam kulke i nie da sie ukryc, ze jestem w ciazy, hihi. Ruchow jeszcze nie czuje ale czasami takie jakby lekkie wibracje. Kolezanka mowi, ze to poczatki wlasnie TEGO. W poniedzialek mam kolejna wizyte, wiec juz nie moge sie doczekac - trzeba sprawdzic czy wszystko dobrze i zobaczyc znowu maluszka, bo sie juz stesknilam ;-) No i moze da sie zobaczyc co to....

Poza tym dzis spedzam wieczor na nauce, w przyszlym tygodniu mam dwa egzaminy.... :-(

Pozdrawiam dziewczynki i milego weekendu!!!!

dziewczyny! jeszcze jedno pytanie.
podajcie mi jakies namiary na sklepy z rzeczami dzieciecymi w wiedniu.
Jestem kompletnie niedoswiadczona w tym sprawach.
Chcemy sie zaczac rozgladac za wozkami ale oprocz baby-walz nie znam tu zadnych sklepow! Moze sa jakies sklepy specjalizujace sie tylko w wozkach....
dzieki z gory! buzka!

Czesc dziewczyny
My juz z powrotem w domu i trzeba sie znow przyzwyczaic do codziennosci,oj ciezko jest:wściekła/y:A takiego mam ostatnio lenia ze az wstyd....
W PL spotkalam sie z moja tez zafasolkowana psiapsiolka i mimo ze jest miesiac do przodu to ja mam wiekszy brzuszek:zawstydzona/y:
aka2280 witaj i smialo pisz o wszystkim!
poziomeczko a widzisz doczekalas sie brzuszka:biggrin2:....Rodzinka owszem cieszy sie z kolejnego potomka ale ja im powiedzialam wlasciwie od poczatku tak ze juz nie bylo euforii a i jakos spokojniej juz to traktuja,a siostra tylko jakos nie moze uwierzyc,mowi ze do niej nie dociera.Nikolka poki co jest jej najukochansza chrzesnica,mala przepada za nia.Na roczek dostala mase prezentow,bo robilismy wspomniana kiedys 1 tura urodzinek.
Trzymam kciuki za Twoje egzaminy.
Jesli chodzi o wozki to jest spory wybor w takich sklepach jak XXLutz,Ludwiku w dzialach dzieciecych,albo w sklepach Toys`a lub Baby One.We wszystkich ktore wymienilam dostaniesz w sumie wszystko dla bobasa od ciuchow ,po akcesoria i wozki:tak:
vici fajnie jakbys do nas ciezarowek dolaczyla,ha,ha,choc zycze ci rowniez owocnych poszukiwan pracy:biggrin2:Poddaj sie przeznaczeniu....
agani co tam u ciebie?Odezwij sie!
No i nasze mlode mamusie gdzies poznikaly.Dajcie jakis znak!

No dziewczynki widze zadowolenie i lepszy humorek w waszych postach :-)
Poziomeczka to fajnie,ze sie wybyczyliscie z mezusiem.A gdzie dokladnie byliscie?Moze gdzies niedaleko nas choc Styria dosc duza jest;-) 17 tydzien to ruchy beda a pewnosci bedziesz nabierala w miare intensywnosci tego uczucia :-)teraz zaczyna sie najlepszy okres ciazy bo nie tylko waga i brzuch ale i uczucie wewnetrzne ....super sprawa:-)
Beabea fajnie,ze przyjaciolka z Pl tez w ciazy a brzuch to indywidualna sprawa.Ja juz w 3 mies w moje spodnie rzadne sie nie miescilam a znajoma w 5 jeszcze swoje dzinsy dopinala...to potrafi dopierpo trafic.

A co do maluszka to ja mam mieszane uczucia,raz chce innym razem nie i tak w kolko.Zabezpieczenie jest i trudno podiac mi decyzje o wyjeciu jego a do tego w sumie rok dopiero jak schudlam w koncu i tez troche mi tego zal....ach kobiecie to nigdy sie nie dogodzi :-D

czesc dziewczyny!

otoz to, vici - kobiecie nigdy nie dogodzisz! :-)
A i na dzidziusia, jak same mi na poczatku naszego forum mowilyscie, nigdy nie ma odpowiedniego czasu. I to nie wazne ktore to dziecko z kolei!

Ja wczoraj bylam u lekarza, dzidzius rozwija sie bardzo dobrze, wszystko jest ok i ruszalo sie ladnie na USG. Za dwa tygodnie ide na Organscreening z mazusiem, niech sobie pooglada bobaska. Wczoraj nie mogl ze mna isc ale jak po powrocie pokazalam mu zdjecia to strasznie byl podekscytowany. Podoba mu sie chyba! :-)

Dzis siedze w domu, nie czuje sie najlepiej, w glowie mi sie kreci i robie sobie przerwe ;-)

Musze jednak pozalatwiac wiele rzeczy i w dodatku sie uczyc i isc do internisty, bo do MuKi-Passu musze tam miec badanie internistyczne.
ach.... kiedy ja mam to wszystko zrobic....

vici, bylismy w Schachen bei Vorau, niedaleko Hartbergu, jesli wiesz gdzie to jest.

Milego dzinka choc za oknem pogoda pod psem.
buzka

hej
a ja z innej beczki:biggrin2:
Dziewczyny nie znacie moze jakiegos dobrego przepisu na krem z serkiem mascarpone do tortu bezowego??(tiramisu znam:tak:) ale myslalam o czyms innym.W sobote robimy imprezke ( 2 tura ) dla corci na roczek i procz tortu mam jeszcze takie gotowe blaty bezowe i mysle nad kremem.Szkoda ze nie ma sezonu na truskawki bo bym nie miala problemu;-)
Ze wzg na pogode siedzimy glownie w domku.No i dumam nad tym co podac na stol,bo jutro czekaja nas wieksze zakupy.
Pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny:)

Beabea zazroszcze Ci, ze mozesz robic torcik z kremem dla malutkiej tez. U mnie bieda byla bo Amelka ciezko uczulona na mleko jest, juz koncza mi sie pomysly co moge dla niej
gotowac...

Poziomeczka wozki sa w Leinerze albo XXXLutzu, chyba najwiekszy wybor:) Jesli jestes zainteresowana PegPerego to ja mam do sprzedania;) Taki fajny zielony:)))

Pogoda faktycznie straszna, moj mezczyzna pojechal sobie z chlopakami na coroczny wellness i wraca dopiero w poniedzialek, a amelka marudzaco-wyjaca bo jej chodzenie nie wychodzi, no i wisi sobie na mnie:))) aaaa, jak ja to przetrwam:) marzy mi sie babski wieczor przy winku i pogaduchy...eh zycie:)

Sciskam was cieplo w te zimniste dni:)

Do góry