reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Poziomeczka nie znam ale widze niecala 100 odemnie,ale w kierunku w ktorym jeszcze chyba nigdy nie bylismy hehehe.
Beabea przepis moze w necie poszukaj bo ja nie pomoge mimo gastronomii skonczonej ;-)
Agani tak to juz z uczuleniowcami bywa,ze trzeba kombinowac i kombinowac.Zycze wytrwalosci z mala pod nieobecnosc meza.Jak juz zacznie biegac bedziesz chyba nieraz marzyc aby znow tylko raczkowala heheh.
Wy macie i tak zadanie ulatwione bo jestescie z Wiednia i mozecie sie umowic,poznac i spotykac nieraz a ja tu sama.Ostatnio tez zaczelam tesknic za plotkami bo i w Pl nie mialam okazji sie nagadac z psiasiolka a tu nie mam nikogo co by z nim pogadac tak od serca.Zreszta jestesmy poszkodowani jesli chodzi o znajomych bo jakos tu pusto nam.

reklama
vici, nie martw sie, w Wiedniu taka sama pustka ze znajomymi jak u ciebie. Austriacy za bardzo kontaktowi nie sa... hihi. Mam nadzieje, ze zadnej z was nie urazilam - sa wyjatki.

A apropos spotkania to mialysmy sie spotkac kiedy w maju... cos tak mi sie przypomina... Moze w koncu nam sie uda :-)

agani, dzieki za typy. Ja wladciwie chce wozek 3-kolowy, 3 w 1 i raczej nowy (mam zamiar zostawic dla nastepnego dzidziusia) ale mozesz przeslac zdjecie.
A w ogole to twoj maz powinien ciebie wyslac na wellnes a nie z chlopakami jezdzic ;-)

Beabea, ja to niestety z tych co to dwie lewe rece do ciast i slodkosci maja. Owszem, gotowac lubie i umiem ale ciasta i kremy to nie moja specjalnossc :no:

glowa mnie tak nawala od wczoraj, ze ledwo mysle.... to tak z dolegliwosci ciazowych... A jak Beabea, zadnych mdlosci, nic?? Szczesciara!

hej
no tak pod tym wzg.poziomeczko to naprawde czuje sie szczesciara:biggrin2:Nieraz sobie mysle czy oby ja napewno w tej ciazy jestem:biggrin2:Do kibelka latam za to w nocy 2 razy jak wiekszosc ciezarowek:tak:16 listopada ide pierwszy raz do szpitala na usg genetyczne i jednoczesnie zapisac sie do szpitala.Suma sumarum zostalam przy Hitzinger szpital a wiec tam gdzie ostatnio.Pod koniec tego miesiaca znow czeka mnie wizyta u gina no i wizyta u pediatry na kolejne szczepienia z mala.Uff listopad pod znakiem lekarzy:szok:
Szperalam po internecie za tym kremem i spodobal mi sie taki jeden z mascarpone i kajmakiem,wyglada super,zobaczymy...
A dzis od rana rozmrazalam swojska szyneczke od mamy z Pl tyle ze trzeba ja ze 2 godz pogotowac,no i pyrka mi teraz na kuchence,ale ten zapach mnie wykancza ,nawet bez ciazy nie znosze takiego zapaszku...Okno uchylone ale i tak sie roznosi po mieszkaniu.Boje sie ze mi sie jej odechce na finiszu:-D
agani strasznie ci wspolczuje tej alergii na mleko u malej,nawet ciezko mi sobie wyobrazic ta gimnastyke z gotowaniem.A wy jestescie alergikami? Moze to minie po pewnym okresie?No i zgadzam sie z poziomeczka co do wypadu meza:-D

Beabea, a szczepisz sie przeciwko swinskiej grypie?
moj lekarz mi radzil ale jak slysze te wszystkie opinie i czytam artykuly to sie boje szczepic....
sama nie wiem

nie nie szczepie sie.ja wogole bardzo ostroznie podchodze do wszystkich szczepionek.a ta na swinska grype budzi tyle kontrowerssji jak ogladam tv ze dam sobie siana.
no ale pogrom na tej ukrainie straszny:szok::szok:miejmy nadzieje ze sie wszystko uspokoi.

No moze i ja kiedys tam wpadne do Wiednia i na kawe i plac zabaw sie wyskoczy :-D Prater latem mnie kusi bo jak bylismy ostatnio to troche chlodnawo bylo i pozno bo popoludniem dopiero tam dotarlismy.I marzy mi sie w koncu Schonbrunn zobaczyc w srodku bo ogrody mam zaliczone.

hej hej!

wlasnie Beabea, ja tez nie jestem zwolenniczka szczepien na kazda okazje. Przeciwko normalnej grypie tez sie nie szczepilam nigdy i nigdy nie mialam.
Staram sie unikac ludzi (choc nie jest to latwe gdy poruszasz sie srodkami transportu miejskiego) i myje ciagle rece. Miejmy nadzieje, ze to wystarczy.

Dziewczyny, od dzis jestem frei gestellt i mam spokoj do konca ciazy. Bylam dzis u lekarza i wydal mi juz wszystkie potrzebne doukemnty.
Mialam taki bol brzucha przy dluzszym siedzeniu i bole kregoslupa, ze lekarz powiedzial, zebym sie lepiej oszczedzala. No i jestem w domu.

ale do roboty mam co niemiara, bo musze sie uczyc, mam zamiar sie zapisac na schwangerschaftsgymnastik albo jakis basen itp.
Dzis tez zakupilam 3 komplety body i sa takie sliczne i kolorowe! Wreszcie mam czas na zajecie sie swoja ciaza!

no to ide sie troche pouczyc!

poziomeczka super, ze w koncu masz wolne:) odpoczywaj ile mozesz i poki mozesz;)

No nic nie moge powiedziec na tego mojego mezszczyzne, bo wyslal mnie do spa we wrzesniu... Bylam w Krakowie 3 dni, i moja wina ze tylko 3 dni bo zabukowal na 6 a ja w placz ze malej nie moge na tyle czasu zostawic...itp:)
Wiec nie moge teraz podskakiwac ze on na 5 dni pojechal i wysyla mi rewelacyjne smsy jak to relaksujaco i cudownie jest:))) brrrr:)

A propos szczepien na swinska grype to ja tez nie jestem pewna co mam zrobic. Siebie szczepic nie chce ale dla tak slabego organizmu dziecka to jest super niebezpieczny wirus...

Beabea zdecydowalas juz czy szczepisz malutka czy nie?

Hej
My juz po urodzinowej imprezie.Od piatku popoludnia wlasciwie nie mialam wytchnienia tylko w kuchni siedzialam:tak:Na szczescie wszystko sie udalo,no moze poza tym ze ten tort bezowy byl bardzo slodki.Nastepnym razem zrobie go z owocami i mascarpone.Nowa salatka smakowala i zeszla nawet bardziej niz tradycyjna jarzynowa ktora zrobilam na wszelki wypadek:biggrin2:
Bylo sporo prezentow i smiechu:tak:No i po balu..........
agani
ja raczej nie bede szczepic dodatkowo malej.Pod koniec miesiaca czeka ja kolejne szczepienie z seri tych podstawowych.Zawsze ide na kazde szczepienie jak na sciecie,to stres dla mnie i malej.Moze gdyby byla starsza i chodzila do przedszkola i miala kontakt z innymi dziecmi to wtedy bardziej.Poki co daruje sobie.;-)A ty co bedziesz robic?
A poza tym widze ze lubicie od czasu do czasu z mezem od siebie odpoczac:biggrin2:Jakby sie tak glebiej zastanowic to i nam by sie cos takiego przydalo:confused2:W sumie niezly pomysl.
poziomeczka no wlasnie korzystaj z "wypoczynku" poki sie da bo faktycznie to twoje ostatnie miesiace tylko dla siebie,pozniej na to raczej nie licz:-pNo i jak rozgladnelas sie za wozkiem?Sa juz plany gdzie wstawisz lozeczko i inne potrzebne sprzety?
vici wstyd przyznac ale ja mimo ze mam Schonbrunn na miejscu w srodku tez jeszcze nie bylam:zawstydzona/y:A Prater mimo ze oblatywany setki razy to i tak pewnie ze wzg. na coreczke dla ktorej bedzie mega atrakcja nic nie straci ze swego uroku i pojdziemy tam jeszcze nastepna setke razy:biggrin2:

reklama
dziendoberek z domku! ale to fajne uczucie nie musiec wstawac do roboty ;-)
ale uczyc sie za to musze....

Za oknem ladna pogoda sie zapowiada, wiec moze sie przejde na spacerek zrobic przerwe w nauce - no ale najpierw musze sie zaczac uczyc, hihihhihi, zeby moc zrobic przerwe ;-)

Beabea, a jaka ta nowa salatka, moze tez zrobie.... Warzywna uwielbiam, wiec jak jest podobna, to chetnie wybrobuje.

Wozek, sluchajcie, niezla sprawa.
Bylismy w sobote tylko sie tak rozejzec, popatrzec jakie wozki maja i w jakich cenach itd. Zajechalismy do kiki i byl to nasz pierwszy sklep. Wchodzimy na 3 pietro do Babyabteilung a tam, na podescie, w pierwszym rzedzie, stoi i czeka i wola do nas piekny czerwoniutki wozek trzykolowy Chicco S3!
Podchodzimy blizej, patrzymy - a tam na karteczce napisane: ostatnia sztuka z tej kolekcji, wozek minus 50%!!!
Musielismy go porpostu kupic, bo to byl wlasnie ten, ktory w reszerszach internetowych i tak nam sie najbardziej podobal! I w dodatku czerwoniutki! Dokladnie tai jak chcielismy!

Tak wiec kupno wozka mamy juz zalatwione, caly set 3 w 1, spacerowka, gondola i siodelko samochodowe za polwe ceny! No przepiekny!

Troche wczesnie, ale takiej okazji przepuscic nie moglismy. :happy:

Dzis stoi juz u moich tesciow i sobie jeszcze troche poczekac musi.

:-)

Do góry