reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hej
my tez mielismy fajny weekend.W sobota przy pieknej pogodzie zrobilismy wypad do mömax-u i bellaflory.Pochodzilismy,juz kupilismy sadzonki kwiatow na balkon,oczywiscie musialam sobie kupic piekna opuncje ,bo ja jestem kaktusiara:biggrin2: maz krzywo patrzy bo juz miejsca brakuje na nastepne roslinki,ale wtedy machnal reka.Lubie takie wypady,na chwile gdzies przysiasc na kawke potem dalej cos ogladac,kupowac albo i nie:tak:A w niedziele bylismy w chinskiej na obiedzie,a potem moja przyjaciolka przyszla i czas nam milo zlecial na pogaduszkach.Wlasnie u tej przyjaciolki bedziemy sie 1 sierpnia bawic na weselu na co nie moge sie doczekac!Juz dawno trwaja przygotowania a wiec opowiadania bylo co niemiara,co juz kupione co jeszcze ,takie tam babskie trele:-D
Kurcze wypogodziloby sie juz na dobre !!

reklama
czesc dziewczyny!
jakos cicho sie znowu u nas zrobilo!
dzis nareszcie troche wiosny - pewnie sie spacerkujecie z dzieciaczkami!
:-)

ja dzis wyjezdzam do Krakowa. Pozdrowie od was Polske i bary mleczne :-) mniam, mniam

papa

hej Dziewczyny!

we wtorek wrocilismy z Wroclawia. Bylo CUDOWNIE!!!! wszyscy mnie rozpieszczali, babcia przygotowala bialy barszcz z biala kielbasa, ktory wczesniej u niej zamowilam.... spotkalam sie ze wszystkimi psiapsiolkami. Juz bardzo potrzebowalam tego wyjazdu. Bylo bardzo intensywnie i ze zmeczenia chyba oraz nadmiaru emocji dopadl mnie tak straszny bol glowy wczoraj, ze nie poszlam do pracy. Ale dzis juz grzecznie siedze przy swoim biureczku i dzielnie pracuje. nastroj dopisuje, bo przeciez jutro juz piatek:-)

a w weekend ma byc piekna pogoda, tralalala:-)

poziomeczko - viel spaß w krakowie!

Czesc
Mowie wam jak mi sie humor poprawil przez taka piekna pogode jak dzis!!
Faktycznie spacerkowalysmy z malutka az 4 godz.,dziecko zainteresowane wszystkim naokolo.Poczulam juz swiateczny nastroj i odliczam do piatku w nast. tygodniu bo wtedy wyjezdzamy.
Widze ze kursujecie dziewczynki do Polski i zajadacie polskie przysmaki:biggrin2:Mnie tez juz slinka cieknie na sama mysl choc pasowaloby zgubic z 5 kg bo mi brzuszek nie chce wrocic po ciazy do dawnego wygladu:no:Ale jak tu sobie odmowic ???
Udanego pobytu poziomeczko w kraju !
Wam tez wiosna poprawila humory?Pozdrawiam

czesc dziewczyny!
powrocilam!

bylo wspaniale, pogoda piekna, 22 stopnie, cudowna atmosfera Krakowa!
odwiedzilysmy kilka barow mlecznych, mmmmm.... pycha.....
poza tym opilysmy sie piwa z sokiem imbirowym, nazarlysmy ciastek, Michalkow, Delicji i innych wspanialosci polskich! Nabylam droga kupna oscypki oraz palemke! :-)

No a przede wszystkim spedzilysmy czas razem, pobumelowalysmy i bylo super. Troche sie tylko nie wyspalam... :-(

dzis siedze w biurze, slonce wali mi w okno i klima cos nie dziala. Powrot do rzeczywistosci...

Ale dzisiaj moj maz ma urodzinki, wiec popoludnie bedzie napewno udane!
pozdrowka dla specorewiczek!
no i dla tych co tez w robocie siedza, hihihi

Czesc czy w Wiedniu tez cieplusio??Od piatku pogoda nas rozpieszcza :-)Moje chlopaki w Polsce i ja cala chalupe doprowadzilam do swiecenia.Oj dawno takiego czystego domu nie bylo :-D Popralam,poprasowalam...okna umyte i wszystko sie swieci i nie ma kto nabrudzic i powoli nuda sie wkrada nawet nie ma do kogo sie odezwac.No ale byle do piatku bo wtedy jade do Polski na swieta :-)
Pozdrawiam was serdecznie :-)

hej
u mnie juz przygotowania do wyjazdu na swieta do Polski.Pakowanie co dla dziecka a co dla nas i zeby ogolnie malo bylo a pomiescic wszystko.No i wozek i autositz:szok:Wyprawa jak za morze,bo wydaje sie wszystko potrzebne:biggrin2:
A poza tym wymienilam obuwie na letnie,a zimowe w kartonach z powrotem do piwnicy.Zostala jeszcze garderoba do wymiany.No i zakupy ,zakupy i ogarniecie mieszkania.A mala juz taka ruchliwa sie zrobila tylko zeby sie nia zajmowac,a wiec trzeba sie nagimnastykowac zeby cos zrobic od Ado Z.
Pogode tez sloneczna zapowiadaja-hurra!
Jak tam nasze ciezaroweczki?

czesc dziewczyny,

pogoda swietna, tesknie spogladam przez okno siedzac w biurze.... dobrze, ze chociaz jest jasno jak wracam do domu, na tarasie udaje zlapac sie jeszcze troche slonca.

na swieta zostajemy w wiedniu, pewnie w niedziele bedziemy u tesciow.
zaczal sie 19 tydzien, prawie polmetek;)
codziennie probuje wylapac jakis znak, ze cos sie tam rusza w brzuchu, ale jeszcze nic nie czuje. A jak bylo u Was? kiedy poczulyscie pierwsze ruchy bobaska?

pozdrawiam

reklama
Do góry