reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Ojjj Aniag z wycięciem macicy to nie tak fajnie jak by się wydawało. Mojej mamie wycieli dwa lata temu razem z jednym jajnikiem bo coś tam się zaczynało dziać... i hormony tak skakały potem, że masakra...
Ale dobrze, że mały grzeczniutki. Korzystaj ile możesz.

Paula ja najwięcej przytyłam na sam koniec. W 9tym chyba ze 3 kilo :( ale to tylko woda była na szczęście. W dniu porodu było już chyba 68 kilo, wyszłam z 63 a samo dziecko prawie 4kg więc na porodówce nie zostawiłam tak naprawde nic. Po miesiącu jakoś już było 55, po 2ch chyba 52 i teraz 50... Przed ciąża chyba było między 50-52 już nie pamiętam dokładnie :/ ale chyba 52. Musiałabym odgrzebać stare posty o wadze :D Tak że bez stresu u mnie wychodzi na to że było 16-18 kg. Łoooo jezu... aż tyle?? ale zniknęło szybciutko. Najgorsza była końcówka a mówią, że wtedy się nie tyje. No w sumie to puchłam, a nie tyłam :D
Paula kilka nieprzespanych nocy i miniętych obiadów i po kilogramach będzie [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Moja mama wlasnie tydz temu miala wycinana macice bo jakis guzek czy cos tam sie robilo
..juz jest w domu. Ale dieta teraz. Jeszcze po narkozie strasznie zle sie czula. A jesli wszystko w porzadku to lepiej zeby ta macica tam byla ;)
Karolask ty juz prawie pod 70 kg podchodzilas. O jojj a teraz taka chudzina ;)

Aniag super! gratulacje! :) Uroczy maleńki dziubek:)

Karolask fajny pomysł :) Kudłaczek Laura idealnie by pasowała do reklamy:-D

Byłam wczoraj na ostatniej wizycie u "cudownej" pani gin. Robiła mi KTG. Czy to normalne żeby podczas 20 minutowego badania podchodziła 5 razy i mi telepała brzuchem żeby córcia się ruszała? Bo coś tam jej nie wyskakiwało na papierku... To badanie nie ma sprawdzić naturalnego zachowania maleństwa?? :(

Kulka tak normalne mi w szpitalu tez kazali glaskac brzuch zeby mala sie obudzila i sie troche poruszala[emoji14]:)
To chodzi o to zeby sprawdzic jak serduszko bije. Moja jak spala to serduszko jej za wolno bilo i polozna mowila zeby ja obudzic i sprawdzic jaki bedzie zapis wtedy, obudzilysmy ja i bylo wszystko ok.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No mi tez kazali masowac i glaskac brzuch jak spokojna byla. Nawet polozna brala raz dzwonek taki jak mają krowy w filmach i dzwonila kolo brzucha :laugh2:

Kulka spokojnie, muszą sprawdzić czy z maluchem ok. Moja np. nie chciała się pokazać i nieźle się namęczyliśmy żeby było widać wszystko na USG połówkowym :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

gabi dokladnie tak jak piszesz z ta tarczyca Ja mialam to po poronieniu. A teraz po cesarce biore polowe dawki Euthyrox przez 2 mce a potem znow stala dawke. Jakbym sie zle czula (wlasnie chudniecie itd) to mam sie zglosic szybciej do kontroli. Na razie niestety waga stoi (jeszcze 7kg do wyjsciowej wagi 49kg). 7 tygodni za nami a w ciazy przytylam ok 18kg!. Z tym ze ja duzo wody zatrzymywalam.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

No to widze że różnie z tymi wagami, zobaczymy ile ostatecznie dorzuce hihi. Ale racja jak mały bedzie szalał po nocach to powinno szybko wrocic sie do wagi sprzed ciazy. Mimo wszystko może bedzie grzeczny jak u ciebie Aniag :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uff to mnie uspokoiłyście ;) Miałam duże wątpliwości co do tego czy badanie przebiega normalnie bo nie powiem żeby jakoś delikatnie mnie ruszała :p telepała jak worem z ziemniakami :-D

Paula u mnie póki co +10kg na wadze (początek 37 tygodnia). Ciekawe czy coś przybędzie póki mała się nie wyprowadzi :)

Do góry