reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Aniag78_ooo to ty masz fajnie.Musze chyba odswiezyc znajomosci z ludzmi z Usa :)) bo ciuszki sa mistrzowskie.
A jakie jest FBH dla dziecka do 3 lat? Wiem ze w niemczech jests wlasnie 180euro na kazde dziecko od 0-18.

reklama
fana999 zakupy w Polsce robię za pośrednictwem rodziny, paczka przychodzi do nich i potem albo odbieramy jak jesteśmy w Polsce, albo posyłają przewoźnkiem, wtedy hurtowo więcej rzeczy, bo to taniej wychodzi niż pocztą, płacimy my przy odbiorze. Zdarza mi się czasem zamawiać coś z USA czy Anglii, to wtedy płacę za pośrednictwem PayPal, bo nie mam karty kredytowej żeby płacić przez internet. Szkoda, że sprzedawcy na allegro nie akceptują PayPal'a, jest tylko PayU, ale to działa tylko w Polsce

Witam
Jestem nowa zostalo mi ok. 2,5 tyg do terminu porodu. nie ukrywam ze troche sie boje szczegolnie ze moj niemiecki jest slaby mam nadzieje ze brdzie ok.

Klar84 nic się nie bój, będzie dobrze! Lekkiego rozwiązania życzę.

Mala90 ja robiłam, ale nie jest obowiązkowe, ginekolog dał mi skierowanie na moją prośbę

Klar84 nie. Ostatnią wizytę miałam 4 tyg przed terminem porodu, była bez usg i bez ktg. Pierwsze ktg miałam w dzień terminu porodu w szpitalu

reklama
A ile usg należy się w czasie ciąży? Za dodatkowe się płaci? Do tej pory miałam już trzy i wydaje mi się że kolejne już mogą być płatne ale nie jestem pewna nie rozumiem za dobrze niemieckiego więc mogłam źle zrozumieć. A ktg tylko przy porodzie się robi czy jakoś wcześniej też?

Do góry