reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Ooo to ja nawet nie wiedziałam o takim dofinansowaniu. Muszę sobie pieluszek dokupić, bo teraz jest ok - schną w mig. Ale zimą będzie problem. Oliverek je za trzech, a sika za dziesięciu.
U nas w domu dochodzi do max 24 stopni (w dzień zamykam okna i zaciągam rolety ze słonecznej strony. W nocy jest 17-18 stopni na dworze, a domu spada do 22,5 stopnia. Dla nas - lubiących zimno to za dużo:hmm:
Wczoraj młody pierwszy raz spał na brzuszku. Jak go tak kładłam to krzyk i trzeba na plecki, albo boczek. Po spacerze się najadł, odłożyłam go na boczek, a ten skubaniec siup na brzuszek i śpi. Godzinę..dwie..trzy...cztery... cztery i pół :eek: Już chciałam go budzić, bo mi mleko ciekło z bólu, ale sam się na szczęście obudził. Dziś już terrorysta nie chciał na brzuszek:confused2:

Ola no ona próbuje jakoś tak dziwnie jakby na kleczaco usiasc. W sumie jak sie przyjrzalam jak to robi to jak sie odpowiednio przechyli i podeprze reka to sie obroci i prawidlowo usiadzie [emoji14] ale kiedy to nie wiem nikt. Posadzona usiedzi bez problemu.

Aniag wyslalismy bodajze przedwczoraj zapytanie ofertowe na zewnetrzne rolety. Sztuk 2 standardowe okna plus moskitiera. Wiecie ile nam krzykneli?? Jedna firma 1650, druga 2200€ [emoji23] [emoji23] hahaha maz zrobil u siebie w firmie. Bez zadnych rabatow itd. 660€ Ja nie wiem skad oni ta cene wzieli :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Karola, bo to by były designerskie rolety ha ha:laugh2:
Niektóre ceny z kosmosu mają. Nam jak zrobili wycenę okien, to czym prędzej w PL zamawialiśmy:laugh2:

Karola my pytalismy w pl z tym ze my mamy 2 duze balkonowe okna i 1 standardowe i za automatyczne nam powiedzieli 500€ tutaj nawet nie pytalam bo nie chcialam znac ceny[emoji14]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilka ja przy Elizce wkladalam do wózka skórę cala zimę się zwie relugan (taka żółta) tylko ja jak to powiedzieć jestem z branży bo mój tata jest kuśnierzem i sam mi ta skure wyprawil. Co prawda zawsze kladlam na nią coś bawelnianego, a chciałam taka bo w Polsce nie ale tutaj widziałam bardzo dużo takich śpiwór i nawet w lecie dzieci je w wózkach miały:)
Dziewczyny pogoda teraz to tragedia nogi puchna słońce strasznie nisko i do tego piecze. Ja ledwo żyje jeszcze 4 tygodnie do terminu. A tu tyle stresów do przedszkola dalej uczeszczam z Eliza ale przynajmniej z dziećmi się już bawi. :)

Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Gabi przyzwyczai się :) jak nie płacze to już jest dobrze

Ola cena w Polskim DAKO 330 €, ale nam Hausverwalung podesłał ich firmę. Ale że mąż na codzień sprzedaje w branży okienne to im wytłumaczył, że kupuje u siebie w firmie bo różnica w cenie i niczym więcej :D nawet sobie sam oferte dla siebie zrobił [emoji14]

Siostra się do mnie na weekend wybiera więc mam nadzieje, że będzie ładnie bo już obiecałam siostrzenicy polarne misie, małe pandy i pingwiny :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Gabi to super ze mala sie juz z dziecmi bawi :)
Karola nie chce cie martwic ale weekend ma byc juz brzydki ;(
Karola a to jak maz robi w branzy okiennej to mozna sie do niego zglosic o wycene? Bo ja akurat na oknach i roletach sie wogole nie znam a do pl nie bardzo znow widzi mi sie jechac ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry