reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Ola nie pożyczę bo właśnie pojechali :D ufff...
Niby spoko są, ale ro zawsze jakaś dezorganizacja życia codziennego [emoji14]
Anitaka u nas teściu najchętniej to by chciał nosić cały czas :D ale Laura się za specjalnie nie dała. Wczoraj mu się udało bo miał tableta pod ręką to do niego poszła :D hihi za to Szwagierce się daje nosić bez problemu :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej dziewczyny
Mam pytanko, czy któraś z was korzystała z owczej skóry/wełny jako podkład dla maluszka?
Orientuje się ktoś w tym temacie?
Pozdrawiam

Lilka mi odradzano. Dziecko przegzewa sie za mocno.

U nas druga ciezka noc. Maly nauczyl sie przekrecac z pleckow na brzuszek i odwrotnie i trenuje cala noc. Wybudza sie i denerwuje.
A moze to przez te upaly znow tak zle spi..

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy u nas to samo. Łucja dzis lepiej spala ale troche plakala. Aostatniej nocy to masakraaaa pol nocy nie spalam bo marudzila. I to tez u nas na zeby bo i w dzien pomarudzi. [emoji17]

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas to samo mala od kilku nocy strasznie spi. (Tylko ze u nas zebow nie widac) ta noc to byl koszmar mala marudzila wiercila sie plakala i po calym lozku pelzala. Teraz jest ponoc skok ktory moze trwac az 4tyg :/
Ile w dzien spia wasze maluchy?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola mozliwe ze skok Hmmm mala idzie spac miedzy 11 a 12 i spi godz czasem i mniej a pozniej po poludniu... Roznie to bywa zazwyczaj po 14 i spi tak dwie godziny. Chociaz jak dzieci są na dworze i krzyczą to sie przebudza. Czasem jeszcze sie zdrzemnie po 17 ale to rzadko :)

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Gorącooooo. Dziewczyny, nam się źle śpi przy takich temperaturach, a co tu mówić o dzieciakach. Ja wieczorem przed snem idę z dzieciakami do ogrodu, a w domu robię mega przeciąg, żeby chociaż trochę świeżego i chłodnego powietrza wpadło. W nocy jakoś się wcale nie wychładza, pomimo pootwieranych okien :no2:
Oliver też słabo śpi, w kość ostatnio potrafi dać.

Dziewczyny, a słyszałyście coś o gutscheinie z GVU na pieluchy wielorazowe? Podobno są tak zawaleni pieluchami, że postanowili dawać kupon na zakup wielorazówek.

Aniag nie wiem co to za Gutschein, ale jak robiłam wyprawkę to mi się gdzieś przewinęło info, że jest jakieś dofinansowanie od Państwa na wielorazówki. Szczegółów nie pamiętam niestety :(

Ola skok możliwy moja jeszcze do niedawna była taka marudna, a Twoja trochę młodsza to może wkracza w ten okres właśnie. W ciągu dnia mamy 3 drzemki i odkąd zaczęłam ich pilnować w sensie budzenia to Laura śpi w nocy i zasina normalnie.
Śpi teraz po 30 do max 60 minut (po 1h budzę jak trzeba, ale sama się już budzi i czasem wcześniej) Średnio śpi 2,3 h w ciągu dnia. W nocy od 21.00 do teraz 7.00 czy 7.30 rano :)

Aniag też wietrze wieczorem i nad ranem, ale to i tak nic nie daje. Temperaturs w mieszkaniu 24-27 stopni :(

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
To u nas juz o 18 robi sie chlodno.
Na noc zamykam okno bo zimno ale u nas ciagnie od dunaju.

Mia spi tylko 2 razy rano i popoludniu. Z tym ze kladziemy ja spac miedzy 20 a 21 a o 6 juz pobudka nie wspomjiajac co wyprawia w nocy. Ale po poludniu staram sie zeby spala 2h bo pozniej jak jest nie wyspana to jest straszna maruda.
Karola i jak tam Laurze idzie siadanie?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry