reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

No i my po badaniu Laura dalej niziutka 69cm i 8000g :( spada na siatce i mam ją częściej karmić. Ciekawe jak jej to wcisne [emoji14]
Aaa i ma się nauczyć siadać bo jak nie to ćwiczenia ruchowe. Raczkowac nie musi, ale siadac sama powinna :/

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Karola u nas wzrost podobny 68cm i waga tez niecale 8kg
Nam pediatra tez mowila zeby robic cwiczenia zeby mala zaczela na kolankach klekac a nie tylko pelzac no i na siadanie tez zwrocila uwage. Tylko Mia juz na jednym boczku powoli zaczyna siadac. A Laura wogole nie siedzi?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No ona sie podpiera tak od boku jak by miala siadac. Na czworakach stoi i buja się w przod i tyl nawet z jedna reka w powietrzu. Jak ja posadze to siedzi ale sama nie siada. No a wazy malutko. Ola Twoja byla prawie o polowe mniejsza od Laury na poczatku a teraz tskie same :)

Karola hehe no tak ;) Mia szybko nadrabia ;)
No to pewnie za niedlugo usiadzie Mia wczoraj sie nauczyla stac na czworaka i pelza po calym domu ani sie nie obejrze a ona w drugim pokoju ;)
Heh dokladnie nie sugerowalabym sie siatkami centylowymi maluchy duza sie teraz ruszaja wiec i traca troszke na wadze a Laura nie wyglada na glodzona[emoji14];)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Taka miła anegdotka z dzisiaj. Wyprałam wczoraj wszystkie szmaty co mi przyszły ostatnio z neta do szycia. 3 pralki tego było!! Wróciłam od lekarza z Laurą, a tu wszystko wyprasowane i poskładane! Teściowa się spisała na medal. I jeszcze koszule męża machnęła :)

O to tesciowa masz super :)
U nas noce spokojniejsze.
Ech ci lekarze. Kazde dziecko inaczej sie rozwija. Znajomej synek siedzial za 3 miesiace a za 8 juz chodzil.Strasznie szybkonu niego wszystko...
Na wszystko przyjdzie pora.
Moja łucja ostatni weekend nie bardzo mleko chciala. W ciagu doby zjadla max 600ml... Nie wiem to na zeby czy co. Ale plakac.nie plakala...to glodna chyba nie byla.

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

A mnie tesciowa wczoraj denerwowala..bylam ze szwagierka spacerowac i ona tez. Poszlysmy do parku na koc i tesciowa tylko ja bede ja na rece brac...moge wziac łucje i tak w kolko. Tylko ja naciągala a lucja biedna zaraz zdenerwowana bo ladnie sie bawila. Ja teraz nie nosze jej na rekach bo ladnie sie bawi to co bede.... Łucja byla spiaca i w wozku plakala to wzielam ja na rece s tesciowa daj ja ją wezme ... I juz sie wkurzylam bo u mnie dziecko placze ...spac chce a u niej nie bedzie??? Gdzie łucja za nią nie przepada jakos...
A i chciala mi ją na hustawki brac...dziecko za male zeby wsadzac w takie cos... Ona to ma pomysly...

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry