reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Dziewczyny nie straszcie nawet wirusami. Bubcia Zosia pewnie od Ciebie jednak złapała biedna :( ale może faktycznie tylko na ząbki.
Happy maluch nie tyle z premedytacją czy coś bo jest na to za mały. Ale podczas usypiania dziecko szybko przyzwyczaja się do jakiegoś bodźca. Moja zawsze zasypiała sama. Raz pojechaliśmy do PL i dosłownie kilka razy ją usypiałam bujając na rękach co by szybciej zasnęła i teraz nie ma szans bez bujania nawet w dzień. Jak już będzie za ciężko to muszę jej znaleść jakiś zamiennik i odzwyczaić bo rocznika na rękach bujać nie zamierzam :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Anitaka wspolczuje :-(

Karolask a kiedy odkladasz do lozeczka?
Jonathan jak byl bardzo malutki to tak jak pisalam usypial przy piersi. Ale czasem tez potrafil sam zasnac w lozeczku. To bylo chyba przez pierwsze 3 tygodnie. On wtedy nawet lepiej spal bo najpierw 4 potem 3 godziny. Potem przyszly skoki rozwojowe i nie bylo szans. Teraz budzi sie co 1-2,5 godziny....

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Karolask chyba jednak zeby bo troche pospala urosla temperatura do 38,7 ale teraz jakos lepiej i sie bawi a zadnych innych objawow nie ma wiec to raczej na zeby ta goraczka

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Bubcia oby tylko na zabki :) a jak dziasla? Widac cokolwiek?

Happy wczesniej dostawala zmoka jak byla spiaca, wkladalam do lozeczka i zasinala. Teraz troche poprzytulam na lozku i wyczuwam czy da rade bez bujania. Ale nie ma szans bo to by trwalo godzine zanim padnie i sie wymeczy, wiec biore na rece, teoche pobujam i ona zaraz zasina, jak zamknie oczy i juz widze ze jest taka "wiotka" to odkladam. Czasem przy srednio zamknietych juz wkladam do lozeczka, obracam na bok i trzymam za reke, ale w 90% sie wtedy po chwili wybudza i od nowa :D

Hhehe karola skad ja to znam to odkladamie:)
Kurde pogryzlo cos łucje w nocy. Na glowce.. we wlosach to az takie twarde jakby guza miala. Moze dlatego marudzi bo ja to swedzi. Hmmm

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Anitaka, obserwuj bo jeśli to np. pająk to trzeba do lekarza :) i sprawdź materac bo jeśli masz np. z gryką to tam się lubią robale podobno mnożyć [emoji14]

Kurcze nie wiem bede patrzec a materac piankowy czy jak to tam sie zwie. Zawsze spi w lozeczku i jest na nim moskitiera a wczoraj marudzila to spala ze mna. Jakies dziadostwa zawsze wejda [emoji31]

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Bylysmy u lekarza, albo zeby albo trzydniowka, Zosia spi u mnie w chuscie no nie ma szans zeby w lozku nawet ze mna zasnela, caly dzien strasznie placze, ze nie da sie jej uspokoic, dopiero teraz w chuscie sie uspokoila, biedna ;( no i nie wiem ile dam rade ja w chuscie nosic bo trzy ostatnie noce bardzo malo spalam

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy ja jednak mysle ze takie male dziecko sie moze przyzwyczaic.
U nas to bylo tak mala jadla zasnela przy cycu i dopiero wtedy ja odkladalam i do tej pory tak jest ze zasypia przy cycu w nocy budzi sie nadal bardzo czesto i jak ja tylko przystawie do piersi to spi dalej z sutkiem w buzi jak ja nieraz chce odlozyc to placz wiec musze czekac az zasnie ehh smoczka nie chce wiec mam nadzieje ze kiedys z tego wyrosnie a ma juz 7.5msc.[emoji32]
Sa dni ze zasnie odrazu sama sa dni ze na rekach musze nosic i czekac az zasnie. A im starsza tym ciezej sie ja usypia bo albo ja jakis dzwiek rozproszy albo cos zainteresuje i pospane.

Anitaka jak Lucja ladnie juz siedzi :)
U nas w nocy to samo horror mala sie budzila co chwile plakala itd o 4 nad ranem wlaczylam lampke i mala opowiadala i sie bawila do 5:30 [emoji32] takze pol przytomna dzis chodzilam. Oby ta noc byla lepsza.

Bubcia biedna Zosia oby szybko wyzdrowiala :*

U nas nie ma primarku ehh :/
Tez ostatnio kupowalam body w tesco strasznie lubie z tamtad rzeczy jakosciowo naprawde super. I zawsze za duzo kupuje ale jakos nie moge sie oprzec ;)
Najbardziej to lubie buty dla dzieci kupowac w deichmanie na wyprzedazach u nas na wiosce caly czas jest cos przecenione to -50% to -70% i takim o to sposobem mala ma juz chyba z 12 par butow nike czy adidas albo elefant po przecenie idzie kupic za 8 10€ [emoji4]

Bylysmy w srode na szczepieniu mala rosnie wazy juz 8kg ale malo teraz przybiera prawie wogole.
No i mam pytanie szczepienia na meningokoki szczepic czy nie? Wy szczepicie?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola na B czy na C?? Na C może zaszczepie jak pójdzie do żłobka, na B nie szczepiłam i nie będę napewno.
O to mi właśnie chodzi z tym bodźcem, takie przyzwyczajenie. Moja najmłodsza siosstra zawsze się bawiła satynową taką śliską piżamą mojej mamy. I jako dwulatka jak szła spać to dalej musiała mieć swoje "cycanko" bo bez tej koszuli nie zasnęła :D potem jej samo przeszło ;)

Do góry