reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Tak w Plus city. Pewnie ze tanio.
Dla dzieci body pajacyki w takich cztero -pieciopakach byly po 10€ i mniej a i roznosci tam są. I panie co chwile.cos dokladaja. :) za kilka euro cos znalezc mozna. Ja kupowalam taki.komplet body spodnie i sliniaczek z tygryskiem i zaplacilam 7€.

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ojjj Anitaka ceny fakt niskie, ale zdradliwe. Ja jak jestem w Primarku to zawsze pełny koszyk, bo a to 10€ to 5€ a tu przy kasie 200€ z niczego hahaha no ale jest co dźwigać :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Hehe a no to wiadomo. .. Ja czasem ide na zakupy i potem mysle. Kurde co ja kupowalam ze tyle pieniedzy poszlo. Moj m jak idzie na zakupy to oszalec.mozna.... Chociaz teraz juz spokojniej. Rok temu poszlismy na zakupy a on a tu spodenki a potem a te tez sa fajne i wydal na siebie 250€ on ma tak ze na ceny nie patrzy. Ja to co innego ja wole za mniej a wiecej [emoji23]

Dziewczyny mam pytanie. Czy mozna przyzwyczaic malutkie dziecko (3miesiace) do zasypiania w dzien na rekach/przy piersi/albo w chuscie? Jonathan najpierw umial spac tylko przy piersi (przez 2 mce mielismy problem z karmieniem, praktycznie caly czas karmilam wiec automatycznie zasypial albo ciumkal i odpoczywal). Teraz bardzo rzadko zdarza sie ze przy karmieniu na lezaco uda mi sie wycofac i maly dalej spi sam 20-30minut. Najczesciej jednak spi w chuscie (3razy dziennie po 1-2h). W nocy albo zasypia na raczkach i po dluzszym czasie uda sie go odlozyc do lozeczka. Albo przy piersi, wtedy puszcza ja i ja po ok 10 minutach odkladam go. W nocy wstaje do niego 3-5razy. Ok 4-5 maly przebudza sie szybko i juz nie udaje sie go odlozyc. Wtedy albo koniec spania albo dosypia jeszcze na brzuchu meza.
Myslalam ze takiego maluszka nie da sie rozpiescic, ze on jeszcze nic nie robi z premedytacja a po prostu potrzebuje bliskosci bo rosnie i tyle nowych rzeczy sie dzieje. Mam bardzo ciekawego, komunikatywnego synka :-)
Niestety synek rosnie i mam coraz wiecej problemow z kregoslupem. Boje sie ze maly bedzie tak usypial do 1 roku zycia. ;-) albo i dluzej.. Probowalam go z chusty odkladac ale marne efekty. Czy u kogos tak bylo i sie polepszylo. Nie chce stosowac brutalnych programow gdzie dziecko placze do wyczerpania. Jonathan i tak wieczorami poplakuje jak duzo sie dzieje. Male rytulaly tez mamy.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

No to skusilyscie mnie na ten primark.. ale troche ciezko mi cos kupic bo brzuch duzy ale przynajmniej rozejrze sie co dla malego :-) no i męża jeszcze trzeba namowic bo on antyzakupwy niestety.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez ostatnio w primarku bylam,moim zdaniem maja tam fajne ubranka i dobre jakosciowo kupilam malej zestaw 7x body za 10 euro i 3 x spiochy ale nie pamietam za ile , w polsce jak cjcialam kupic bodziaki to jak mi w sklepie za jakies chinskie beznadziejne bodziaki 20 zl zasztuke krzykneli to wyszlam szybciej niz weszlam

A Zosia biedna ma 38,5 temperature, nie wiem czy zeby , czy ode mnie sie zarazila czy jakas trzydniowka, aktualnie chodze z nia w chuscie dookola pokoju a ona spi biedna

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy łucja tez sama nie zasnie. Przez zeby ktore jej wychodzily pierwsze to tak plakala ze tylko rece i to musialam chodzic by zaspala. Teraz usnie juz w wozku na spacerze... Ale w domu musi byc pokolysana. Juz sie tak nauczyla. A wieczorem po kąpieli tez musi czuc ze dupka kolysana. Chociaz jak zmeczona bardzo to i w lozeczku sama zasnie. U mnie dzis noc masakryczna co chwile sie budzila z placzem nawet nie pomoglo ze ze mna spala. Chyba zeby ohh...

O jej biedna Zosia.
Ja tak samo z tymi bodami. W pl drozej. Moja mama sie smiala bo ja co chcialam kupic dla malej to mysle ze no drozej jest w niektorych zwyklych sklepach.
W tesco kupilam za 34zl 5 sztuk body na dlugi rekaw ale akurat na promocje trafilam bo tak to kosztuja 50.

reklama
Ja to dzis mam zawroty glowy. Jak wychodzilam po schodach to myslalam ze padne. Jeszcze mala na rekach. I jakies uderzenia gorąca mam. Mozliwe ze cos jest w powietrzu

Do góry