Chodzi mi bardziej o wyliczenie tej sumy, z tego co czytałam to brane są zarobki netto z trzech ostatnich miesięcy, ale jeżeli było się w tym czasie np na chorobowym 2 miesiące i część wypłaty była od pracodawcy a resztę dopłacała Krankenkassa to jak to będzie wyliczane.
reklama
Cześć dziewczyny Czy mogłaby mi któraś z Was podpowiedzieć jak wygląda rozpoczęcie roku szkolnego w Austrii? Czy również dzieciaki mają uroczyste powitanie jak w Polsce (strój galowy)? Dodam, że córka idzie do pierwszej klasy i słyszałam coś o tradycji związanej z tym faktem- stąd pytanie czy Schultüte daje się dziecku w dniu rozpoczęcia?Jeszcze w szkole czy już w domu?Czy to nie jest istotne?
karolask87
Moderatorka
Hej Martyna na ogół dziecko idzie do szkoły bez plecaka, i nie na galowo. Siedzą w szkole może z godzinę. Zależy od szkoły pewnie. A słodycze, hmmm... pojęcia nie mam czy to zrobi jakąś różnicę czy dasz w domu i samo będzie niosło czy pod drzwiami szkoły. Dostaje w dniu rozpoczęcia pierwszek klasy. Chyba, że jest jakieś uroczyste rozdawanie tych Schultüte na miejscu, tego nie wiem. Najlepiej podpytać w szkole co i jak
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
karolask87
Moderatorka
Hej hej mam linka
Link do: Voting
Prosimy o 5 gwiazdek, tylko wiecie te pozostale (3 i1) to tak zeby konkurencji nie robic
Można zaznaczyc Nein i odfajkowac kwadracik i tyle Codziennie będę męczyć o kliki przez 2 tyg.
Prosimy o 5 gwiazdek, tylko wiecie te pozostale (3 i1) to tak zeby konkurencji nie robic
Można zaznaczyc Nein i odfajkowac kwadracik i tyle Codziennie będę męczyć o kliki przez 2 tyg.
karolask87
Moderatorka
Super to my prosimy o kolejne codziennie [emoji14]
karolask87
Moderatorka
Heh wracamy [emoji14]
reklama
karolask87
Moderatorka
Dopominam się o kolejne głosy
5 gwiazdek dla Gwiazdy a pozostałym po jednej. Trzeba wszystkie 3 wykorzystać zeby głos był ważny
Dzięki dziewczyny!
5 gwiazdek dla Gwiazdy a pozostałym po jednej. Trzeba wszystkie 3 wykorzystać zeby głos był ważny
Dzięki dziewczyny!