reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

No właśnie tu dużo od szefa zależy. Bubcia, ale koleżanka pracy już raczej nie znajdzie nogdzie po takich manewrach :D
Ale pisz jak po weselu?? My właśnie wróciłyśmy ze spotkania. 3 nowe mamy się pojawiły, a Laura łapała Emilke za głowe zamiast Zosi :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Karolask no raczej trudno bedzie dla niejbo nowa prace a do starej raczej juz nie weoci bo szef ja zje ;)
Wesele dopiero w sobote ;) wiec jeszcze wszystko przed nami
No wlasnie widzialan, zespitkanie bylo i jak bylo? To Laura godnie Zosie zastepowala ;) nie moge sie doczekac nastepnego spotkania

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tam u was noce dziewczyny??? U mnie dzis tragedia. Przed 23 Łucja zaczela tluc sie po lozeczku. I pozniej cos marudzila to wzielam ja do nas. Pozniej zaspala to dalam ją do lozeczka.po jakiejs godzinie obuddzila sie z piskiem. Wzielam ja znowu do nas.ale nawet to jej nie pasowalo i cala noc stekala. Zaspala dopiero po 5 ale po 6 znowu taki pisk. Padam. A do tego to to jeszcze kopala jak zwariowana. Nie wiem co jej bylo czy sie ptzestraszyla czegos czy jak. Czasem tam sie przebudzi z placzem ale zeby az tak to nie. :-( :(

Ojej Anitaka :-( wspolczuje.
Moj jeszcze malutki wiec normalne ze noce sa takie sobie. Co prawda nie budzi sie juz co godzine. Dzis karmilam 3 razy. Czasem ma w nocy dwugodzinna przerwe.. Nie wiem dlaczego a o 5-6 juz mamy pobudke. Maz poszedl z nim do innego pokoju ale za to ja juz zasnac nie umialam... Eh.. Pewnie dlatego ze dzis przyjezdzaja moi rodzice a niewidzialam ich 1,5 roku! :-) No i chrzest... Jak bedzie po to odetchne..
Do dziewczyn z 11 Bez. Na Mautner M. otworzyl nowy lekarz dzieciecy. Podobno bardzo dobry. My mamy prywatna lekarke w 8. Ale poniewaz dla nas za daleko to juz umowilam sie na 15.09 do tego lekarza. Dam znac jak bylo.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy79 bardzo proszę o namiar!!! Dziś ostatnia szansa na zmianę pediatry, bo od jutra już nowy kwartał i znów trzy miesiące w plecy :( a też nam za daleko do 16. Bezirku jeździć...

Współczuję dziewczyny nocek, może w dzień uda Wam się troszkę odespać :*

Luiza to jak to jest z tym lekarzem bo ja też ta z 16 chce zmienić i mam termin na 6.09 u nowej lekarki, a u tej w 16 byłam ponad pół roku temu.

Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Gabi co kwartał można zmienić, także spokojnie możesz iść do nowej lekarki :) Ja mam jutro termin jeszcze u starej, a ostatni raz byłam w czerwcu czyli w starym kwartale, więc gdybym znalazła nowego, to mogłabym już iść. Ale teraz się skapłam, że źle policzyłam, w październiku jest nowy kwartał czyli jak coś to tylko miesiąc bez możliwości zmiany :) najwyżej jutro pójdziemy jeszcze do starej, a może od października się uda już nowego znaleźć... Niestety wszędzie gdzie pytam to nie biorą już nowych dzieci :(

Witajcie ;)

Anitaka współczuje nocki.
Może podczas wiercenia się uderzyľa o coś, może brzuszek po czymś nowym w diecie. Moja np. po bananie się pręży i marudzi. Albo dziąsła bolą. Ale może być tak jak mówisz, coś ją wystraszyło itd. Moja tak miewa czasem. Przebudzi się z krzykiem, dostanie smoczka i moje palce do potrzymania i śpi dalej...
U nas po "zegarkowym" terrorze wszystko powoli wraca do normy. 2 ostatnie dni pilnuje drzemek w dzień, bo Laura zawsze co do minuty praktycznie chodziła spać i wstawała w dzień. Po pierwszej nieprzespanej zębowej nocce się jej wszysyko poprzestawiało, a że nie miałam czasu przy tej całej przeprowadzce to zaczęła sobie odsypiać w dzień... teraz wyrodna matka ją budzi o jej wcześniejszych stałych porach i zasina już normalnie na noc. Wczoraj pociągnęła jakoś do 4tej dzisiaj do 5tej. Rusza się w nocy, gubi smoczka i trzeba podawać, ale nie wybudza całkiem...zobaczymy co dalej będzie. Prawa gorna już całkiem na wierzchu, teraz lewa się szykuje do wyjscia więc może być różnie...

Bubcia spotkania częściej będą. Padł pomysł regularnych co 2 tyg. :) Wczoraj po konsultacjach z Adele byłam w Fidelli. Jak mi mąż poprzestawia to uduszę :D
Udanej zabawy zatem. Nie wiem czemu myślałam że to było w tamten weekend [emoji14]

Happy dawaj namiary na tego lekarza i pisz jak było. Też się właśnie zastanawiałam nad zmianą na jakiegoś bliżej. 10tego mamy wizytę jeszcze u starego i chyba dociągnę do końca pieczątki z MKP i od nowego roku zmiana.
Powodzenia na chrzcinach :)
1,5 roku wow długo. Moja mama by nie wytrzymała, jak by nie zobaczyła jak mi się mieszka tu i czy wszystko w porządku hehe. Teraz też zaraz po przeprowadzce przyjechała, ale przez chorobę nie wiadomo czy jej się uda jeszcze kiedykolwiek :(

Vixen jak ostatni termin będę mieć w grudniu to od stycznia mogę do nowego czy dopiero od marca?? A może lepiej już teraz termin zrobić, żeby nas przyjeli bo zaraz też nie będą nowych pacjentów przyjmować [emoji14]

A jak już o lekarzach to macie jakiegoś rodzinnego tu w 11nastym. Muszę znaleść dla siebie i dla męża :D. Ja mam zaraz z tyłu za rogiem lekarza, ale psychiatrę :D jak Laura nie będzie sypiać to też się pewnie przyda :D haha

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Vixen dr Helmut Roi ale jeszcze nie wyprobowany... Tzn. Tylko przez znajoma... Podobno w przyszlym tygodniu maja urlop. My mamy termin na 15.

Karolask ale ja tu juz prawie 13 lat mieszkam :-) Moi rodzice czesto mnie odwiedzali ale potem moj tata zachorowal (wylew i rozrusznik) a w zeszlym roku ja poronilam... A potem zaraz zaszlam w ciaze i juz nie ryzykowalam..Do Torunia daleko. Bardzo tesknie ale mamy fb konto i piszemy sobie codziennie ja, siostra i rodzice. :-)

Co do rodzinnego to ja chodze w Arsenal do Dr Schiel. Szukam w 11 bo chociaz moj super to wydaje mi sie ze ma juz za duzo pacjentow.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolask moze bolal ja brzuszek hmm nie wiem.miala miekki .Moze dziasla bo napuchniete i do buzi bierz e co popadnie. Teraz odsypia... A cala noc sie krecila. Ehh dzieci:)

Do góry