reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Happy nieraz lepiej posiwdziec dluzej jak wracac. Mnie wypisali na 3 dobe po cc a polozna zagrozila powrotem bo waga leciala malemu. Dokarmialam i jakos dalismy rade w domku...
Ola spadek wagi norma ale musi sie zatrzymac. W pl nie wypuszcza do domu poki waga spada. Musi byc doba z ta sama albo wieksza...to dobry system bo potem nie ma strachu,ze do szpitala wracac trzeba
Paula na bank anmeldebestetigung , medlunek i akt urodzenia wiadomo,ze paszport tez :-) No i Finanzamt i kasa chorych co by pieniadze dostac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Po nieporozumieniu z moim nawalem... (To jednak byl nawal... Tylko moja polozna i lekarz dobrze rozpoznali.) dzis karmimy bez butelki :-). Maly troche prezy sie przy karmieniu ale podobno to normalne bo organizm przestawia sie wlasnie na mleczko mamy. Dzis czuje sie duzo duzo lepiej. Zrobilismy badania Jonathanowi, bylam na kursie kapania i pielegnacji niemowlaka i jutro jestesmy gotowi do wyjscia do domku. Fajnie ze mielismy pokoj rodzinny bo juz oboje moglismy sie sprawdzic w roli rodzicow.

Anet mam dwoch pediatrow na oku ale nie w mojej dzielnicy i prywatnie. Maly bedzie mial prywatne ubezpieczenie. Niestety w 11 dzielnicy katastrofa z tymi lekarzami. Coraz wiecej nowych rodzin z dziecmi i coraz mniej pediatrow.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny gdzie zakupie podgrzewacz samochodowy do butelek. Albo sposob by woda wytrzymala tak dlugo. Co raczej mozliwe nie jest. Łucja je butle. Oczywiacie jeszcze czasem uda sie wepchnac cyca. Dzis zlapala troszke zjadla. Ale malutko bo zaraz zaspala. Dzis to caly dzien nie chciala spac. Chyba tylko pol godz spala. Teraz spi ale cos sie przebudzila z placzem. ;(mam nadzieje ze noc bedzie spokojna

Wielkie gratulacje happy!! Mam nadzieję, że teraz z każdym dniem się czujesz silniejsza i że Jonathan daje Ci wypocząć

Widzę, że nam się z karmieniem upiekło, bo Maja już w szpitalu zaczęła na wadze przybierać, mimo że przez pierwszą dobę jej nie karmiłam w ogóle. Widocznie taki z niej żarłok potem był, że nawet nawału za bardzo nie odczułam. Ale byłam przygotowana na wszelkie ewentualności i przed porodem kupiłam sobie karton mleka modyfikowanego. Leży nierozpakowany i ma datę ważności w październiku - nie wiecie, czy jest gdzieś w Wiedniu miejsce, gdzie można takie rzeczy komuś przekazać? Wiem, że to nie jest jakiś wielki majątek, ale strasznie nie lubię wyrzucać jedzenia o_O

Aniatka, a jak długo chcesz mieć gorącą wodę? I musi być wrzątek, czy wystarczy, żeby była gorąca?

Anitaka mysle ze dobry termos wystarczy. Nalejesz wrzatku i przez kilka godzin masz goraca wode.

Happy super ze u was juz lepiej.
Fajnie ze jutro juz wychodzicie w domu to jednak w domu :) hehe ja jak wyszlam ze szpitala to teskilam za tymi sniadankami obiadlami i kolacjami do lozka tymbardziej ze byly na wypasie[emoji14]U mas mala zaczela przybierac dopiero w domu ale przybierala super bo po tygodniu juz mialysmy 400gram wiecej ;)
Anienka jak mieszkasz w wiedniu i masz fb to mozesz wystawic na grupe matki polki w wiedniu napewno znajda sie chetni. Tez nie lubie wyrzucac jedzenia.
Za nami ciezka noc mala zamiast spac to gadala i sie smiala a myslam ze tej nocy bedzie ladnie spac bo w dzien malutko spala a tu niestety od 2 do 5 pogawedki.
Aa o 6 30 pobudka dziecko wyspane.
Jutro idziemy na szczepienie zobaczymy ile juz ta moja kluska wazy ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Happy fajnie, że już w domu będziecie ;)
Anienka tak jak pisze Ola na Matkach Polkach możesz wrzucić.
Anitaka ja tobie tak...
Mam mleko w pojemniczkach odmierzone na krótkie wyjścia, na trasę poprostu całe pudełko.
W butelkach odmierzoną ostudzoną już wodę, a w termosie wrzątek. Dolewam wrzątku, wsypuje proszek i gotowe. Laura w dzień je co 3h więc jest tego trochę ;)

reklama
Happy to super wiesci, oby tak dalej.
Anitaka tez termos proponuje ja przy obu z termosem i zimna woda jezdzilam, nawet na noc termos byl w uzytku co by szybciej bylo.
Ola to niezla noc mieliscie.
My w weeckend do pl na wesele wybywamy, ciekawe jak mama da rade z mlodym bez nas loooo bedzie sie dzialo hihi

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry