reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka Ty ogólnie dalej piersią karmisz, tak? Mleczko mamy jest dużo szybciej trawione niż mm, stąd piersiowe dzieci z reguły częściej się budzą w nocy. Ja powiem szczerze gdy sobie przypominam karmienie piersią mojego Filipa to bym skakala ze szczęścia gdyby się wybudzał tylko co trzy godziny [emoji23] Mój mały dość wcześnie zaczął przesypiać całe noce, ale niestety od trzeciego miesiąca był już tylko na mm :( Nie wiem jak się zapatrujesz na kp, ale jeśli zależy Ci na karmieniu to nie podawaj butli... Tyle ile dziecko wyciągnie z butli o tyle mniej wyprodukują Twoje piersi. A dzieci płaczą z różnych powodów, nie tylko jak są głodne. Powodzenia, oby dzisiejsza nocka była lepsza :)

reklama
Hej vixen. U mnie to jest tak ze mala nie wezmie za nic w swiecie w dzien cycia ;( w nocy jak rozespana to zje chociaz nie zawsze. Ale jakos musze sobie radzic i w dzien czasem je butle. Choc probuje dac piers ale to na nic;( nie chce odstawic jej od piersi skoro chociaz w nocy cos tam zje.

A u nas dzis nawal i straaasznie boli... Chyba bardziej niz blizna po cc. Do tego skurcze doszly i jest mi niedobrze... Ibuprofen nie pomaga. Mimo nawalu musze dokarmiac (w szpitalu kaza) bo maly wciaz gubi za duzo na wadze. Maly kryzys. Zreszta wczoraj to nawet blizna po cc mniej bolala. Jutro chcielismy wracac do domu (5dzien) ale chyba nie dam rady.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Anitaka u nas czasem mala tez sie buntuje ale ogolnie jestvcaly czas na cycu. Na wieczor przed spaniem robie jej butle wtedy spi dluzej i w dzien czasem tez jak jest marudna u mnie to akurat nie wplywa na laktacje bo i tak caly czas mam za duzo pokarmu.

Happy a malutki faktycznie tak duzo spadl z wagi ze trzeba dokarmiac?
Bo u nad pomimo niskiej masy urodzeniowej i dosc sporego spadku to nie kazali nam dokarmiac.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

To jednak nie nawal tylko siara a juz taka reakcja... Czekamy dalej. Maly wazyl dzis 2900 (waga po urodzeniu 3130) dlatego dokarmiamy ale to podobno nie mleko tylko cos innego..
Bedziemy musieli zostac minimum do wtorku.

Happy no to jeszcze nie tak źle, a podają może jakieś elektrolity, glukoze albo coś skoro nie mleko. Noworodki średnio po 2 tyg. dopiero wracają do wagi urodzeniowej więc macie jeszcze czas ;)
A jaki długi był??

Happy to dziwne ze was tak dlugo trzymaja spadek wagi w normie a malutki ma czas zeby nadrobic.
Mia sie urodzila 2520g a jak wychodzilysmy bylo niespelne 2200.
Ale jak kaza lepiej zostac.
Obyscie za 2dni byli juz w domku :)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

ola po cc to normalne (cc mielismy w czwartek o 14)... Najwczesniej mozna isc do domu czwartego dnia liczac cc ale wtedy potrzebuje sie dodatkowe wsparcie poloznej.. A ja jestem jeszcze w takiej kondycji ze nie wiem jakbym do domu dojechala. Jutro maly tez ma badanie krwi i bioderek bo w brzuszku lezal odwrotnie i nie mial za duzo miejsca. A we wtorek zrobilibysmy test ze sluchu..

karolask 53cm

Po poludniu przyszla moja polozna do szpitala i mnie troche uspokoila. Bedzie dobrze ;-)

reklama
Happy trYmaj się, mnie tez straszyli ze nie wypuszczą bo traci, normalne jest ze spadkową wage ma dzieć do wyjscia, zwykle tak jest a oni tylko dokarmiać dokarmiac aż mnie trafia jak sobie przypomne jak mnie straszyli... i dawali butle żeby Malego dokarmiac ale on cale szczęcie nie chcial, moze 5ml połknął przypadkiem tam wtedy... a swoją drogą ciekawe co to podaja jak nie mm hmmm..
Szybkiego i prawidłowego gojenia rany zycze, zdrowka i prawidłowego ciumkania dla Synka: )
Czasem lepiej ten dzień dluzej zostac i zeby wszystko skontrolowali, po CC tez bardzo ważne bo to jednak jak operacja . Nawał mialam od 4 dnia chyba jakos, oj musialam sciagac bo byl szał :p
Fajnie ze i w Twoim szpitalu robia te badania słuchu i bioderek, tyle mniej pozniej jazdy gdzies po specjalistach bo czasem pediatrzy tego nie robia :-( w Donau tez byla ta możliwość . Wybrałaś juz pediatrę??
Dobrego początku tygodnia Mamuski!!

Do góry