slucham Ö3 na przemian z Energy. Na Energy jest troche R&B, lubie te muzyke. Wiec jak mi sie Ö3 nudzi to wlaczam sobie Energy.
Szpital wybralam poczatkowo ze wzgledu na lekarza. Ale potem (wlasciwie przez cala ciaze) slyszalam o nim tylko dobre rzeczy. Podobno to najlepszy z panstwowych szpitali. Oferta jest bardzo dobra, maja tam wszystkie przyzady porodowe, wanne do porodow wodnych itd. Oni specjalizuja sie raczej na naturalne porody, wiec raczej nie wcisna ci na samym poczatku znieczulenia w kregoslup.
Rozmawialam z jedna polozna stamtad i ona opowiadala, ze staraja sie przejsc porod jak najbardziej naturalnie, z drugiej strony sa juz bardzo doswiadczone i gdy widza, ze kobieta nie da rady, to wtedy PDA tez jest jest dla nich opcja, jak najradziej.
To jest dosyc maly szpital, maja trzy pokoje porodowe i trzy pokoje "przedporodowe", gdzie jestes zanim zaczna sie regularne bole albo gdy wody ci odejda. Pokoje sa w kolorach czerwony, zolty i niebieski, ze niby taka Farbentherapie, czy cos ;-)
Zawsze jak tam przychodze to czuje sie w miare dobrze, tzn jesli mozna sie czuc dobrze w szpitalu
Ale atmosfera jest mila, bija stamtad dobre fluidy
Swojej wlasnej poloznej nie mam (tzw. Wahlhebamme). Bede miala porpostu przydzielona tamtejsza polozna, ktora bedzie miala akurat zmiane. Taka Wahlhebamme kosztuje ok. 400-800 Euro a nie usmiecha mi sie tyle bulic jakiejs babie po to tylko zeby ze mna byla przy porodzie. Boli i cierpienia mi i tak nie odbierze. Zeszta ja zostane w szpitalu normalnie, wiec jesli wyjde na 4-ty dzien to potem mi Hebamma kasowa nie przysluguje.
Powiem ci jak bylo, jak wyjde po porodzie ale narazie jestem pozytywnie nastawiona do tego szpitala. Robi mile wrazenie.