reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

helou!

witamy nowa kolezanke i prosimy o wiecej szczegolow. O nas moglas sobie juz poczytac :tak:

Dzis rano bylam w szpitalu na kontroli. Ktg wyszlo wunderschön, jak to okreslil pan doktor. Tak wiec nadal czekamy i jesli nic sie nie wydarzy do niedzieli, to mam przyjsc na nastepne ktg.
vici, ja to chetnie na porodowke ale moja corcia chyba nie bardzo:laugh2:

happy, a to ty chyba masz strasznie duzy balkon, jesli mozesz sobie postawic tam meble i hustawke powiesic.... wow wow! Ja nie mam balkonu ale za to mam dzialeczke :tak:
wspoczuje ci alergii.... Ja tez mam ale nie taka straszna. Raczej na psy i koty a pylki to nie. Trzymaj sie i moze kup sobie Zyrtec albo Alertec albo cos w tym stylu...
A jesli chodzi o te rzeczy wspomagajace owulacje, to nie bardzo sie niestety znam.... Najlepiej pogadaj o tym z lekarzem:tak:

buzka dziewczynki

reklama
helou!

witamy nowa kolezanke i prosimy o wiecej szczegolow. O nas moglas sobie juz poczytac
Nadrobienie tych 84 stron troche mi zajmnie:-D, no ale o sobie moge troszke wiecej napisac.
Nie mieszkam w Wiedniu, ale mam do niego niedaleko, ok 60 km. W Austrii jestem od 4 lat, przyjechalam za moim mezem :-) Poczatki, tak jak u wielu z was, nie byly latwe, ale z czasem wszystko sie poukladalo. Teraz jest mi juz tu na tyle dobrze, ze raczej zostaniemy na stale;-)
Milego popoludnia Wam zycze

60 km w ktorym kierunku?Miasto prosze miasto :-D
Happy bosko masz z ta hustawka...
Poziomeczka supcio,ze ktg wspaniale :yes: no ale oby mala sie nie zasiedziala bo wierze,ze czekanie najgorsze.
Ja tez nie mam balkonu ale ogrod ,no w sumie ma go sasiadka(corka wlasciciela budynku) ale moge kozystac do woli.Juz nawet kwiatki rozsialam co by ladniej tam bylo.Taka mala mieszanke do doniczek zrobilam.Sialam za okno to i ogrod wzielam pod uwage.Fajnie w sumie bo jest tam piaskownica,2 hustawki i zjezdzalnia.Maly ale przyjemny i grilujemy sobie i wogole spedza sie tam milusio dzineczki :-)

ogrodek jest miec fajnie!:-)

ja mam dzialeczke pod Wiedniem, mamy tam drewniany domek, drzewka owocowe, krzaczki, bez, zasadzilam tez rok temu kwiatki a w tym roku bede miala pelargonie pod oknami w domku.

W tamtym roku na wiosne kopalismy sami dol 2,5 m gleboki i 1,5m szeroki na studnie, zeby miec wode. Bylo ciezko ale teraz mamy wode i jestesmy dumni, ze sami sie do niej dokopalismy, hihihi
Teraz napewno bedziemy tam spedzac jeszcze wiecej czasu z nasza malutka.

No z dzieckiem taka dzialeczka to raj,spokoj od aut i zgielku.A pelargonie kupiliscie czy sama rozsiewalas? Ja kupilam pelargonie stojace i wiszace,petunie,lwie paszcze wiszace,stroiczke i smierdziuszki i rozsialam pieknie wzeszly wiec okno i ogrod bedzie ladny(takia mam nadzieje)My jako jedyni mamy okno od strony ulicy(parkingu) i takie "pokazowe" musi byc ;-) Na pierwszy raz kwiaty dostalam od wlasciciela ale pozniej powiedzialam,ze my tu mieszkamy i sama sie tym zajme i tak rok w rok cos kupuje a w tym roku postanowilam rozsiac i nawet to sie zapowiada...

pelargonii jeszcze nie kupilismy ale mam zamiar kupic juz takie wyrosniete. Nie chce mi sie czekac na zasiewane;-) W tamtym roku sialam do ziemi i wyszly co prawda ladnie ale dlugo czekalam, hihi
Ale to wszystko dopiero zrobie po porodzie, jak dojde do ladu ze soba i dzidziusiem :tak: Teraz to sie schylic przeciez nie moge nawet...:eek:
no to vici, jak sie tak znasz to moze wiesz? pelargonie mozna w cieniu? bo tam wlasciwie nigdy akurat slonce nie pada na to okno...
a to bedzie moj debiut pelagoniowy, wiec nie wiem, moze inne sa lepsze...

My to raczej loggia mamy a nie balkon, ale dopiero niedawno dowiedzialam sie, ze to roznica :tak:, tylko, ze ta hustawka to raczej dla odwaznych, no bo ... my mieszkamy na 14 pietrze :-D.

Widze, ze na forum specjalistki od kwiatow mamy, jak bede zakladac w tym roku skrzyneczki to sie popytam... u mnie to nawet drewniane sie nie trzymaja :no:.

Poziomeczka: a moze Maja czeka na swoje imieninki (jutro ;-)) i wtedy wyjdzie?

Poziomeczka pelargonie,surfinie ,petunie i inne takie uwielbiaja slonce i moga kiepsko rosnac.Ale nie masz tam wogole okna czy np przez pol dnia tylko bo wszystko sie liczy.Ja ogrodniczka amator jestem :-D Za to tesciowa zapal ma a jak dalej czegos nie wiem to wujek google wszytsko mi podpowie :yes:
Ja w zeszlym roku mieszanke letnia kupilam i laka mi wyrosla a nie kwiaty balkonowe! I juz sie nauczylam,ze zero ieszanek tylko nasionka pojedynczych kwiatow.Mieszanka jest oki ale jeden gatunek tylko kolory inne...No ale czlowiek uczy sie na bledach
Happy no ale ta hustawka to u was czy tak na zewnatrz ,ze dla odwaznych??Kurde 14 pietro to nie wiem czy bym do barierki(czy scianki) podeszla...brrrrrrrrrrrr az ciary mnie przeszly

vici: no na balkonie, ale on jest duzy i barierka tez wysoko tzn. ja niska wiec mi pewnie wyzej siega :-D, a do wysokosci mozna sie przyzwyczaic, za to widok o zachodzie slonca super :-)

reklama
HEJ
Witam z rana.
U nas ogrodu brak,za to mamy balkon,tzn na tym starym mieszk. tez mamy tyle ze mniejszy bo biegnie przez jeden pokoj,a na tym nowym jest wiekszy bo az na dwa pokoje dlugi.Tyle ze te balkony bardziej dlugie sa niz szerokie,ale i z tego trzeba sie cieszyc.
W tym roku damy sobie spokoj z sadzeniem pelargoni na balkonie przez ten remont i zmiane mieszkania,tylko choinki poprzenosimy te co juz mamy i tuje w donicach,no i wystawka moich kaktusow:biggrin2:
mb-1 witaj!!!!zapraszamy do udzialu:tak:Jak znosisz ciaze?
poziomeczka jak sie trzymasz?
Vici mam nadzieje ze ze zdrowkiem juz lepiej

NO coz u nas bez zmiankonczy sie pomalu malowanie,ktore zezarlo mezowi tyle nerwow bo mazy sie robily i trzeba bylo ponownie malowac,a wczesniej szpachlowac,gruntowac itd itp
jutro wieszac maja karnisze i klasc panele w 2 pokojach +korytarz.A dzis ma przyjsc kuzyn mojego R. -stolarz ma cos zrobic(czytaj skrocic szafe) bo nam w calosci nie wejdzie do sypialni o ok 10 cm.Tu mielismy dlugi korytarz i od poczatku do konca zabudowany byl szafami a tam przedpokoj maly i trzeba kombinowac:crazy:
Odliczam dni do przyjazdu wsparcia z kraju!!!jeszcze 2 dni

Do góry