reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Happy nic się nie przejmuj :) ja też miałam sklerozę :p
A FBH dostaniesz pewnie bez problemu. Ja żadnych zaświadczeń z PL nie musiałam zanosić. Miałam nawet gotowe wymeldowanie z PL itd. gdyby chcieli, ale nie było potrzebne. Jesteś tutaj, tu pracujesz, tu urodzisz dziecko itd. Jeśli nie masz jeszcze obywatelstwa to bedziesz musiała pewnie Anmelde dostarczyć. A jak z obywatelstwem malucha? Bo to też pewnie ma wpływ... mały kasztanek Anmelde... mieć nie musi :)

Kat_b pewnie chcą papiery z PL bo napewno chcecie też wyrównanie za wcześniejszy okres i muszą przeliczyć co i jak...

My wróciliśmy właśnie z BabyExpo. Mieliśmy iść wczoraj, ale szkoda było ładnej pogody :)
Mała zniosła dzielnie tyle czasu w chuście, że jestem w szoku! Hehe i wymacałam wszystkie tam :p i racja dużo bajerów jak ktoś kompletuje wyprawkę :)

reklama
Happy zadnych specjalnych dokumentow napewno nie bedziesz musiala miec z pl. Chlopak tu pracuje 12lat ja tu jestem niecaly rok i tylko podstawowe dokumenty dostarczalismy do finanzantu i odrazu nam przyznali na 5lat wiec zapewne w twoim przypadku tez tak bedzie :)

My wczoraj po wycieczce do wiednia dzis odpoczywamy, eh nie zdazylismy isc na babyexpo. Jak Rano z domu wyjechalismy to dopiero kolo 20 wrocilismy z powrotem. Mala nie przyzwyczajona do takich tlumow i byla tak ciekawa swiata ze za nic spac nie chciala ;) Dnia mi na wszystko nie starczylo aa tam tyle fajnych sklepow macie :) tylko te kolejki do kasy to tragedia :/

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

karolask87 do 18 roku zycia bedzie mial podwojne obywatelstwo. Dobrze ma ;-) Ja bym musiala sie zrzec polskiego a na to na razie sie nie nastawiam.

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola kolejki do kas? Hehe pewnie w PRIMARKU byłaś :p bo tam to zawsze mega stanie :D

No my na Expo kupiliśmy wanienkę hehe chociaż mała z niej dużo nie pokorzysta, bo zaraz wyrośnie ale jest składana i prawie miejsca nie zajmuje :p

Karolask no wlasnie do primarku wejsc nie zdazylam dnia mi braklo[emoji14]
Aa to my wczoraj wozek nabylismy dla malej bo strasznie nam sie spodobal[emoji14]tak sie koncza wypady do wiednia ;)
Aa jeszcze wczoraj pogoda byla super az sie do domu nie chcialo wracac.. Mala tyle wrazen miala wczoraj ze cala noc przespala :)

Hej dziewczyny. My juz po wizycie. Mala wazy 6250 i ma 62cm ;) mielismy tez szczepienie. Biedna tak plakala :( a co u waas??? Jak po weekendzie

Anitaka, no to ładnie rośnie :) Moja na szczepieniu mega płakała i potem na normalnej wizycie jak zobaczyła pokój i lekarz ją dotknął w nogi to odrazu wrzask był :/
Weekend jak zwykle zbyt szybko uciekł ;) ale pogoda chociaż fajna była... jeszcze 2 tyg. i 2 tyg. urlopu w PL, ale jakoś mi się wcale nie chce jak pomyśle o tym całym pakowaniu małej itd. A potem jeżdżeniu po dziadkach i rodzinie...i jeszcze wesele mamy do tego więc napewno nie będzie nudno :D
Dziewczyny kupie tu gdzieś słuchawki wygłuszające sla takiego malucha, czy zostaje mi internet?

reklama
Anitaka to masz co nosic :)
My w srode na wizyte i szczepienie.
Dokladnie weekend szybko uciekl ale ta wczorajsza pogoda to tragedia u nas lalo :(

Do góry