reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Dziewczyny ratunku ...

Wiem że to pewnie nie najlepsze miejsce na takie wątki. Ale czy znacie jakąs polską fryzjerke w Wiedniu?? Wczoraj poszłam do niemieckojęzycznej, a mój niemiecji jeszcze za dobry nie jest, to z czym kobieta mnie wypuściła na ulicę woła po prostu o pomste do nieba. Gdybym ja była fryzjerką to nie wypuściłabym w ogóle klientki w takim stanie na ulicę. To że kształtu żadnego nie ma ta fryzura to jedno, ale jestem obstrzyzona nierówno, włosy nie sa w ogóle ładnie wyceniowane tylko mam takie widoczne "ząbki/schody". Potrzebuję teraz kogoś kto mi to poprawi i stwierdziłam, że już nie porywam się z motyka na śłońce, tylko musze znaleźć jakąś polskojęzyczną fryzjerkę.

Jesli znacie kogoś takiego to będe wdzięczna za pomoc.

Ja jestem w trakcie załatwiania. Złożyłam to tydzień temu przez Internet, jakos w połowie tygodnia przyszło do nie pismo, że proszą o dostarczenie dokumentów jeszcze w wersji papierowej. Ale jeszcze musze braki uzupełnić, także narazie nie pomogę. Ale mój małzonek udziela się sporo na innym forum i tam go poinformowano, że na pieniążki czeka się ok. 4 miesięcy. A za pierwszym razem, to nawet pół roku może trwac.

Kat_b w drugim Bezirku (niedaleko U2 Prater) jest polski salon fryzjerski Trio, byłam raz i byłam bardzo zadowolona z cięcia, miłe babeczki.
Na facebooku w Matkach Polkach często wracają wątki na temat fryzjerek, poszukaj :)

vixen89... Dziekuję Ci ślicznie. Naprawdę z tym co mam obecnie na głowie nie da się chodzić, także sobie przedzwonię do tego salonu :)

Niestety ja nie mam Facebooka, ale chyba będę musiała to zmienić, bo widze że sporo ciekawych rzeczy tam mozna znaleźć ;)

Pozdrawiam

Proszę :) No powiem szczerze, że z tej grupy facebookowej dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy :) tutaj teraz też jest dość aktywnie, ale bardzo długo była cisza, a jednak na facebooku zawsze można uzyskać odpowiedzi i porady.
Tu namiary na salon
Heinestrasse 32
tel. 069917258175

reklama
Anitaka jeśli macie "czystą" sytuacje, to nie powinni robić problemów. Ja po dwóch tygodniach od dosłania papierów miałam kasę na koncie z FBH i tak samo z KBG :)

Do góry