reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

HEJ
A ja dzis wbrew sobie pojechalam z mala busem do Bauhausu i kupilam sobie sliczna biala tloczona tapete na jedna sciane do salonu i bordery do tego.Wrocilam wprawdzie padnieta ale zadowolona:-D:biggrin2:

No tak zaczynaja sie Swieta...............
A wiec dziewczyny Wesolych ,spokojnych,slonecznych Swiat Wielkanocnych,jak zwykle mokrego polskiego Dyngusa,smacznych smakolykow,wielkiego jaja.......!!!!!!!

Za ciebie poziomeczko dodatkowo trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!! Oby wszystko przebieglo jak najlzej i bys wreszcie ujrzala swoje malenstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
icon14.gif

Daj nam jak najszybciej znac,bo przynajmniej ja umieram z ciekawosci
:happy2:
TRZYMAJCIE SIE !

reklama
Wesolych Swit!!!
W cieplym gronie rodzinnym!
Mezus pojechal poswiecic jaja:-).
A ja przygotowuje sie psychicznie i dzidzi na wyjscie do fryzjera mam dzis o 15:-)
w koncu!
Tylko ciekawe jak on sobie da rade to jakies 2 bite godziny!!!
Rozjasnianie, pasemka no zobaczymy mleka naciaglam, malutka spi,
przed wyjsciem mam zamiar ja nakarmic....
Mam nadzieje, ze sie uda musi sie udac.
beabea Tez mam zamiar dzis zrobic ta salatke,no i jeszcze zurek z swieconki
to taka tradycja u mnie :-)....ale najlepsze jest stukanie sie jajkami:-)
czyje zostanie cale oczywiscie wygrywa....
Juz sie nie umie jutra doczekac! Fajnie tak moc klocic sie z corka!
Moja narazie uczy sie wykorzystywac to ze jak zaplacze to ktos obok niej jest,
cwaniaczka mala:-D.
poziomeczka Tez oczywiscie trzymam za Ciebie kciuki!!!!!
Jakby co to czekam na smska;-).
No no juz wkrotce.

czesc dzieczynki!

ja nadal tu jestem :-D:baffled: i nadal cierpie na zgage!:-(

Jak minely Swieta? My oczywiscie nawcinalismy sie za duzo! :-D Ale to normalka.
Ale przynajmniej pojadlam sobie pysznej salatki warzywnej, pieczonego schabu, zureczku i jajeczek. mniam mniam!

frania, jak twoja wizyta u fryzjera? mazus przezyl sam z corcia?

vici, jak twoje samopoczucie? antybiotyki zjedzone? pomogly?

Beabea, pewnie dzis powrociliscie do remontu mieszkanka.

Dzis urodzinki mojego mazusia. Rano dostal juz dwa prezenciki a reszta dzis wieczorkiem. Idziemy tez na kolacje i bedzie milutko. No chyba, ze Majka postanowi miec urodzinki razem z tatusiem :-)

hej poswiatecznie
tak jak kiedys pisalam nic nie poczulam tych swiat,ani sie za bardzo nie objadlam...

poziomeczka czyzbys jutro miala termin porodu?No widac malej dobrze w brzuszku:biggrin2:Moze zwieksz ilosc przytulanek z mezem:-DA swoja droga wszystkiego naj dla przyszlego tatusia!!!!!!!
My oczywiscie w trakcie remontu,ale gdzie tam koniec..................
Dobra wiadomosc to taka ze w poniedzialek przyjezdza wsparcie z Polski-moj brat z siostra!
Ciesze sie strasznie bo od Bozego Narodzenia sie nie widzielismy.

Mnie mecza ostatnio kurcze lydek w nocy i troche bezssennosc jak po 2 razie wstawania do wc na siku nie moge zasnac i kazda pozycja mnie meczy.Skore na brzuchu mam juz tak napieta ze zaraz mi peknie ato jeszcze troche...
Dzis znow odwiedzimy market budowlany po nastepna partie towaru na remont.Pieniazki topnieja,a trzeba liczyc ze zawsze cos nieprzewidzianego trzeba dokupic:confused:
To tyle na razie...

hej!
poziomeczka: no to czekamy, czekamy :-D
beabea: do narodzin dzidzi z remontem na pewno sie wyrobicie ;-)
u vici czytalam na fejsbuku, ze juz duzo lepiej :tak:

My w sobote bylismy na Rennweg z koszyczkiem, a w niedziele po sniadanku pojechalismy do tesciow... bylo tak sobie,raz lepiej raz gorzej, bo sytuacja nadal jest napieta... tzn. mama W. z tata W. nie rozmawiaja ze soba. :no: Przywiozlam im polska warzywna salatke, jaja w majonezie i chrzan... pierwszy dorwal sie do niego tata W., zapomnialam mu powiedziec, ze nasz chrzan to taki ostry, bez porownania z austriackim, wiec bylo smiesznie :tak:.

U nas kolejny cykl staranek, ale W. jest troche przeziebiony (zawsze cos) i zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie pije litrami sok pomaranczowy, zeby sie nie zarazic. Z testow zrezygnowalam, co ma byc to bedzie. :tak:

Witam poswiatecznie juz z domku :-) Wczoraj nie zagladnelam bo rozpakowywalam,pralam a i mialam Victorka w domu.Dzis tez jest bo nie budzilam go i pospal do 9.30 no ale chyba bylo mu to potrzebne,choc dawno takiego spania nie mial.Swieta spokojne ale takie jakies rozbrykane.Ja od czwartku stracilam glos przez ta angine i dopiero w sobote zaczelam mowic w miare normalnie.Antybiotyk jeszcze biore ale juz sie konczy.
Happy szkoda,ze tescie nie gadaja bo dziwna atmosfera jest.Za staranka trzymam kciuki i na zywiol chyba jednak najlepiej :tak:
Beabea jesli pijesz kawe to pij z mlekiem ale tym zwyklym(na skurcze lepiej) i pomidorki wcinaj moze lydki odpuszcza.No i widze remoncik trwa,fajnie.
Poziomeczka widze dalej na strazy ;-) ale mysle to juz lada dzien i mala nie pozwoli na siebie za dlugo czekac :-)
Frania jak tam u was??

no a ja nadal tu jestem :-D

vici, witamy z powrotem. Niedobrze, ze glos stracilas... Ale dobrze, ze juz lepiej!

happy, no rzeczywiscie glupia sytuacja, jak rodzice/tescie ze soba nie rozmawiaja... No ale coz... Sami sobie musza z tym poradzic. Ale wierze Ci, ze nie bylo za swietnie. Ale do nastepnych swiat jeszcze daleko, hihi. Te masz narazie z glowy.
Trzymam kciuki za staranka!!!:tak:

Mnie mecza ostatnio kurcze lydek w nocy i troche bezssennosc jak po 2 razie wstawania do wc na siku nie moge zasnac i kazda pozycja mnie meczy.Skore na brzuchu mam juz tak napieta ze zaraz mi peknie ato jeszcze troche...
ach... skad ja to znam!:baffled: Beabea, musisz wytrzymac, jeszcze troszke....

dzis caly dzien nie bylo pradu w calym domu. Dopiero teraz naprawili, juz prawie mi sie zamrazarka odmrozila....
A na obiad dzis u mnie schabowy:happy:

Witam sie niesmialo po raz pierwszy,
Od jakiegos czasu zagladam na forum, ale dopiero dzis przez przypadek zauwazylam mamy z Austrii.
Termin porodu mam we wrzesniu, ale troszke sie stresuje, jak to bedzie na porodowce. Czy dogadam sie z lekarzem? ;-)
Zycze Wam milego dnia

Witamy kolejna mamusie w Austrii :-) Napisz cosik wiecej o sobie :yes:Gdzie mieszkasz?Jak wiekszosc tu w Wiedniu czy inne tereny...
Poziomeczka caly dzien bez pradu,chyba bym sie zalamala...No i widze,ze mala sie chyba zasiedziala,na porodowke poprosimy :-D
Milego dnia dziewczynyki

reklama
Dzien dobry dziewczynki! Witam nowa kolezanke! :-) Napisz cos o sobie wiecej... mieszkasz w Wiedniu?
Dzis mialam miec termin w centrum alergicznym, ale zapominalska jestem i musze najpierw zalatwic skierowanie... kupilam 50 paczek chusteczek :szok: mam nadzieje, ze do wtorku (kolejny termin) wystarcza.
Dziewczyny slyszalyscie kiedys o herbatkach, witaminkach, sposobach na ulatwienie owulacji i potem zagniezdzenia??? Ostatnio kolezanka mi cos wspomniala, ale ona dokladnie tez sie nie zna...
Dzis ladna pogoda, trzeba wykorzystac, bo przyszly tydzien znow ma byc brzydki... juz nie moge sie doczekac mebli na nasz balkon. Chce tez zawiesic jak co roku hustawke... hmm
Dobra, zamarzylam sie, a praca czeka, dzis do zbadania: smieci atomowe :tak:

Milego dnia!

Do góry