reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

P1050357.jpg

P1050399.jpg

ponewaz na spolecznosci nie moge wgrac zdjec z komputera, wiec wysylam wam na ogolnym kilka bez glowy, hihihi
zreszta i tak mnie juz chyba widzialyscie na nk, wiec wiecie jak wygladam :tak:

reklama
Witam wiosennie.Wczoraj spania nie mialam i polozylam sie przed 1 w nocy a o 6 .30 wstalam i o dziwo czuje sie super...dawno tak sie nie czulam :szok: Z malym zaraz do Leoben sie wybieram musze melaksera poszukac dla tesciowej.
Tym co nie maja polskiej tv polecam ipla tam jest co ogladac bo niestety vod.onet nie dziala tutaj :dry:

Frania widze na tory dosc szybko trafilas i super.Fajny taki maluszek :-) i na pewno kazda rzecz cieszy :tak: Niech sie zdrowo chowa.
Poziomeczka brzusio piekny i jaki cucny piesek czeka na ksiezniczke :-)
Happy wam przyjemnych staranek zycze :-D i jak probowalas juz z tymi testami na plodnosc??
Beabea tez mysle,ze tak lepiej niech mala cwiczy nogi a ty sie nie przemeczaj,2 pietro to nie tak wysoko.Moj musi wspinac sie w pl na 4 i tez ladnie mu to wychodzilo no i my z wozka rezygnowalismy juz jak mial 18 mies i dawal rade tak ze wszyscy sie dziwili(lacznie z nami)Victor uwielbia chodzic,biegac,jak za dlugo siedzi w miejscu to go nosi no chyba,ze w aucie siedzi.

Ostatnia edycja:
Wiem tylko, ze jest teraz w PL jakis serial Majka i wszyscy w PL mysla, ze nazwalismy nasza Maje wlasnie po tym serialu - co jest oczywiscie nieprawda :-( ehh...
teraz pewnie polowa dziewczynek w polsce bedzie miala na imie Majka...:baffled::no::wściekła/y:
No jasne, ze to nie prawda, bo to po mnie ;-). Zartuje oczywiscie :-D Jak bylam mala to to imie bylo bardzo rzadkie i wszyscy mowili, ze to po Pszczolce Mai, a u nas serial wyswietlany byl pozniej, tak wiec mowilam, ze to po rzymskiej bogini przyrody i... plodnosci :-D. Ale i tak czesto przezywali mnie pszolka lub pytali sie gdzie mam Gucia. Dopiero jak w liceum polubilam to imie. Tu w Austrii nie mam z tym problemu.

Sliczne zdjecia poziomeczka! I brzuszek juz taaaki duzy. :tak:
A mozesz przeslac przepis na kopytka? Ja czesciej gotuje dania z kuchni austriackiej niz polskiej, bo dopieru tu zaczelam uczyc sie gotowac.
.............................
vici: testy juz uzywalam i wyszlo kiedy mam te dni plodne, zastosowalam tez wszystkie rady doktorka , ale i tak nic nie wyszlo... to chyba stres, albo... cola- dzis na gazeta.pl wyczytalam, ze cola moze powodowac u facetow bezplodnosc :szok: a moj mezulek to 2 litry dziennie jej pije! :szok: Musze znalezc artykul po niemiecku i mu dac do poczytania. Od dzisiaj tylko woda i soczki!
.............................
ja dzis posciel piore, zeby nam sie dobrze spalo, bo dzis pelnia! A ona na mnie dziala! :-D

happy, masz racje! to po tobie to imie :-D;-)

wierze ci, ze bylas przezywana pszczolka, moi tesciowie wlasnie tak to kojaza i nie za bardzo sa chyba zachwyceni tym imieniem, hehe. Ale nam sie bardzo podoba i nie bylo nigdy innego dla nas!

na "pora do kuchni" wstawilam juz przepis na kopytka :tak:

No a coca-cola jest ogolnie niezdrowa, wiec powinnas mezusia i tak oduczyc picia takich ilosci! A on nie tyje od tej coli?

franiu, masz racje, lozeczko jeszcze nie skrecone, dlatego Maja jeszcze nie wylazi ;-)

Moja Majcia mnie dzisiaj tak kopie, ze nie wiem. Nozie wyciaga i mam ciagle gorki na brzuchu! Chyba jej sie juz nudzi i sie ciagle przeciaga :tak:

poziomeczka: dzieki za przepis! :-)
Mezus pije cole light :tak: juz staralam sie go oduczyc, ale to jest jak nalog :wściekła/y:. A brzuszek to ma on od slodyczy, ktore kryje po szafkach, a ja papierki tylko znajduje... najlepsze jest to, ze on zawsze na "diecie" jest, tak przynajmniej mowi :-D.

Czesc dziewczyny dzis do dentysty mam a na dworze taka okrutna pogoda:-(!
Niuska rosnie w oczach z dnia na dzien!
poziomeczka Brzuszek po prostu boski!!! Zadnych rozstepow, po prostu seksi;-).
A te kopniaki i te faldki to przecudowne uczucie!!! Pamietam!!!
happy79 Nic sie nie stresuj cola ja tez wypijalam kiedys litr na dzien z mezem,
a wiec nie wierze ze powoduje bezplodnosc!
Bardziej stres i okrotna chec posiadania dziecka.
Musisz po prostu o tym tak nie myslec wyluzowac sie i samo przyjdzie,
moi znajomi starali sie trzy lata a teraz juz po roku 2 w drodze!:tak::tak::tak:

czesc dziewczynki

frania, vici, happy, dzieki za komplementy :-)

Beabea, czekamy na twoj brzusio!!!

rzeczywiscie pogoda okropna, a ja musze zaraz wyskoczyc do sklepu, bo dzis w nocy wymyslilam znowu kolejny obiadek - pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami
mniam mniam

happy, ja z kolei gotuje duzo polskich rzeczy. Albo jakichs takich miedzynarodowych. Ale poniewaz moj mazus z polskiej rodziny, to nie musze mu gotowac sznycli codziennie, hihihi;-)

a poza tym piore ostatnie rzeczy dla malutkiej
i tyle

Ostatnia edycja:
frania: rzeczywiscie pogoda fatalna :no:, ja dzis tylko na poczte i z powrotem do domku, w takich momentach ciesze sie, ze do biura mam dwa kroczki :cool2:. Starankami staram sie nie przejmowac, ale jak zbliza sie termin @ to dopiero mnie bierze...

milego dnia!

Witam ja tylko na chwilke.Ostatnio lezalam tylko w lozku bo cos mnie rozbieralo i chcialam stlumic w zarodku ale niestety...Rozwinela sie angina i to ropna i dupa.Z antybiotykiem jakde na swieta do Pl ale zawsze to lepiej bo w domu chyba nic bym nie dala rady zrobic.
A wpadlam zyczyc wesolego Alleluja,smaczneho jajka i mokrego dyngusa.Do polklikania po powrocie

reklama
ojej vici! :-(Zdrowka zycze! Wypoczywaj sobie w Polsce.

Ja dzis meza do sprzatalam zaciagnelam :tak:, a zaraz jedziemy na swiateczne zakupy. W tym roku mam ochote na prawdziwe polskie swieta, ale do Polski jechac nie mozemy, wiec zorganizuje je tutaj... jaja w majonezie, w sobote z koszyczkiem na Rennweg etc. niech sie Wolfgang uczy :-D
A wczoraj to okna umylam :szok: ale jestem z siebie dumna :-D. I to wcale nie prima aprilis.

Jeszcze wpadne przed swietami zlozyc Wam zyczenia... a Ty poziomeczka to pewnie po swietach juz z dzidzia sie tu pojawisz? :-)

Do góry