reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Prosze mnie oswiecic co to ten Sopron)czy jak mu tam )
U nas cieplo ale maly ma garaczke,mala ale juz apetyt mniejszy odrazu zawital:-/ Mam nadzieje,ze mu nic sie nie rozwinie w sumie on szybko wszytsko znosi zazwyczaj.Co do fryza to ja tu place 100 prawie za farbowanie i sciecie :szok: chodze co jakies 3 miesiace.Wczesniej w Pl zawsze robilam ale po raz pierwszy jestem naprawde zadowolona.Nie mam innych przyjemnosci wiec mysle,ze nie jest tak zle.Kolezanka w DM placi za samo sciecie 40...
Happy ja tez mam @ wiec lacze sie w bolu :-(

No ja slodyczy nie tykam bom na diecie a co kiedys trzeba schudnac;-)

reklama
Vici: Sopron to miasto na Wegrzech (blisko granicy z Austria) ... od Wiener Neustadt jakies pol godziny. Jezdze tam do "Rosengarten"- to jest hotel, Beauty centrum, dentysta, restauracja etc. Przyjezdza tu duzo Austriakow, bo po prostu jest taniej, ale tez calkiem ok. :tak:Mozna sporo zaoszczedzic i wszystko jest w jednym miejscu- fryzjer, kosmetyczka, masaze etc.

U mnie juz ok, ogladam wlasnie dsds :-D

Zdrowka dla malego zycze, moze na zmiane pogody tak reaguje. Milego wieczoru!

Dzieki za wyjasnienie :-) Tu tez duzo slyszalam,ze na Wegry lub Slowacje jezdza ale szczegolnie do dentysty.Ogolnie chyba bardziej rozjezdzony ten narod jak nasz polski.
Ja zaraz bede serialik ogladac jakos wciagnelam sie w "Usta usta" mozna niezle boki zrywac;-) a potem sie zobaczy...
Beabea, Poziomeczka, Frania, Kathinka buziaki dla was i odezwijcie sie
Happy i tobie buziaki i milego wieczorka
a jak nie zagladne jutro to milej niedzielki wszystkim

hejka
no zaczelo sie...
flizy w kuchni polozone,poobklejane futryny i sciany za wyjatkiem salonu zagruntowane...
ale to dopiero poczatek:szok:
Jejku kto mi po tym remoncie odczysci to mieszkanie????????Wszedzie pyl i mazy od tych wszystkich mas:baffled:
Mialam nadzieje ze i w przedpokoju dzis sie skonczy flizy klasc ale idzie powoli jakos...
Zagladalam tam dzis 2 razy bo bylam ciekawa jak sie posunely roboty.Dzis byl kumpel mojego R. do pomocy a jutro ma przyjsc jego brat.No ale ze jutro niedziela to nici z tych fliz bo nie mozna halasu robic:no:Moze cos za to pomaluja.
A ja sie glownie mala zajmuje i mam juz dosccccccc:wściekła/y:
Troche poodkurzalam mieszkanie,ale nie za dokladnie ,bo juz mi sie nie chce
Ugotowalam fasolke po bretonsku i tak zeszlo...
happy 79 zazdroszcze ze remont za wami:happy2:
a o kasie jak topnieje nie wspomne:wściekła/y:

Czesc dziewczyny!
Jak tam po weekendzie???
beabea Pewnie nadal remontowo, troche wspolczuje tego sprzatania!:baffled:
vici Tez ogladam serial usta usta naprawde jest smieszny!!!!!!!!!:-D
poziomeczka Uwazaj z tymi zakupami, lepiej wykorzystaj meza;-):tak:;-).
Poza tym jak tam Twoje samopoczucie???
Pewnie do bani i juz pewnie nie wiesz na ktorym boku spac?!?!
Ale juz wkrotce:-):-):-), nie umie sie doczekac jak juz bedziesz po i bedziesz miala
malenstwo. Chcialabym je zobaczyc!:tak::tak::tak:
A jak juz dojdziesz do siebie to moze na jaki soczek sie ugadamy;-)z malenstwami!

Co do fryzjera to ja tez zaciecie szukam bo zafarbowac na blond chce i pasemka ciemne, a nie chce
zeby mi zepsul, a chrzciny planujemy na11.04, a do Polski dopiero w maju, a chcialabym miec
fajna fryzurke na chrzciny!!!

Niuska wlasnie mi usypia i chyba kupe wali bo cala czerwona!:-D
Weekend udany i nawet przespany mala ciagle cyca, jakbyscie zobaczyly jak
sie z nim kloci:-D wali o niego glowa i buzia tak lapie bo zawsze na poczatku samo tak leci
to tak lekko lapie do buzi i lapie mleko bardziej, a jak pozniej musi ciagnac i do porzadku
zlapac calego sutka to tak zabawnie to robi ze mam ubaw po pachy!!!:-)
A teraz tak walczy z ta kupa:-D:-D:-D.
Tylko slychac taki wysilek w jej glosie,a za chwile takie prod jak stary:-D.
To takie ciekawe, ze takie male stworzenia potrafia tak glosno pierdziec i bekac!!!

witam poweekendowo!

jeszcze tu jestem!

franiu, masz racje, juz sama nie wiem, na ktorym boku mam spac (a mam tylko dwa:-D) i nogi mnie strasznie bola, tak jakby kosci od srodka.... nie mowiac juz o miednicy i kosci lonowej....:baffled:

ciekawa jestem kiedy moja malutka postanowi sie wybrac na druga strone brzuszka :tak: Juz bym ja chciala!

W sobote robilismy grilla! :szok::-D
jedlismy w domu ale grill byl na zewnatrz! bylo super, wiec sezon grillowy u nas otwarty!

Wczoraj bylam na brunchu z kolezankami (zaplacily za mnie nawet) i bylo bardzo fajnie. Pyszne jedzonko i mila atmosfera. W miedzyczasie moj mazus zrobil mi niespodzianke i zamontowal siodelko w samochodzie dla malej. I powiedzial, ze swietnie wyglada i teraz bedzie juz tak z nim jezdzil :tak:
slodzio!

w tym tygodniu musi jeszcze lozeczko skrecic i bedzie wszystko gotowe.

Poza tym tesciowie wczoraj wrocili z PL i moja mama przekazala mi paczuszke dla malej - zestaw do manicure dla maluszka, szczoteczka do wloskow, gruszka, gabka do kapieli, taka jak Beabea mi polecala. Fajne rzeczy, jeszcze tych nie mialam :tak:

Happy, przykro mi, ze @ przyszla... Wierze ci, ze lezki polecialy.... Ojojoj. Ale nie traccie nadziei i probujcie dalej! A jesli chodzi o ubezpieczenie to nie mam dodatkowego, wiec nie wiem czy warto. Dowiadywalam sie kiedys ale wiem, ze dla kobiet w naszym wieku skladki sa bardzo drogie, bo my w wieku rozrodczym :-D

Beabea, wierze ci, ze masz takie przemyslenia z tym remontem! Faceci nie umieja sprzatac... hihi. Ale nie martw sie. Najwazniejsze twoje zrdowie a nie jakis tam porzadek :tak:

no a na koniec powiem wam, ze postanowilam zrobic dzis kopytka - moja premiera :-)

Hej
To ja tez ponarzekam ze totalnie zmeczona jestem,tchu zlapac nie moge,rwie mnie w dole,ale o dziwo nogi mi nie puchna i kosci nie bola (jeszcze)Jak wychodzimy na 2 pietro to mala prowadze po schodach krok za kroczkiem,juz nie niose jej,schodzi nam dluzej ale co tam....
frania widze ze maciezynstwo ci sluzy:biggrin2:To fakt kazdy nowy grymas takiego bejbika cieszy strasznie....
poziomeczka no twoj suwaczek niebezpiecznie blisko godziny zero:biggrin2:Skoro juz juz bys chciala konca to moze pomyslcie z mezem o przytulankach-ponoc przyspieszaja sprawe;-):tak:

Przez ten remont wogole nie czuje wielkanocnego nastroju i mysle ze te swieta beda takie byle jakie...
Obecnie trwaja negocjacje co do przyjazdu z PL do pomocy mojej siostry i brata.Najpierw przyjedzie jedno potem drugie zeby podzielic roboty...

AA poziomeczka gdzie te twoje fotki z sesji? Ja do tej pory jeszcze nie zrobilam,normalnie nie ma czasu:wściekła/y:A marza mi sie takie troche artystyczne zdjecia,echhhh

usta, usta? :confused: Jak bede w Polsce musze koniecznie zalatwic sobie polska telewizje... na razie musi Tv Polonia wystarczyc.

Beabea: u nas z remontem to bylo jak w komedii. Z lazienka to bylo najgorzej. Myslelismy, ze polozymy tylko nowe kafelki, a okazalo sie, ze musimy cala instalacje i kanalizacje wymienic! :szok: Ale juz jest z glowy, najwazniejsze, ze juz niedlugo bedziecie strasznie dumni ze swojego gniazdka :tak:. Troche cierpliwosci.

poziomeczka: widze, ze energia dopisuje...grill, brunch :-) A to juz tuz, tuz.
A co do @... pomyslalam sobie, ze to nie szkodzi, naciesze sie jeszcze jakis czas wiosna bez ciazowych dolegliwosci :-D.

frania: ja bym radzila z fryzurka zaczekac do Polski (jesli masz jakiegos dobrego fryzjera) , mozesz tez Duglasa wyprobowac, o ktorym pisalam (tez mam blond z pasemkami i jestem zadowolona), tylko ze Duglas dosyc drogi, ale to chyba wszedzie tu tak.

Ja dzis wymyslam menu na swieta, kupilam foremke baranka i zajaca, majonez polski juz jest, zobaczymy co z tego wyjdzie.

hej hej,

w ogole nie wiem o czym wy mowicie z tymi serialami polskimi... Nie mam w ogole polskiej tv, wiec odpadam z takich dyskusji... :tak: Wiem tylko, ze jest teraz w PL jakis serial Majka i wszyscy w PL mysla, ze nazwalismy nasza Maje wlasnie po tym serialu - co jest oczywiscie nieprawda :-( ehh...
teraz pewnie polowa dziewczynek w polsce bedzie miala na imie Majka...:baffled::no::wściekła/y:

zaraz spadam na poczte, bo moja mamusia przekazala mi rzeczy dla mojej malej, ale schowala sobie tam tez swoja kosmetyczke z malowidlami, ktora przyjechala az do wiednia, hihi. Musze isc jej odeslac.
Poza tym przejde sie po sklepach i zobacze, czy maja jakies rozpinane pdzamy do szpitala.

troche sie szczerze mowiac juz boje tak wylazic, zeby mi tylko wody nie poszly w miejscu publicznym....:szok: byloby kiepsko... A Beabea, zastosowalismy sie wczoraj do twojej rady i bylo przytulanie....:-D Tak wiec nie wiem....

wczorajsze kopytka wyszly swietne! najadlam sie strasznie! mniam mniam

co do remontow, to wspolczuje wam i wiem co to znaczy. Rok temu robilismy remont lazienki. Wszystko jest nowe i remont trwal prawie tydzien. Byla masakra! No a o wysilku finansowym to nie wspomne. W tym roku w styczniu montowalismy kominek w duzym pokoju, tez bylo troche kurzu i roboty... Tak wiec lacze sie w bolu! Ale za to bedziesz miala Beabea piekne mieszkanko!:tak:

reklama
Czesc!
poziomeczka Tez tak probowalam przyspieszyc ;-) ale czy to to pomoglo to nie wiem bo w sobote
nic nie bylo, a wlasnie w niedziele urodzilam.
A moze Maja czeka az wszystko gotowe dla niej bedzie ;-).

Do góry