reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Jasne ze wazne żeby lekarz byl dobry a zdjecia no tak... dinhofowa moglaby tez zmienic swój tymbardziej ze ma full kobitek ale uwierz mi truskolaski ma przedwojenny :p. W Pl jak bylam raz to szok jak cacy wszystko było widac... 3 D a to standard u tego gin w gabinecie.. ale prywatnie oczywiście...tutaj pewnie prywatne wizyty tez z lepszymi sprzetami. W Pl duzo chodzic musi prywatnie a tutaj cale szczescie jakos to lepiej wygląda...
Bubcia ja bylam u niej ost raz w 38tc a urodziłam 41tc
...w szpitalu tez bylam przed terminem ale juz nie pamietam kiedy a pozniej w dzien terminu na ktg a potem co 2-3dzien.
W donau zostaje sie 3 dni jak poród sn a jak cc 5 tak tam mają ale to tez zależy od sytuacji zdrowotnej mamuśki i babelka :-)
Ola to suuuuper gin w Pl miałaś, oj chcialabym takiego :-) pryw chodzilas? ..do miechowiecjiego tez chidIlam kiedyś tam... katastrofa... a sprzety... hmm no niestety...bez szalu jak na At
Anitaka ja tez z Podkarpacia :-)

reklama
Ja byłam raz w szpitalu i tam miałam tylko mocz i rozmowę z lekarzem, a teraz następna wizyta w szpitalu właśnie w 38 tc a dinhof coś ostatnio mówiła ze już koniec czyli że będę miała ostatnią wizytę u niej w 35 tc chyba że jeszcze raz powie żeby przyjść, za tydzień się dowiem :)

Niestety tutaj jakos pod koniec nie kontrolują tak jak w Pl :-( ..tez bylam tym rozczarowana... ale wszystko dobrze sie skończyło :-)

Anet tak chodzilam prywatnie 80zl za wizyte z usg 3d komplet badan pod koniec ktg tez w cenie facet naprawde mily symatyczny lekarz poprostu swietny.ale powiem wam dziewczyny ze w pl nawet na nfz ten sprzet byl naprawde dobry. No nic byle by przezyc do konca czyli jeszcze 8tygodni i najwazniejsze aby zdrowe sie urodzilo ;) ja mam wizyte w poniedzialek i zobaczymy czy juz ostatnia czy co on tam wymysli ;)

Dziewczyny ktore rodzily albo beda rodzic w Donauspital: czy tam mozna zabrac swojego lekarza? Co myslicie o tym szpitalu?
Ja juz niczego nie jestem pewna gdzie chce rodzic... Najczesciej rozmyslam w nocy ;-) Pewnie przez hormony...

Rrr... ucieło mi posta... kolejne za 2 tyg. dalej u mojego lekarza, kontrolnie na wszelki, żebym nie musiała się stresować aż do porodu. Bo w moim szpitalu KTG w dniu przewidywanego porodu. Sprawdziliśmy wszystko dokładnie i póki co wszystko ok. Udało nam się jeszcze zrobić zdjęcie buźki małej i malutkiej dłoni. Co do sprzętu to na ten u mojego lekarza nie narzekam. Zdjęcia zdjęciami, ale wszystko dokładnie widać. Ordynacja zresztą wygląda na w miarę nową. Na samego lekarza też nie mogę złego słowa powiedzieć. Udało mi się dobrze trafić :)
Teraz pozostało tylko czekać. A no i wybił mi z głowy środki nasenne itp. Lepiej żebym nie spała w nocy nic zażywała co kolwiek, bo one przenikają przez łożysko. No i w większości z nich jest waleriana. Chyba zacznę biegać maraton przed snem, żeby potem poprostu paść :D

reklama
Do góry