reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Dzieńdoberek Kobitki :-)
Marti ja do dinhof przeniosłam sie w pierwszym trymestrze bo juz nie moglam tego faceta,sprzetu i jego podejścia znieść od kad zaczęłam do niego chodzić wiec jak tylko pojawiła sie mozliwosc to do niej przeskoczylam a formalności w związku ze zmianą w Kk szybko załatwiłam. Coprawda daleko mam do niej jak i do donauspital ale nie zmienilabym bo jestem zadowolona i zmieniac nie planuje, choc wolabym miec blizej bo jak kiedy przyjdzie z Malym i z brzuchem jezdzic tyle świata ;-)
....w donau sa 2 i 4 chyba i 6 :-( osobowe pokoje, mi akurat dwójka sie trafiła takze luzik, wietrzylysmy dwa razy dziennie bo takie tam sauny :p ze szok..
Ja wolałam zostac te cale 3 dni zeby do konca wszytko zalatwic, formalności w baby point, badanie słuchu i bioderek w szpitalu i mnie tam jeszcze posprawdzali... i spokojnie wróciłam do dom, bez stresu ze bede musiala wracac czy cos... Wiadomo jak ktoś chce to może wyjsc szybciej ale mysle ze lepiej zostac pod opieka te dwa trzy dni.

Marynka powrotu do zdrowia zycze i milego odpoczynku w łóżeczku :-)
Ola nic sie nie stresuj, wszystko jakos sie ułoży, pozytywne myslenie to podstawa :-) a w szpitalach jakos się dogadasz, slownik w komorce i smigasz lub moze angielski?
...a to dlaczego niby juz w 37,38tc idzie sie za Wiedniem do szpitala? Leżeć czy jak Ola i Anitaka ?

Tutaj niestety dopiero ktg w dzien terminu mi robili i później co drugi trzeci dzień, tez mnie to wkurzylo bo w pl częściej..

Kala tak jedno dziecko wykapane i było u nas ale mówili zeby kąpać dopiero w domu i nikt wiecej nie kąpał takze udalo Ci sie jak Małą Ci wykapali dla pokazu ;-) :-)

Na swieta do Pl oczywicie do rodzinki pędzimy :-)

Dobrego samopoczucia życzę!!

reklama
Mi on pasuje jako lekarz, dużo mi pomógł w pierwszej ciąży. Teraz jak byłam u niego prywatnie to dał mi lekarstwa bo wiedział że nie mam ubezpieczenia i będę musiała 100% płacić. Tylko te zdjęcia usg to lipa!

Tak wiem ze niektorym on pasuje ale mnie zraził swoim zachowaniem i podejściem do mnie takze tego... pozdrawiam cieplutko!!

Anet nie nie lezec tylko dopiero w 38 tyg na badania i tak jakby sie zapisac na porod ;) bo w wiedniu to juz ok 24tyg trzeba lozko rezerwowac to tu tak nie ma tu dopiero 2tyg przed terminem ;) Pierwsze dziecko urodzilam w 38tyg drugie tez w 38 i ledwo do szpitala do jechalam wiec moge nie zdazyc z tymi badaniami no zobaczymy jak bedzie oby szybko i malo bolesnie ;)

Ale zdjęcia to uważam , że mało ważne, najważniejsze żeby lekarz był dobry, dinhof też nie ma super sprzętu, jak widzę u innych to mają lepsze zdjęcia ale to bez różnicy

Anet ja też muszę w 38 tc do szpitala iść, będę miała iść, będą sprawdzali jak mała ułożona, jak duża ma głowę, ile wód plodowych i inne pomiary więc to zależy chyba od szpitala
A u dinhof w którym tygodniu ciąży miałaś ostatnią wizytę?

A z tym ile się zostaje po porodzie to u mnie w papierach ze szpitala jest napisane ze po naturalnym 4 dni (nie licząc dniabporodu) a po cesarce 6 dni Ale to strasznie długo ale jak coś to ja i tak na życzenie się nie wypisze, niech robią co muszą

Ja w pl mialam wspanialego lekarza prowadzil moje 2 ciaze i super w dniu jak u niego bylam na ostatniej wizycie przy dwoch porodach przewidzial dokladnie kiedy urodze. Na wizycie w 38tyg mi powiedzial prosze jechac do szpitala bo bedzie pani rodzic za niedlugo az na niego oczy robilam bo zadnych oznak porodu a tu prosze od wizytu u niego pierwszy syn urodzil sie po 12h a drugi po 6h ;) i sprzet mial super. No a tu chodze bo trzeba ale za duzo dowiedziec sie nie idzie. Chodzilam do miechowieckiego przez pierwsze 3msc to szybko od niego ucieklam. Teraz ten austryjak lepszy ale sprzet masakra a myslalam ze tu to sprzety beda mieli duzo lepsze niz w pl a tu okazuje sie na odwrot.

20151202_112615.jpg

dla mnie tu sprzęt tez dobry jest. Moja fasola na początku 8 tygodnia i wydruk serduszka...

Załączniki

• 20151202_112615.jpg
    20151202_112615.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Taak ja tez nie pojde lezec tylko na badania ;) aa ja jestem az z pod przemysla.na podkarpaciu. Mamy ponad 900 km. A ja bede w 33 tyg ciazy jak pojade. Nie chce tu siedziec na swieta. To nie.to samo

Do góry