reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Marti_w badanie ma na celu określić prawdopodobieństwo na wystąpienie chorób związanych z zaburzeniami chromosonów, jak np. Zespół Downa
Jeśli jest wysokie robi się potem dodatkowe badania prenatalne, żeby się upewnić.

reklama
Walczę o cesarke, bo się boje porodu naturalnego. Juz jego namiastka była nie do zniesienia...

z G miałam i NFM i OS, tylko się zastanawiam czy informacja np. o ewentualnym zespole Downa coś zmieni, oprócz dodatkowych nerwów i stresów. Ile jest osób, których NFM wprowadziło niepotrzebnie w błąd. OS uważam za jak najbardziej zasadny, wychodzi np. wada serducha im wcześniej tym lepiej ratujemy babla, działamy. wątpliwości mam co do NFM. To tylko moje przemyslenia. Z G chciałam wszystko wiedzieć, mieć pod kontrolą. Chyba te żarty o podejściu do kolejnych ciąż i dzieci są zasadne...

znacie to - co robią rodzice gdy ich dziecko polknie pieniazek:
- przy 1. Jadą natychmiast do szpitala
- przy 2. Czekają aż wyjdzie z kupka
- przy 3. Potrącaja mu z kieszonkowego

Karolask chetnie dowiem sie jaki to ten gin i gdzie przyjmuje moze komuś sie przyda :-)
Happy mysle ze mozna jako osobe towarzyszącą swojego lekarza wprowadzić, z tego co mi wiadomo mozna dwie osoby ale najlepiej zapytac u zrodla bo roznie to bywa... niestety nie kojarze w którym tc jesteś? Tam trzeba się wczesnie zapisywać zeby załapać sie na darmowe badania bo na łóżko to później mozna... Ja jestem zadowolona z opieki w tym szpitalu, polecam.
Maryńka a Ty do kogo chodzisz ze takie pakiety i tak czesto wizyty? To sie dopłaca mimo ze na KK chodzisz?

@anet do dr Endla. Pracuje w szpitalu w którym rodze. Na KK robi to minimum do MKP. Za resztę dopłacam 140€. Robi tez USG 3D/4D za 90 € chyba. Dodatkowy plus to taki, że jest 2 piętra niżej. Pacjentek nowych od lat nie przyjmuje. Mnie wziął po sąsiedzku :happy:

miłego dnia!

Ale to w sumie chyba tak normalnie z tymi badaniami, ja u dinhof też mam mocz co wizytę sprawdzany i wagę, do tego usg mam na każdej wizycie, w szpitalu Gespräch miałam jakoś w 24 tc czy coś plus usg i wszystkie pomiary w szpitalu będę miała w 38tc później chyba dopiero w dniu terminu mam się zgłosić, i ja nic nie placilam więc to chyba normalne te badania

No w sumie tak. Tylko, że ma Dopplera i te badania są barrrrdzo dokladne. No i mam też CTG u niego. A nie ze miesiąc siedzę na szpilkach i myślę co będzie... normalnie za każde usg oprócz przy MKP się płaci. Fajnie ze nie musisz bubcia :happy:

No tak dinhof nie ma dopplera ani ktg nie robi, no ale dobrze że te usg co wizytę co miesiąc ( na początku co 3 tygodnie miałam)

reklama
anet jestem w 12... a wlasciwie wg usg zaczynam 13. Ostatnio mam hustawki nastrojow, hormony szaleja i ciagle zastanawiam sie czy dobra decyzje podjelam co do GK. Moi tesciowie chca placic ale dla mnie to kupa kasy i ciagle mysle co mozna by bylo za to dziecku kupic... Zadzwonilam do lekarza to powiedzial ze mozemy nowa cene ustalic jak tak sie martwie a jakbym musiala lezec dluzej to przetransportuja mnie do panstwowego szpitala... ja juz w glowie czarne scenariusze ukladam :p.
Badania prenatalne mam w pakiecie GK w przychodni TwoCare. Juz dawno sie do nich zapisalam. Ide w poniedzialek. Chcialam jeszcze badanie "Nifty" ale lekarz powiedzial ze nie widzi na razie potrzeby. Lepiej wydac na cos innego pieniazki. On ma super usg i podobno nie widzial tej faldy dwa tygodnie temu...

Do góry