reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Karolaska ja to ogólnie usg u giną miałam już 7 za tydzień ósma będzie plus te badanie prenatalne w 13tc i plus organscreening, no i czeka mnie jeszcze oprócz ostatniej (chyba) wizyty u gina , iść w szpitalu, no i to tyle

No ostatnia jest miedzy 35 a 38. Ale tak jak mówisz, lekarka może chcieć Cię jeszcze potem zobaczyć dodatkowo :) tak jak mój lekarz. Ważne żeby z dzidzią było wszystko ok.

ja mam pakiet wykupiony, co wizyte waga mocz, usg, srednio co 3 tygodnie chodze, dodatkowo 38 tyg bede miec u gina CTG.
Potem w szpitalu Ambulanzgesprach (28-35tc), Usg (35tc) i CTG w termin porodu, a potem chyba bylo co 3 dni CTG. Tym razem walcze o cesarke wiec moze szybciej pojdzie :-) no i nie wiem co z ty Nackenfaltenm. i Organsreening czy oba brac bo sa w pakiecie za 250 euro. A Combined Test ktoras z Was robila, ten z krwia przy Nackenfaltenm.?

Przy tym Combined Test jeszcze coś sprawdzał lekarz poza krwią i karkiem.... hmmm.... aaa...kość nosową.
250 € za dwa wydaje mi się ok. Mi wyszło chyba 340 €. Ale nie pamiętam już dokładnie.

Mi za combined test i organscreening wyszło 330( 180 za combined i 150 za organ screening) no i lekarz tam sprawdza wszystkie wymiary, czy wszystko się zgadza z tygodniem, czy jakiś wad nie ma i tak dalej plus krew, u mnie to chyba z pół godziny trwało

reklama
Do góry