reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Bubcia byłam 10 dni po terminie a tu w dziesiątym dniu już wywołują. Uwierz, że próbowałam WSZYSTKIEGO, dobrych rad wszystkich dookoła już miałam dość, bo i tak nic nie pomagało :p Synek siedział jak zaklęty.

reklama
Vixen kurde ja właśnie się tego boję , że przenoszę, ja wiem że te wszystkie rady to raczej nic nie dają bo jak dziecko nie chce wyjść to nie wyjdzie a probowalas olejku rycynowego? Nie wiem może to głupie pytanie ale słyszałam dużo opinii , że pomaga , mam nadzieję że moja mała jednak zdecyduje się wcześniej wyjść najlepiej tak początek stycznia :p

Ale czyli olej rycynowy bezpieczny jest? No ja będę się wszystkiego łapać żeby uparciucha z brzucha wygonic :p ale jeszcze trochę czasu mam bo dopiero 33tc więc jeszcze niech posiedzi oby nie za długo :p

No wydaje mi się, że gdyby był niebezpieczny to na pewno by mi go w szpitalu nie dali :) 33 tc to jeszcze wcześnie, niech siedzi i rośnie zdrowo, a jak przyjdzie czas to na pewno wyjdzie :)

@vixen tak moge rodzic naturalnie, tylko ze ja nie chce, cesarke przeslam jak zwykly zabieg po 6 h wstalam po 10h cewnik kazalam wyciagnac, malego w nocy dalam na 1,5 h, zeby sie przespac a tak to cala dobe opiekowalam sie nim, po 3 dniach od cesarki juz nie bralam lekow przeciwbolowych :-)

@bubcia u mnie podobnie jak u vixen, maluch nie chcial wyjsc. 6 dni po terminie odeszly mi wody, ale bez rozwarcia, cala ciaze nie mialam zakazenia i przez odejscie tych wod dostalam antybiotyk. No i zaczela sie zabawa olejki, soki, masaze, smarowidla, cuda wianki (przez 36h troche mozna zrobic) wywolano mi skurcze ale rozwarcia nie bylo, a malemu tetno zaczelo spadac. nie bylo wyjscia :zawstydzona/y:

a co do rostepow to tez sie smarowalam cala ciaze a po porodzie wraz z gubionymi kg zaczely sie pojawiac, u mnie piersi sie zalapaly... :angry:

no widzicie czyli jeszcze gdzies robia te badania gratis. ja zdecyduje sie tylko na Organscreening, nie widze sensu w badaniu przeziornosci karku. bede rodzic w st. josef (zapisalam sie w 8 tyg, kolezanke w 11 tyg juz nie przyjeli), mimo tego, ze inne szpitale sa blizej. Z Guciem bylam bardzo bardzo zadowolona doslownie wszystko mi sie tam podobalo, czulam sie jak na wakacjach ;-):tak:

A wiecie cos o Goldenes Kreuz... nie wiem czy dobrze robie... Tak chcialam do MSZ Ost... ale tesciowie sie upieraja a ja na inne jestem za pozno. Plusem jest tylko to ze moj lekarz tam pracuje. Tylko ze ja bym koniecznie chciala naturalny porod a pierwsze co slyszalam ze w GK ponad 50% to cesarki.

A ja urodzilam miesiac wczesniej.Mila z infekcja przyszla na swiat i od razu transport do Mistelbach bo tam jest oddzial dla wczesniakow.Przez pierszy tydzien moglam tylko reke do inkubatora wlozyc.Pokarmu nie mialam.Masakra.Zle to wszystko wspominam.Rozstepow nie mialam,pewnie dlatego ze nie zdazyly sie zrobic o najczesniej w 9 miesiacu sie pokazuja.Smarowalam sie bio oilem bo bym bez zapachwy,reszta mi nie pasowala.

Ostatnia edycja:
reklama
@maryńka ja cesarkę też bardzo dobrze zniosłam, też cały czas miałam Filipa ze sobą, leków przeciwbólowych już po dwóch dniach nie brałam, także mi absolutnie nie chodzi o fakt złego samopoczucia po cc itd, po prostu chcialabym doświadczyć porodu naturalnego :) No ale jak będzie to zobaczymy. Najpierw muszę w ciążę zajść :D

Ja właśnie nie wiem gdzie zdecydować się na poród, z Göttlicher Heiland byłam mega zadowolona i znów chciałabym tam rodzić, teraz mam tam rzut beretem, ale wkrótce już będę mieć daleko i teraz nie wiem czy rozglądać się za czymś bliżej czy lepiej wybrać sprawdzony szpital.

@happy79 szpitala tego nie znam, ale ja np w ogóle nie patrzyłam pod kątem czy mój lekarz tam pracuje czy nie, bo i tak nie wiadomo czy się na niego trafi i w sumie wszystko jest w mkp, szpital też przeprowadza wywiad więc tak na dobrą sprawę lekarz prowadzący według mnie to żadna konieczność :) No chyba, że oczywiscie naprawdę lepiej byś się czuła, bo jednak prowadził całą ciążę, wie co i jak itd

Do góry