reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Witam od kilku msc mieszkam w austrii, niestety nikogo tu jeszcze nie znam. Jestem w 7 msc ciazy i moze mi podpowiecie gdzie sa jakies sklepy dzieciece w Wiedniu w miare przystepnymi cenami.

reklama
Hej Ola :-)
Gratuluje Fasolki!
W Wiedniu mieszkasz?
O ciuszki czy raczej wózek, pieluchy, butelki maskotki Cie interesuje?
np. Kik, Lutz, C&a ,H&M ...

Witam i Ja23 :-)
Wybrałaś juz szpital? U Ginekologa jakiegos byłaś? Dostałaś książeczkę? Ogarnęłas juz troszkę temat?
My byliśmy w Pl bo na korkowy następny tydzien Wszystkich Świętych szkoda sie wybierać.
Pozdrawiam wszystkich!

Mieszkam jakies 40km od Wiednia wiec rodzic bede i siebie w szpitalu w tullnie ksiazeczke mam od poczatku i pozalatwiane wiekszosc spraw chyba tez ;) A obecnie szukam jakiegos sklepu gdzie kupie posciel do lozeczka butelki smoczki pieluszki tetrowe itd ciuszki juz prawie wszystkie mam wozek tez ale nie mam pojecia gdzie kupic jakas ladna i niedroga posciel do lozecza. My sie do polski narazie nie wybieramy poki dzidzia sie nie urodzi. Wiec jestem narazie skazana na 4 sciany i dostep do internetu ;)

Duzo kupowalam w necie babymarkt.at albo babywalz.at maja nieraz fajne promocje. Zawsze na poczatku miesiaca bipa ma babydays i masz -25% na wiele rzeczy

U nas pościel leży wyprana i złożona bo Maly spi z nami :-) więc nie bylo potrzeby kupowac.
Przez internet raczej nawet i z Polski Ci wyślą ale sklepy podane przez Vici jak najbardziej i ja polecam.
Zdrówka w dalszym ciagu dla Was!

Hej dzieki za odpowiedzi no ja wlasnie bardzo duzo rzeczy kupilam w pl praktycznie wszystko ale ogolnie chce reszte wyprawki skompletowac tutaj i wiedziec gdzie sa jakies fajne sklepy dla dzieci bo ta wiedza sie przyda szczegolnie po narodzinach ;) No ja mam wlasnie nadzieje ze mala bedzie spac u siebie, w lozeczku ale to sie dopiero okaze.

reklama
Witam. Jestem tutaj nowa. Czy jest tutaj moze jakas mama z Linza albo okolic?
Od dwoch lat mieszkam i pracuje w Austrii. Mam dwoje dzieci 14 i 10 lat, i obecnie jestem w 19 tygodniu ciazy.
Wczesniejsze moje ciaze byly zagrozone i praktycznie prawie caly czas przebywalam w szpitalu, w Polsce na podtrzymaniu. W konsekwencji tego pierwszego syna urodzilam w 35 tygodniu ciazy - 10 pierwszych dob zycia spedzil na intensywnej terapii, a drugi w 36 tygodniu bez jakichkolwiek komplikacji. Jestem bardzo zaskoczona tym, w jaki sposob prowadzona jest ciaza w Austrii. Pracuje ciezko, fizycznie i dodatkowo jestem psychicznie obciazana przez niezadowolonych moja ciaza kolegow z pracy. Wizyty u ginekologa mam co 2 miesiace, a moj ginekolog na pytanie odnosnie zwolnienia lekarskiego odpowiedzial, ze poki nic sie nie dzieje, zwolnienia dac nie moze. Moj lekarz rodzinny okazal sie bardziej wyrozumialy i od 13 tygodni, nieprzerwanie daje mi zwolnienie. Mam w zwiazku z tym pytanie do Was kochane forumowiczki :) W ostatnim miesiacu dostalam mniejsza wyplate. Zadzwonilam do pracodawcy w sprawie ustalenia przyczyny i uzyskalam informacje, ze powinnam byc zgloszona do Gebietskrankenkasse i wtedy ta roznica w platnosci zostanie mi wyrownana. Tyle tylko, ze to pracodawca powinnien zrobic, a oni zlosliwie po prostu tego nie zrobia. Co moge zrobic w takiej sytuacji? Gdzie sie udac po pomoc? Nie moge sama zlozyc wniosku i pominac pracodawce?

Do góry