reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
A i co do zwolnien to oni trzesa portkami przed kasa chorych i nie chca dawac. Bardzo sprawdzaja i cofaja zwolnienia ciezarnym dlatego rodzinny da szybciej albo glowny z kasy chorych ale u niego temat przeskoczyc to tez nie latwa sprawa.

Hej Dramaga mi w pl tez bez problemu dawali zwolnienia lekarskie tu ginekolog nie chce dawac l4 mi od 20tyg ciazy wystawil lekarz rodzinny zwolnienie z pracy. Ogolnie nie jestem tutaj zadowolona z opieki ginekologicznej na poczatku chodzilam do wiednia do polaka ale tam to wogole byla porazka teraz chodze do austryjaka niby facet mily itd ale strasznie malo informacji udziela o wszystko sie trzeba pytac prosic. Na cale szczescie jeszcze tylko 13tygodni do rozwiazania. Nie znam jezyka za bardzo wiec to dodatkowy stres bedzie przy porodzie :(

Ja z jezykiem jakos tam sobie radze, ale tez nie jest rewelacyjnie. Porodem nie powinnas sie przejmowac. Wszystko idzie automatycznie,natura dziala :) i znajomosc jezyka nie jest ci do niczego potrzebna. Poza tym przy porodzie moze byc z Toba osoba, ktora umie jezyk niemiecki - maz, ktos z krewnych badz znajomych.

Ja jestem zatrudniona tylko na 7h tygodniowo ubezpieczenie place sobie sama a wyplate od pracodawcy dostaje caly czas w takiej samej wysokosci + z krankenkasy dostaje ok 5euro dziennie bylam tam na tej komisji lekarskiej i powiedzieli ze mam siedziec w domu i tyle. Wiec akurat z tym problemu nie mam.

reklama
Mi lekarz rodzinny wypisal zwolnienie z pracy potrm po jakis 3tyg dostalam pismo z kk ze mam sie stawic u ich lekarza. popytal troche podbil kartke i tyle i z kk dostaje tez pieniadze teraz znowu mam sie stawic 18 listopada w krankenkasie u lekarza i zobaczymy co powie.

Do góry