reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
A i co do zwolnien to oni trzesa portkami przed kasa chorych i nie chca dawac. Bardzo sprawdzaja i cofaja zwolnienia ciezarnym dlatego rodzinny da szybciej albo glowny z kasy chorych ale u niego temat przeskoczyc to tez nie latwa sprawa.

Hej Dramaga mi w pl tez bez problemu dawali zwolnienia lekarskie tu ginekolog nie chce dawac l4 mi od 20tyg ciazy wystawil lekarz rodzinny zwolnienie z pracy. Ogolnie nie jestem tutaj zadowolona z opieki ginekologicznej na poczatku chodzilam do wiednia do polaka ale tam to wogole byla porazka teraz chodze do austryjaka niby facet mily itd ale strasznie malo informacji udziela o wszystko sie trzeba pytac prosic. Na cale szczescie jeszcze tylko 13tygodni do rozwiazania. Nie znam jezyka za bardzo wiec to dodatkowy stres bedzie przy porodzie :(

Ja z jezykiem jakos tam sobie radze, ale tez nie jest rewelacyjnie. Porodem nie powinnas sie przejmowac. Wszystko idzie automatycznie,natura dziala :) i znajomosc jezyka nie jest ci do niczego potrzebna. Poza tym przy porodzie moze byc z Toba osoba, ktora umie jezyk niemiecki - maz, ktos z krewnych badz znajomych.

Ja jestem zatrudniona tylko na 7h tygodniowo ubezpieczenie place sobie sama a wyplate od pracodawcy dostaje caly czas w takiej samej wysokosci + z krankenkasy dostaje ok 5euro dziennie bylam tam na tej komisji lekarskiej i powiedzieli ze mam siedziec w domu i tyle. Wiec akurat z tym problemu nie mam.

reklama
Mi lekarz rodzinny wypisal zwolnienie z pracy potrm po jakis 3tyg dostalam pismo z kk ze mam sie stawic u ich lekarza. popytal troche podbil kartke i tyle i z kk dostaje tez pieniadze teraz znowu mam sie stawic 18 listopada w krankenkasie u lekarza i zobaczymy co powie.

Do góry