reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Ja z racji tego, ze poronilam pierwsza ciaze, poszlam od razu na zwolnienie lekarskie w pracy. Balam sie, ze przez ciezka fizyczna prace moge stracic drugiego Dzidziusia. Jednak mysle, ze to jest bardzo indywidualna sprawa. Teraz "latam" za moim synusiem, a jestem w 8 miesiacu ciazy. W domu robie absolutnie wszystko. Dbam o siebie, ale przesadnie sie nie oszczedzam... takze musisz sama wiedziec i zdecydowac na ile dobrze sie czujesz :-)

reklama
Hejka Kobietki :-)
...jesteśmy rozpakowani od 11marca :-) Hubercik zdrowo rośnie przy cucu,3980g 54 cm:-), poród naturalny. Mnie cos ciśnienie szaleje a raczej tętno bo po123 nawet mam czasem... a ciśnienie nawet nie takie zle bo 117/75...sama nie wiem bo to nie codzien... moze pogoda lub brak kofeiny :-/...
Gabi nie wiem czy to aktualne ale znalazlam cos takiego...
POLSKOJEZYCZNI ORTOPEDZI W WIEDNIU 
Facharzt für Orthopädie u. Orthopädische Chirurgie 
OMR Dr. Gerhard Bogner 
Jagdgasse 28/1/2 
1100 Wien 
Telefon 602-62-50 
Fax 602-62-50-5 
--------------------------------------------------- 
ObstA Dr. Bruno Kollar 
Eßlinger Hauptstraße 84-86 
1220 Wien 
über der Apotheke 
Telefon 774-26-97 
Fax 774-27-13 
Mobil 0699/10760510
Anna a jeśli chodzi o szpital w 10bez to podobno jest 4polki bo znajoma mówiła.
Pozdrawiam i spokojnego weekendu życzę !

Hej dziewczyny.
Troche mnie tu nie było ale przeczytałam wasze wszystkie zaległe posty:)
a wiec obecnie jestem w 38+4 tc. Termin mam na 8 kwietnia. To juz bardzo blisko:) niestety od dwóch dni walczę z strasznym przeziębieniem. Jak na złość cała ciąże jakoś mój organizm sie nie dawał żadnym infekcjom a teraz gdy porod jest w zasadzie w każdej chwili możliwy to ja jestem osłabiona, zakatarzona i nie czuje gardła . Mam nadzieje ze moja mała poczeka jeszcze troszkę w brzuszku do czasu aż sie wykuruje.
Co prawda narazie wszystko w porządku, nic nie zwiastuje zbliżającego sie porodu...nie czuje żadnych skurczy, tylko pokluwanie w pochwie. W zasadzie nie wiem czego sie spodziewać bo to mój pierwszy porod, ale myśle pozytywnie.

Anna Anna ja chodziłam do dr Wiltosa i podobnie jak Kapelutek nie polecam. Nie jestem zadowolona podejściem lekarza, w wielu sytuacjach czułam sie niedoinformowana a kwestia badan tez pozostawia wiele do życzenia. Drugi raz bym go nie wybrała.
Ja będę rodzic w Kaiser Franz josef Spital. Z tego co wiem to pracują tam 3 polskie położne. Szpital wykonuje darmowe badania prenatalne co tez jest dużym plusem. Ale opinie o szpitalu będę mogła napisać dopiero po porodzie. Mam nadzieje ze pójdzie sprawnie i szybko:)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Kasia zdrowka! Doskonale masz podejscie - pozytywne - nawet jak bedzie ciezko, to i tak dasz rade i bedziesz miala Malenstwo po drugiej stronie brzucha. Powodzenia w ostatnich dniach a moze i tygodniach ;-)

Mokito bardzo dziekuje;) mam nadzieje ze pozytywne nastawienie nie minie z chwila gdy akcja sie rozpocznie;) najwaNiejsze zeby dzidzia urodziła sie cala i zdrowa i bez zadnych komplikacji;)
Dobrej nocy kobietki;)

reklama
anet:-) Gratulacje :-) Super imię dla synka... my się też zastanawiamy nad Hubertem :-)
Kasia15044 Trzymam kciuki by wszystko poszło zgodnie z Twoimi oczekiwaniami :-) Albo jeszcze lepiej.
Ja już też odliczam dni... stres okropny, bo wiem co mnie czeka :-( Ale będzie na pewno mniej "cierpienia" niż ostatnio :-)

Do góry