reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

czesc dziewczeta!

Beabea, dawaj ten przepis na ciasto marchewkowe! mniam mniam! Jezu, jestem ostatnio pozeraczem wszystkiego. :zawstydzona/y::-D

Ja na walentyki dostalam bukiet kwiatkow. Ale ja jakos walentynek nie widze jako okazji do prezentow. Moj maz tym bardziej, hihi. No ale w tym roku dostalam :tak: wiec milo.

Wczoraj bylismy w szkole rodzenia. Troche mnie ta polozna rozczarowala, bo wyobrazalam sobie, ze bedzie wiecej praktycznych spraw a ona opowiadala o roznych porodach i ze kazdy jest inny. O oddychaniu powiedziala kilka zdan i pokazala jak to robic, facetom troche opowiedziala jak pomagac, gdzie masowac i takie tam. Jak dla nas, mogloby byc wiecej, szczegolnie dla mojego meza, on taki raczej praktyczny. No ale mamy jeszcze 2 razy i za tydzien bedzie Wochebett a za dwa karmienie peirsia. Faceci tez maja miec za tydzien cos oddzielnego z jakims facetem, takie spotkanie i omawianie jak to jest u facetow widziane... zobaczymy.

Mnie, powiem szczerze, troche ten kurs uspokaja, daje mi wiecej wiary w siebie i spokoju wewnetrznego, wiec ciesze sie, ze na niego poszlam. A przy tym kilka praktycznych rad tez bardzo mi sie przydalo. Ameryki na tym kursie nie odkrywamy ale jakos to jednak psychicznie wspiera, wiec polecam innym dziewczynom. A natura i tak wszystko zrobi sama. A czy bede chciala, zeby mnie maz masowal czy raczej, zeby mnie nie dotykal, to dopiero bede wiedziec przy porodzie. :tak:

Dzis musze do szkoly. Ale jakos mi sie strasznie nie chce. A kiedy mi sie chcialo?!:laugh2:

No moze naprawde sie mijacie w poczekalni u tego waszego Truskolaskiego, hihihi

A jutro postanowilam isc na taniec brzucha dla kobiet w ciazy. Polozna z kursu mowila, ze to bardzo pomaga. No to sprobuje.... jeszcze nigdy nie bylam!:eek:

frania, a gdzie chodzisz na te swoje kursy?

reklama
Hej
No lekarza ogolnego wczoraj wreszcie zalatwilam:biggrin2:Odczekalam 2 godz. ,ale mam z glowy.Nie powiem przylozyl sie do roboty;-)Wybadal mnie punkt po punkcie.I nawet stwierdzil ze jestem lekko przeziebiona:biggrin2:
A dzis juz uporalam sie z prasowaniem i moj biedny kregoslup ma dosc.Ostatnio musze tez uwazac co jem bo od piatku juz ze 3 razy mam takie dziwne bole brzucha,obejmujace taki luk pod biustem,niby cos jakby wzdecia,ciezko to opisac...
Ale w piatek trzymalo mnie dlugo,zimne poty mnie oblaly i obudzilam slubnego bo to pozny wieczor byl bo sie balam ze zemdleje.
Musze cos poczytac o tym w internecie:confused2:

Dla zainteresowanych podalam przepis w odpowiednim watku:happy:

poziomeczka Dwie stacje za Hernalsem, obok szpitala jest Haus Lena, wlasnie tam chodze. U mnie podobnie na kursach tez wiecej o doswiadczeniach innych, niz o praktycznych rzeczach ale jak juz bylo o malenstwach to tak bardziej z praktycznej strony podchodzila:-):-):-).
Ja dzis ide do lekarza, mam nadzieje ze infekcji juz nie ma no zobaczymy!?
I na kurs :-):-):-)
Jestem podobnie jak ty poziomeczka pozeraczem wszystkiego slodkiego!!!!
Jak tam Twoje samopoczucie???
Pozdrawiam
beabea Jak tam bole brzucha???

Ja jestem na marchewke uczulona :baffled:...

A jak wtorek... jadlyscie paczki? Kiedy wlasciwie jest tlusty czwartek? Ja tez uwielbiam slodycze. :tak:Wczoraj bylismy zawodowo na karnawalowym spotkaniu i troche przecholowalam... paczkowo naturalnie... ;-)
Beabea: prasujesz wszystko? Mam wyrzuty sumienia, bo ja nieznosze prasowania i robie to tylko wtedy kiedy musze... mezowi kupuje koszule, ktorych nie trzeba prasowac, potem wieszam za kolnierzyk i jest ok ;-)
A jak samopoczucie? Lepiej? Daj znac.
Poziomeczka: taniec brzucha brzmi super! Tez bym sie zapisala nawet nie bedac w ciazy. :-p

czesc, tu odkurzacz :-D
wlasnie wciagnelam serek wiejski z pomidorkami. Mniam mniam.

Beabea, to fajny ten twoj lekarz ogolny. Moj zrobil klamre w Mutter-Kind-Passie i wpisal na wszystko ok. Obejzal powierzchownie i poszlam. No ale to bylo jakies 2 miesiace temu.

A jak brzuch? Kurde, cos nie tak! Naprawde uwazaj co jesz, bo to niedobrze, szczegolnie jak cie az poty oblewaja....:no:

frania, moje samopoczucie w miare. Kregoslup juz mi dawno padl i nie chce zmartwychwstac :-D Nogi i rece mi puchna i w nocy dretwieja. Brzuchol wielki!
Dzis bylam na tym tancu brzucha i byly dziewczyny mniej wiecej w tych samych tygodniach ciazy, co ja, a to ja mialam najwieksza kule! Niektore to az przerazajaco male te brzuchy mialy.... Za to ja z pilka do kosza po bluzka wratgnelam hihihi :laugh2:
Juz od poczatku ciazy szybko bylo widac moj brzuch ale ze taie roznice w brzuchach moga byc to sie dziwie. A najdziwniejsze jest to, ze ogolnie nie wygladam grubo, tylko ta pilka z przodu wielgachna, hihihi. Moja Majka bedzie poprostu upieczona jak buleczka:-D

a taniec brzucha fanjny, super muzyczka, lubie takie klimaty, troche arabska, troche turecka, troche styl Café del Mar, jesli znacie. Za tydzien tez pojde.

happy, ja do prasowania to taka sama jestem jak ty. Dlatego nie wyobrazam sobie, ze dziecku bede wszystko prasowac.... Czy jeszcze sie to robi? O matko, ja chyba bede wyrodna matka, bo mi sie nie chce tego robic....:-p

A dzis odwolali mi zajecia, wiec spotykam sie z kolezanka!

Witam wpadam sie tylko przywitac bo mam chwilke ale nie mam czasu na nadrobienie.Jak wroce do domku to poczytam i sie odezwe...buziaki trzymajcie sie

Jestem taka szczesliwa:-):-):-)infekcje wyleczone!!!
Nastepna wizyte to mam juz miec w szpitalu:szok::szok::szok:24marca,
albo wczesniej jak zaczne rodzic.
Teraz wielkie odliczanie!!!
Ingusia juz ulozona glowka do dolu mam nadzieje, ze tak zostanie.
happy79 Tlusty czwartek juz byl w tamtym tygodniu;-).
poziomeczka Super musza wygladac takie pileczki tanczace:-).

czesc kobitki
W srode wieczor znow mialam powtorke z rozrywki z moim bolejacym brzuchem i to tak dotkliwa ze trzymalo 2 godziny.
Nie bylo rady ,pojechalismy wczoraj do gina niezapowiedzianie,odczekalam swoje...
Lekarz za bardzo przejety nie byl,typuje ze to moze byc podraznienie macicy przepisal mi leki i tyle .Jakby sie mimo to powtarzalo to mam sie w szpitalu pokazac.
Dostalam jeszcze tabletki na zgage i uprzedzil ze jeden z tych lekow jakie dostalam moze powodowac kolatanie serca i drzenie rak!Fajnie nie?
Mam sie oszczedzac,wypoczywac,nie dzwigac.Malo realne:sorry2:
Z dzieckiem wszystko w porzadku na szczescie,znow okazalo sie chlopakiem:biggrin2:

Odpowiadam a propos prasowania:happy:Moze nie wszystko ale wiekszosc rzeczy prasuje.Wole to niz mycie lazienki,czy garow:tak:Mam juz taka wprawe ze dosc szybko mi idzie.Tyle tylko ze teraz kregoslup daje mi sie we znaki.

czesc dziewczyny!

Beabea, wlasnie ciasto marchewkowe siedzi w piekarniku....
ciekawe co z niego bedzie....:szok:

Dobrze, ze z dzidziusiem wszystko ok, ale skad te dziwne objawy....
Muisz naprawde sie oszczedzac! Naprawde musisz dzwigac swoja mala?! Nie da sie jej tego jakos wytlumaczyc? nie wiem sama, ale moze jednak za bardzo sie przemeczasz....
A na zgage to moj lekarz mi przepisal Malox. Wiec moze lepiej nie bierz tego leku, ktory powoduje kolatanie serca... Jezu, co on wymysla! Na mnie Malox dziala i nie mam zadnych objawow ubocznych.

frania, super, ze infekcja wyleczona, bo czytalam, ze niedobrze jest miec przy porodzie infekcje.... Ale ciebie juz to nie dotyczy. Super!
Moja Majka tez juz ulozona glowka do dolu. Wiem z usg 3d.

Ja mam jeszcze wizyte 1-go marca u mojego gina i potem juz tylko usg w 37 tygodniu w szpitalu... Frania, nasze godziny zero sie zblizaja!!!! ujujujuj!
masz juz stracha? bo ja tak!:eek::laugh2::szok:

a co u happy? imprezuje? jako jedyna niebrzuchata?! :happy:

Ja dzis ide na urodziny kolezanki. Ale jutro do szkoly, wiec nie posiedze dlugo...:-(

reklama
poziomeczka Z jednej strony mam juz stracha, a z drugiej chcialabym juz zobaczyc malutka:-).
Ciagle obserwuje brzuch jak narazie nie opad, bo mam nadal zgagi.
Ostatnio ciagle spiaca chodze, teraz tez juz prawie usypiam:-).
A tu musze jeszcze obiadek zrobic.
W poniedzialek mam zamiar sie wybrac na zakupy po ten biustonosz do karmienia piersia ale nie wiem jak dam rade, bo dzis poszlam tylko kawalek do sklepu i juz taka zmeczona jestem.
Moze taz taki dzien?!
Ide ogladac Majke za chwile:-):-):-).
A co tam u was dziewczyny???

Do góry