dziendoberek!
dzis piateczek, z czego sie bardzo ciesze. A jutro nie mam szkoly
odpowiadam na wszystkie pytania:
Beabea, no masz racje, 3d to trojwymiarowe zdjecia. Ale ja nie mialam 4d, tylko filmik byl dokladnie z tego, jak lekarz robil zdjecia, czyli, ze przykladal do brzucha, najpierw byl obraz jak z normalnego usg a potem on to pokazywal w trojwymiarze. No nie wiem jak to wytlumaczyc ale mam nadzieje, ze rozumiesz. Samego filmiku tylko w trojwymiarze to nie mam. Czyli ty masz moze lepiej, bo masz co prawda tylko 10 minut ale za to 4d, czyli widzisz filmik jak sie dziecko rusza. Musze to przy nastepnym zrobic
Zalapac sie napewno zalapiesz na to 3d ale jednak czeka sie ok 2 tygodni, wiec jesli chcesz to zadzwon od razu.
frania, tak jak napisala Beabea, ja podalam namiary do tego lekarza, gdzie robilam 3d na watku lekarze/nianie. Cena to 90,- Euro i obejmuje dwie wizyty. Ale obawiam sie, ze u ciebie to moze juz byc troche z pozno na dwie. Ja tez o tym nie wiedzialam i robilam pierwsza na poczatku stycznia a druga przedwczoraj czyli bylo tylko miesiac przerwy. Normalnie to jest przewidziane na to aby zrobic jedno usg ok 15-16-go tygodnia a drugie ok 30-go. No ale ja jestem teraz w 33 i tez wyszlo dobrze, wiec podejzewam, ze na jedno sie jeszcze napewno zalapiesz. A koszt i tak jest chyba najnizszy ze wszystkich, ktore sie oferuja na rynku.
Jak sie mezowi nie podobaja baldachimy, to powiedz mu, ze dzicko to bardzo lubi, bo lubi sie czuc takie otulone a nie gapic sie na sufit. Tak wyczytalam ostatnio w gazecie. Moze to pomoze aby zmienil zdanie...
Dla dobra dziecka!
Lozeczka sa ladne w IKEI. Ja wczoraj kupilam lozeczko w intersparze, bo akurat bylo ze wszystkim na raz: materacyk, powloczki na posciel, ochrona na glowke i wlasnie baldachim! Ale jak materacyk juz masz to proponuje zajzec do IKEI. Sa ladne rzeczy a tanie.
Beabea, no super, jak ty sie boisz porodu to ja dziekuje. Czyli, ze jednak jest troche strasznie??!! ojojojoj,
frania, jak my to biedne przezyjemy!
Wczoraj rozmawialam z sasiadka - ona rodzila 21 godzin! juhu! zycze sobie viel Spaß!
frania, a jakie macie imie dla coreczki? a pisalas juz w ktorym szpitalu rodzisz? bo ja w St. Josef Spital.
Beabea, ja paczkow wczoraj tez nie uraczylam..... Zreszta ja tych austriackich poczkow nie lubie, sa takie gabczaste. Najlepsze sa typowe polskie, z mala iloscia dzemu a nie, tak jak tu wala! e-tam, kupie sobie paczka w pl jak pojade! mniam mniam!!!