reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

jednak nie ma to jak doswiadczone mamuski :-)
dzieki dziewczyny za rady!.

no ja wlasciwie termosu tez uzywalam do tej pory jak gdzies wyjezdzalam, na herbatke.:-) ale patent na mleko modyfikowane jest niezly.
Beabea, a ten sterylizator jest tylko do butelek firmy nuk czy pasuja tez tam inne firmy? a od pary wodenj nie robi sie kamien?

a no rzeczywiscie, kojarze te pleczaczki na miescie! W sumie to ja mam duzo plecaczkow ale ten jest chyba fajny, bo ma taka przegrodke na butelki. To ja chyba zamowie nr 1. A przy drugiej dzidzi zamowie drugi, hihi.

wczoraj bylo z psiapisolkami bardzo milutko. Nareszcie cos innego niz nauka i siedzenie w domu albo w szkolnej lawie. Bylysmy w Vapiano (znacie?) na jedzonku a potem na cocktailu - ja na bezalkoholowym oczywiscie!:happy2:

Moja kuchnia lsni czytoscia a dzis obrabiam przedpokojowe szafy :baffled:

apropos, Beabea, masz tu dokladny opis Wäschepaketu nr 2:

Ausstattung des Kleinkinderpaketes

• 1 Badetuch 100 mal 100 Zentimeter
  • 5 Baumwollwindeln 65 mal 65 Zentimeter
  • 1 Babybody Größe 80
  • 1 Pyjama Größe 80
  • 1 Spielanzug Größe 80
  • 1 Baumwoll-Jogginghose Größe 86
  • 1 Sweat-Shirt Größe 86
  • 1 Kleinkinderrucksack
Zusatz

• 1 Greiffigur
  • 1 Bilderbuch
  • 1 Babyfein-Musterpaket
  • 1 Sparkassenbon

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Sterylizator pasuje tez w sumie do innych butelek,bo te z Nuka sa dosc szerokie a wiec otwory sa spore:biggrin2:
Teraz nie widze juz kamienia:biggrin2:
Wlasciwie to nie kamien byl przy gotowaniu w garnku,tylko jak te butelki wyschly to jakbys przejechala po nich palcem to taki pylek kamienisty sie zbieral:tak:
A co do plecaczka to zadna rewelacje,szybko sie brudza:-pciasno w srodku,ale dobre i to...
Pochwal sie jaki wozek kupilas jak znajdziesz go gdzies na obrazku:biggrin2:
Ja caly czas rozmyslam o wozku -blizniaku ale mezus marudzi po co znow kolejny 3-ci,ze znow wydatek itd.I pewnie stanie na tym jak juz maly bedzie na swiecie czy rzeczywiscie okaze sie niezbedny.

chyba za dlugo pisalam posta, bo mnie wylogowalo :szok: Nie chce mi sie pisac od poczatku... dzis caly dzien skladalismy meble z IKEI, ja jestem przeziebiona (ponownie :-() wiec troche to chaotycznie wygladalo... ale pokoj wyglada super, wiec sie oplacalo. Jutro ciag dalszy remontu :nerd:
poziomeczka: fajny wozek, tez bym taki wybrala, wyglada na lekki, a dziecko + wozek + niezbedne duperelki -to troche to wszystko wazy :-)
U mnie z jezykiem niemieckim nie ma problemu... w domu i w pracy rozmawiam w tym jezyku, a 6,5 roku w Austrii to nie tak malo.
vici: ginka mam 9 lutego... na razie zostane u niego, a w przyszlosci poszukam sobie dobrej poloznej... tylko szkoda, ze tak daleko, jak mnie maz nie podrzuci samochodem (ja nie mam prawka) to jade i jade... prawie godzine w jedna strone!
beabea: a ten Wäschepaket to jest dla wszystkich czy sa jakies ograniczenia?

Padam z nog, zrobie sobie mleko z miodem i ide zaraz do lozka.

Witam porannie i po wilekich zakupach :-( jak ja nie lubie jak wszystko naraz sie konczy lub zbliza koniec,masakra jakas...
Przypominam,ze w termosie sama woda jest :-D do przygotowania herbatki czy mleka
Beabea a twoja mala pije mleko i jakie??No i z wozkiem problemik bo oba maluchy i jeszcze nie na tyle Nicol duza aby obylo sie chyba bez.Co prawda u nas wlasnie jak maly byl w okolicy 18 mies wozek odrzucalismy ale to na krotsze spacery i spanko w domu bylo.Ale jak sie dalej idzie to juz kiepsko by bylo.A wy jeszcze w duzym miescie mieszkacie wiec tez mysle,ze raczej sie bez tego podwojnego sie nie obejdzie.
Poziomeczka fajny ten Chicco,moja szwagierka myslala o tym ale jednak kupila inny.Mnie osobiscie sie bardzo podobaja trzykolowki ale odpadaja bo sunia i wogole mezowi nie pasi :-/ Co do torby lepiej upatrzyc sobie cos fajnego i kupic osobno bo jednak ma to dlugo sluzyc i potem nie tylko pieluchy i ciuszki na zmiane ale i zabwaki ,jedzenie i inne bajery...
Happy79 bedziemy czekac na wiesci od ginka i fajnie,ze remoncik robicie.Zmiany sa milusie :-)

hejka
no zobaczymy co z tym wozkiem,w sumie sama nie wiem ktory lepszy,czy ten fotelik za fotelikiem czy jak sa obok siebie:confused:
Mala mi teraz usnela i mam troche luzu ale chyba zaraz sie za prasowanie zabiore bo sie uzbieralo.
Vici ja podaje Nikoli Bebiko 3 i Bebiko 3R(z kleikiem ryzowym) ktore woze hurtem z PL:biggrin2:Teraz to juz wlasciwwie tylko rano i wieczorem.Jeszcze nie wprowadzalam krowiego mleka,ale za jakis czas bym chciala jej dawac grysik na mleku:tak:
Obecnie znow jej ida zeby tym razem 4 dolne:dry:
Happy 79 wszystkim noworodkom sie nalezy wäschepakiet,jak sie jest ubezpieczonym to chyba jedyny warunek.

Ale wieje na dworze...brrr,chyba zostane w domu;-)

Beabea ja tez dlugo nie wprowadzalam mleka krowiego,mialam jakies obawy...No i dlugo pil Victor z nestle junior chyba tak to sie nazywa tu kupowalam albo takie w pudelkach ale nie pamietam teraz jak to sie nazywalo.Pamietam tylko,ze tylko trzebabylo podgrzac i w dm to kupowalam...
Co do wozka nie pomoge bo nie mam pojecia co lepsze...
U nas pogoda w miare nawet autko przplukalam bo brudne niemolosiernie bylo

Beabea: taki wozek, gdzie foteliki obok sie sa to troche chyba szeroki jest, w tramwaju to bylby problem.... , chociaz sama nie wiem czy lepszy jest za dlugi czy za szeroki :confused:
U nas dzis wylupywanie kafelkow, a pokoj jeszcze nie skonczony, wiec w calym mieszkaniu balagan okropny. No i to przeziebienie... Starlam sobie cebule na syrop.. blleee:errr: nigdy w zyciu, a zapach utrzymuje sie w powietrzu jeszcze teraz, nawet wietrzenie nie pomaga... chyba bez aspirinki sie nie obejdzie, i jak tu byc Bio...
Dziewczyny znacie moze jakas dobra krawcowa w Wiedniu. W tym roku przylatuje moja przyjaciolka i razem chcemy wybrac sie na Bonbonball. Sukienke juz mam, ale jest za dluga... i w sklepie powiedzieli, ze do 12.02 sie nie wyrobia bo tyle maja zlecen, teraz szukam jakiejs krawcowej, ktora mi suknie szybko skroci. Moze macie jakies namiary?

witajcie!

wlasnie przylazlam z wielkiej wyprawy BASEN:-D
w wodzie bylam chyba tylko ponad godzine a zeszlo sie strasznie dlugo.
Dzis w Jörgerbad byla ciepla woda, wiec musialam jechac tam. U nas na Floridsdorfie strasznie ta woda zimna, za zimna dla mnie.

Bylo duzo dzieciaczkow i baby-schwimmen, bylo slodko. Juz sie nie moge doczekac kiedy z moja mala bede tak pluskac.
No a samej to roche tak nudno... No i wszyscy sie na mnie gapili, bo ubralam sobie kostium w groszki i brzusio byl wieeeelki! :-p no i bylam jedyna w ciazy. Dzieciaki sie szczegolnie strasznie patrzyly....:-D

happy79, niestety nie znam zadnego krawca.... A ty siedziesz w domku tak wlasciwie? Nie pamietam czy sie juz pytalam ale czy ty tutaj pracujesz? I rozumiem, ze twoj maz/chlopak jest Austriakiem, tak? Bo mowisz, ze w domu po niemiecku rozmawiasz? Duzo o sobie nie opowiedzialas na poczatku. Prosimy!:happy2:

Beabea, nie znam sie kompletnie ale ja chyba bym kupila taki jeden za drugim ten wozek. No bo taki podwojny to jak dla mnie za szeroki. I sa tez takie wozki, ze to malutkie lezy z tylu i tak troche na dole.
np taki jest fajny ..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: GT3 For TWO dla dwójki dziecidostawa w Polsce 0zł
albo pomysl raczej o takiej platformie doczepianej do wozka, gdzie Nikolka moglaby stac. No nie wiem czy jest to akurat na dlugie spacery ale to musisz juz wiedziec jak bardzo jestescie aktywni. No ale ona bedzie coraz wieksza wlasciwie, wiec zastanow sie nad tym wozkiem zanim kupicie.

reklama
aha, a ten moj wozek wazy chyba 12 kg jak dobrze pamietam.
ale ja mam na dole w bloku taki Kinderwagenabstellraum i nie bede wozka w ogole brac do domu, wiec akurat waga mnie nie interesowala. Raczej optyka i funkcjonalnosc:-D

Do góry