reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Witam poniedzialkowo.My w sobote sami bylismy bo mezus sie zapracowal a potem do znajomego polazl i wrocil...no nie wiem kiedy bo spalam :-DMaly mi padl wczesnie potem o 20 sie wybudzil ogladnal ze mna film i o 22 spac znowu poszedl bo i ja szlam.Ale za to w niedziele z rana tatus z nim urzedowal wiec wypoczelam sobie w lozeczku.
happy79 szkoda,ze @ przylazla no i zdrowka zycze.Zarejstrowalas sie juz u gina?jak tak to na kiedy?
Poziomeczka no to wymyslilas sobie sprzatanie ;-) nie przemeczaj sie tylko.I co ci sie tak tam nazbieralo,ze az tyle wywalasz :szok:
Beabea a jednak z tym mieszkankiem :-) no to oby bylo w takim razie skoro sie juz zdecydowaliscie.
I prosze mnie uswiadomic co to "Wäsche pakiet zamowiony?" bo ja ciemna i chyba nie kumam....
A i mam pytanko tak z ciekawosci przy jakiej wadze startowalyscie w ciazy??Ja przytylam w sumie dosc duzo bo 18 kg a potem dlugie lenistwo i jakos tych kg pozniej przybywalo i przybywalo az sie wzielam za siebie po prawie 3 latach :szok:

reklama
Vici
wäsche pakiet to taka gratisowa wyprawka dla nowonarodzonego dziecka od panstwa austriackiego:biggrin2:A w paczce sa ubranka dla dziecka,jakas maskotka,ksiazeczka,pare pieluch tetrowych,kocyk,plecak,probki kilku kosmetykow dla malucha-- to tyle co zapamietalam:tak:
Sa 2 wersje takiej paczki --dla calkiem maluszka i dla nieco starszego dziecka--do wyboru--dlatego zglasza sie wczesniej co bardziej pasuje mamie:tak:
I potem otrzymuje sie calosc w trakcie pobytu w szpitalu:tak:

Ja w pierwszej ciazy przytylam 11kg a wiec znosnie.Tyle tylko ze krotko karmilam i dziecko nie wyciaglo ze mnie szybko kilogramow,a potem to siedzenie w domu tak ze do swojej wagi nie wrocilam (67 kg) i teraz znow ciaza (po 9 miesiacach od porodu) no i jest mnie wiecej........
Teraz juz tak skrupulatnie jak wczesniej sie nie wazylam i mierzylam tak ze nie wiem dokladnie ile teraz przybralam....
Ja rozstepow na brzuchu tez nie mam ale kilka na piersiach-owszem (z 1 ciazy) bo teraz nic sie nowego nie pojawilo.A kurtka obcisla juz niezbyt to wyglada ale chyba sie juz przemecze,no chyba ze zamek sie rozejdzie:confused:

Dzieki za wyjasnienie:-) Ja cala ciaze w Pl prowadzilam wiec nie mam pojecia jak tu jest.No ale mam nadzieje,ze niebawem bede wiedziala :-D no ale to ciiii bo jesczcze pare miesiecy musze odpoczac.Co do rozstepow to mam na piersiach i na biodrach ale jakos mi nie wadza...cos tam zawsze mialam bo za szybko roslam .-/ No ale brzuszek gladziutki :yes:
No i malusio przytylas w ciazy 1 :yes: prawidlowo ale teraz rzadko sie teraz to zdarza z tego co rozmawialam z dziewczynami :-)

a bo cholera jasna spoleczenstwo konsumpcyjne jestesmy. ciagle cos sie kupuje a potem nie uzywa. Garnkow mam pelno i przyrzadow kuchennych, ktorych ani razu nie uzylam.
Jakies stare termosy i inne takie.

Dobra, skonczylam kuchnie!:happy2:
teraz tylko pouprzatac i miesc i zmyc! i gotowe!

Beabea, to malo przytylas, niezle!
Ja wazylam przed ciaza 68kg. Wzrostu mam 170. Bylo ok, a teraz wlasciwie te 15 kilo to raczej w brzuch mi weszlo. Brzuchol mam duzy, wszyscy mowia ze nieco za duzy. Ale za to dupa mi nie urosla :tak: Ja tam sie nie przejmuje moja waga. Podobam sie sobie i wygladam ladnie. Tak wiec wierze, ze te kilogramy wyjda razem z moja Maja :-p

a wlasciwie to juz sama nie wiem ile wazylam, bo ta elektroniczna waga pokazuje mi teraz 72 kg....
czyli albo tamta waga sie mylila o 10 kg, albo juz sama nie wiem.........:-(

Jeden termos proponuje zostawic :yes: na pewno sie przyda przy maluchu.Siostra mi polecila i dlugo z tego kozystalam:-) W termosie wrzatek a obok dzbanek z zimna woda i nie trzeba co chwila wody gotowac(herbatki,mleko modyfikowane itp) laczysz obie i masz akurat do podania.Oczywiscie codziennie swierzuchna woda do termosa.Wtedy ani podgrzewcz nie jest potrzebny(i tak jest niepolecany) ani za duzo pradu nie idzie czy tam gazu do zagotowania wody:yes:
Zreszta Beabea masz moze to wyprubowane??

niezly patent vici! Napewno skorzystam jak moja mala bedzie juz pic herbatki i mleko nastepne! Zawsze to alternatywa do tych wszystkich elektrycznych przyrzadow, do kazdej czynnosci inny przyrzad. Mozna zbankrutowac i zasypac sie znowu niepotrzebnym kramem.

No a ja mam dwa dobre termosy, tamten co wywalilam byl trzeci i beznadziejny ;-)
a jak wyprzacie buteli tak apropos?
jakims sterylizatorem czy w garnku?

Ja dostalam od siostry wyparzacz do butelek wiec mialam problem z glowy ,pelno tego na ebayu jak nie chcesz nowego kupowac.Zawsze tez mozna gotowac w garnku,sa tez wyparzacze do mikrofalowek ale nie wiem jak to dziala...
Ja zaczelam dosc szybko dokarmiac mlekiem bo maly sie nieraz nie najadal,mial jakies 6 tygodni jak sie zaczelo.Na poczatku malutko tak raz na dzien czy na 2 dni ale potem sie zaczelo coraz wiecej i termos szybko poszedl w ruch :-)

reklama
vici zdziwie cie ale nie uzywalam tego patentu z termosem:biggrin2: U nas termos byl w ruchu wlasciwie wtedy jak gdzies sie wybieralam ,np na miasto albo do znajomych,ale pewnie masz racje;-)
poziomeczka jesli chodzi o wäsche pakiet to zalezy co komu potrzeba:biggrin2:
Ja najpierw wzielam dla maluszka (choc te ciuszki byly w roznym rozmiarze nie tylko takie malusienkie) a teraz wezme dla starszego dziecka,bo na poczatek mam po Nikolce dosc szmatek ,co i mlodemu zaloze:tak:
Nie wiem dokladnie co w tym drugim bedzie,ale ze slyszenia --np.to plecaczek dla dziecka do przedszkola ( pewnie inne rzeczy mniej wiecej dla tego wieku) a wiec nie bede wersji pierwszej powielac:no:
Moze widzialas na miescie sporo mam ma przy wozku takie kremowe plecaki--to wlasnie te z pakietu:tak:nr1

Ja kupowalam sterylizator Nuka bo butelki tez mam tej firmy i pasuja idealnie.Najpierw gotowalam te butelki w garnku ale zostawal na nich taki osad z kamienia i te nadruki na butelkach szybko wyblekaly i to mnie strasznie wkurzalo i wreszcie kupilam ten sterylizator,a ze i butelki i smoczki sluza nawet dlugo zwl. jak 2 baby przyjdzie -to nawet sie przydaje-tak wyglada [FONT=&quot]NUK Sterylizator elekrtyczny od ręki Piaseczno (885289258) - Aukcje internetowe Allegro[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]

Do góry